ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ολοκληρώθηκαν οι διαλέξεις για τις οικογενειακές σχέσεις υπό την αιγίδα του Δήμου Ρεθύμνου

0

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος διαλέξεων για τις οικογενειακές σχέσεις που οργάνωσαν το Τμήμα Παιδείας και η Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Ρεθύμνου με τη συνδρομή της Καθηγήτριας Ψυχολογίας του Παν/μίου Κρήτης κ. Ελένης Μιχαηλίδη.

Οι διαλέξεις,   με τίτλο «Οικογένεια, ένα συναισθηματικό καμίνι. Μας ζεσταίνει; Μας καίει; ή και τα δύο;» προσφέρθηκαν από την Καθ. Ελένη Μιχαηλίδη, και πραγματοποιήθηκαν στο αμφιθέατρο του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου στα Περιβόλια Ρεθύμνου κατόπιν δωρεάν παραχώρησης του στο Δήμο από το Τμήμα Μουσικής Τεχνολογίας  και Ακουστικής.

Οι συγκεκριμένες διαλέξεις είχαν ψυχοδυναμική – ψυχαναλυτική κατεύθυνση και επικέντρωσαν στις σχέσεις των ζευγαριών, στις σχέσεις γονέων – παιδιών όπως και στις σχέσεις που διατηρούν οι νέες οικογένειες με τις οικογένειες προέλευσης των γονέων.

Αφορούσαν τους τρόπους με τους οποίους οι συναισθηματικοί δεσμοί που διαμορφώνονται μέσα στις  οικογένειες, έχουν τη δύναμη,  είτε να εξασφαλίσουν στους ανθρώπους ένα καλό επίπεδο αυτογνωσίας, μία μόνιμη αίσθηση ασφάλειας και δύναμης  και μία αστείρευτη θαλπωρή ή αντίθετα μπορούν να πληγώσουν, να βασανίσουν και να σημαδέψουν τους ανθρώπους με πάθη, με τραύματα και με άλυτα διλήμματα για ολόκληρη τη ζωή τους.

Επιπλέον στις διαλέξεις αναδείχθηκε η σύνδεση που υπάρχει ανάμεσα στις αρχαϊκές σχέσεις που δημιουργούνται μεταξύ γονέων και παιδιών μέσα στις οικογένειες προέλευσης και στις σημαντικές σχέσεις που δημιουργούν οι άνθρωποι στην ενήλικη ζωή τους, δηλαδή, κυρίως τις ερωτικές και τις γονικές τους σχέσεις.

Διαπιστώθηκε εντυπωσιακή συμμετοχή, μεγάλο ενδιαφέρον και πολλά αιτήματα όπως ο συγκεκριμένος κύκλος των διαλέξεων παραταθεί για μια ή για δύο επιπλέον συναντήσεις μετά από τις διακοπές του Πάσχα. Το ενδεχόμενο αυτό εξετάζεται θετικά και οι τυπικές λεπτομέρειες  για τον τόπο και τον χρόνο των επιπλέον διαλέξεων θα ανακοινωθούν εγκαίρως.

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ.  Γιώργης Χ. Μαρινάκης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Νέας Γενιάς και Δια-Βίου Μάθησης Καθ. Νεκτάριος Παπαδογιάννης και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δρ. Άννα Ελευθεριάδου Γκίκα ευχαριστούν την Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κρήτης  Ελένη Μιχαηλίδη για την εθελοντική της προσφορά, επίσης απευθύνουν ειλικρινείς ευχαριστίες προς όλους τους συμμετέχοντες πολίτες για το ενδιαφέρον και τη συνέπεια που επέδειξαν στη παρακολούθηση των διαλέξεων. Επίσης ευχαριστούν το ΕΛΜΕΠΑ για την δωρεάν παραχώρηση του χώρου του Αμφιθεάτρου.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ