ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ποιος ο ρόλος ενός ΚΗΦΗ;

0

Παράπονα δέχθηκε η στήλη μας για ένα ζήτημα που αφορά το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Δήμου Ρεθύμνης.

Συγκεκριμένα τίθενται ερωτήματα για το ποιας φύσης ανθρώπων της τρίτης ηλικίας δέχονται για να παραμένουν στην δομή τις ώρες λειτουργίας της και τι ακριβώς διαφοροποιεί την παραμονή σε ένα ΚΗΦΗ από ένα ΚΑΠΗ.

Και είναι εύλογο το ερώτημα καθώς τα ΚΑΠΗ επί της ουσίας είναι για ψυχαγωγία ενώ τα ΚΗΦΗ είναι για να αφήνουν εκεί ένα άνθρωπο οι συγγενείς του τις ώρες εργασίας γιατί δεν μπορεί να μένει μόνος του και χρειάζεται φροντίδα. Δεν είναι για χαρά και διασκέδαση τα ΚΗΦΗ. Είναι για προστασία και μέριμνα ενός ηλικιωμένου.

Οπότε, τι πάει να πει η φράση : «βάρυνε ο άνθρωπος σας, μην τον ξαναφέρετε σε μας. Πάρτε μια αποκλειστική νοσοκόμα στο σπίτι σας;»

Και ερώτησαν οι άνθρωποι του ΚΗΦΗ Ρεθύμνου αν έχουν την οικονομική δυνατότητα πολλές οικογένειες να παίρνουν αποκλειστικές νοσοκόμες στο σπίτι τους; Και μάλιστα όταν δεν πρόκειται για κατάκοιτο άνθρωπο, αλλά για άνθρωπο που χρειάζεται κάποιον να τον προσέχει γιατί λόγω ηλικίας είναι ανήμπορος να πάει μέχρι την τουαλέτα ή να φάει μόνος του. Αν δεν είναι αυτή η δουλειά ενός ΚΗΦΗ, να προσέχει ανθρώπους μη κατάκοιτους αλλά με αυξημένη ανάγκη φροντίδας,  τότε ποιος ο λόγος ύπαρξης του;

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ