ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

22 και 23 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί και στην Π.Ε. Ρεθύμνης η άσκηση «ΜΙΝΩΑΣ» για την εκδήλωση σεισμού

0

Από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης ανακοινώνεται ότι την Δευτέρα 22/4 και την Τρίτη 23/4 θα διεξαχθεί σε ολόκληρη την Περιφέρεια Κρήτης η επιχειρησιακή άσκηση «Μίνωας», που αφορά στην εκδήλωση σεισμού.

Η άσκηση συντονίζεται από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας και έχει ως σκοπό τον έλεγχο των υφιστάμενων σχεδίων αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και επιπτώσεων από έναν ισχυρό σεισμό στην Περιφέρεια Κρήτης.

Στο πλαίσιο της άσκησης, θα διαβιβαστεί μήνυμα από τον  αριθμό εκτάκτου ανάγκης «112» τόσο στις 22/4 όσο και στις 23/4. Το μήνυμα θα είναι συνταγμένο στην ελληνική και αγγλική γλώσσα και θα ενημερώνει το κοινό για την έναρξη της άσκησης σεισμού. Επίσης, κατά την διάρκεια των δύο ημερών θα ακουστούν σειρήνες των οχημάτων έκτακτης ανάγκης, τα οποία θα επεμβαίνουν στα εικονικά επεισόδια.

Σκοπός της άσκησης είναι  η άσκηση των εμπλεκομένων φορέων, χωρίς ωστόσο να  διαταραχθεί η κοινωνική – οικονομική ζωή της πόλεως, για αυτό το λόγο παρακαλούνται οι πολίτες του Ρεθύμνου όπως ενημερωθούν, και όπως ενημερώσουν σχετικά τους οικείους τους προκαταβολικά, προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε αναστάτωση και πανικός.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ