ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Χρειάζεται επιμήκυνση ο χρόνος τοποθέτησης ναυαγοσωστών στις παραλίες

0

Για ακόμα μια χρονιά η έναρξη της τουριστικής περιόδου μας βρίσκει αντιμέτωπους με το χρόνιο ζήτημα που αφορά την περίοδο της ύπαρξης ναυαγοσωστών στις λεγόμενες πολυσύχναστε παραλίες.

Χωρίς να παραβλέπουμε ότι καταστρατηγούνται τα κριτήρια και οι περισσότερες παραλίες δεν χαρακτηρίζονται «πολυσύχναστες», οπότε δεν τοποθετούνται ναυαγοσώστες,  τουλάχιστον ας έμπαιναν οι ναυαγοσωστικές ομάδες στον πραγματικό χρόνο που αρχίζει ο κόσμος να απολαμβάνει τα μπάνια του στην θάλασσα.

Ήδη οι περισσότερες παραλίες δέχονται κόσμο καθημερινά. Άλλωστε η τουριστική περίοδος ξεκίνησε και οι τουρίστες σπεύδουν στις ακτές για να χαρούν τις θάλασσες. Και ήδη στην πόλη καταγράφηκε ο πρώτος πνιγμός τουρίστα την περασμένη Τετάρτη. Όμως ναυαγοσώστες θα τοποθετηθούν 1η Ιουνίου – αν έχουν γίνει στην ώρα τους οι σχετικοί διαγωνισμοί – και στα τέλη Σεπτεμβρίου θα φύγουν.

Το σωστό θα ήταν να τοποθετούνταν 1η Μαίου και να τέλειωνε η περίοδος τέλη Οκτωβρίου. Διότι όλοι ξέρουμε πως όλους αυτούς τους μήνες ο κόσμος πηγαίνει για μπάνια στην θάλασσα. Και προφανώς τόσο οι ημεδαποί όσο και οι τουρίστες δεν πηγαίνουν μόνο στις 5-6 χαρακτηρισμένες ως πολυσύχναστες πλαζ. Είναι πολλές περισσότερες οι παραλίες που θα έπρεπε να έχουν ναυαγοσωστικά κλιμάκια. 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ