ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Δράση "ευαισθητοποίησης - πρόληψης για το αλκοοόλ"

0

Την Κυριακή 21 Απριλίου και ώρα 11.00 θα πραγματοποιηθεί παγκρήτια συνάντηση των μελών των ΚΟΠΑ Κρήτης (Κλαμπ Οικογενειών με Προβλήματα από το Αλκοόλ), στο χώρο του κεντρικού ΚΑΠΗ Ρεθύμνου, Μοάτσου 2.

Η δράση διοργανώνεται από το «Σύλλογο Οικογενειών και Φίλων για την Ψυχική Υγεία (Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ) Ρεθύμνου», σε συνεργασία με το ΚΟΠΑ Ρεθύμνου, το Εργαστήριο Αλκοολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης,  το Αλκοολογικό Ιατρείο του ΠαΓΝΗ και το Σύλλογο Στήριξης Εξαρτημένων Ατόμων από το Αλκοόλ «η Επιστροφή» , με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου και του Δήμου Ρεθύμνου.

Η συνάντηση (ΙΝΤΕΡΚΛΑΜΠ) έχει βιωματικό χαρακτήρα και αποσκοπεί στην πρόληψη και στην ευαισθητοποίηση για τις επιπτώσεις της προβληματικής κατανάλωσης αλκοόλ, αλλά και στην παροχή υποστήριξης σε άτομα και οικογένειες που έχουν πρόβλημα με το αλκοόλ.

Η προβληματική χρήση αλκοόλ αποτελεί ευρύτερο κοινωνικό πρόβλημα, αλλά και τον έβδομο παράγοντα κινδύνου για πρόωρο θάνατο και αναπηρίες παγκοσμίως. Είναι αιτιολογικός παράγοντας για πάνω από 200 ασθένειες, όπως: καρκίνος, κίρρωση του ήπατος, παθήσεις καρδιάς και αγγείων, ψυχιατρικές και συμπεριφορικές διαταραχές. Επιπλέον είναι η αιτία θανάτων και αναπηριών από τροχαία ατυχήματα, τραύματα και επεισόδια βίας.

Η συνάντηση είναι ανοιχτή στους  πολίτες του Ρεθύμνου που επιθυμούν να γνωρίσουν τη λειτουργία των ΚΟΠΑ Κρήτης, ενώ έχουν κληθεί για συμμετοχή σχετιζόμενες Δομές, Φορείς και Σύλλογοι της πόλης.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ