ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ενίσχυση της αστυνόμευσης στον Δήμο Αγίου Βασιλείου ζητά ο δήμαρχος Γιάννης Ταταράκης

0

Την ενίσχυση της αστυνόμευσης της περιοχής του Δήμου Αγίου Βασιλείου με τη στελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος Σπηλίου  ζητάει με επιστολή του στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης. Ο Δήμαρχος αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του:

«Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Εν όψει της νέας τουριστικής περιόδου θα θέλαμε να επισημάνουμε την ανάγκη ενίσχυσης  με ανθρώπινο δυναμικό του Αστυνομικού Τμήματος Σπηλίου, για την διεκπεραίωση των υποθέσεών των πολιτών, στην συγκεκριμένη Αστυνομική Υπηρεσία

Η εδαφική έκταση του  Δήμου Αγίου Βασιλείου είναι αρμοδιότητας του Α.Τ. Σπηλίου, η οποία  καλύπτει γεωγραφικά το 1/3 του νομού Ρεθύμνου και περιλαμβάνει το σύνολο της νότιας ακτογραμμής του.

Ο Δήμος  μας  αποτελεί έναν από τους  κατ’ εξοχήν τουριστικούς Δήμους της Κρήτης με εκατοντάδες  επιχειρήσεις υγειονομικού-τουριστικού ενδιαφέροντος. Η περιοχή έχει πληθυσμό κάτω από 10.000 κατοίκους και κάθε τουριστική περίοδο  δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες  επισκέπτες. Περιλαμβάνει περιοχές με αυξημένο τουριστικό ενδιαφέρον όπως Πλακιάς, Πρέβελη, Αγία Γαλήνη, Κουρταλιώτικο φαράγγι κτλ  που μαζί με τους ημερήσιους επισκέπτες ανεβάζουν κατακόρυφα τον ημερήσιο πληθυσμό πάνω από 35.000 μαζί με τους μόνιμους .

Επιπλέον το τελευταίο διάστημα υπάρχει το θέμα των αυξανόμενων  μεταναστευτικών ροών στην περιοχή της Αγίας Γαλήνης

Σήμερα οι υπηρετούντες στο ΑΤ Σπηλίου είναι 13 άτομα (4 λιγότερα από το έτος 2023) με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρή δυσκολία τόσο  στη διοικητική λειτουργία, όσο και την επιχειρησιακή δράση, αλλά και στο βαθμό  ανταπόκρισης της Υπηρεσίας   στις απαιτήσεις των υφιστάμενων συνθηκών.

Κατόπιν αυτών παρακαλούμε  να επιληφθείτε  του θέματος και να στελεχώσετε άμεσα το Αστυνομικό Τμήμα Δήμου Αγίου Βασιλείου, ώστε να υπάρχει επιπλέον  δυνατότητα μόνιμης και επι 24 ώρου αστυνόμευσης   στον οικισμό Πλακιά και την ΤΚ Αγίας Γαλήνης , προκειμένου να διασφαλιστεί η νομιμότητα και να διαμορφωθεί  το επιδιωκόμενο περιβάλλον  ασφάλειας.»

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ