ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Εθελοντική αιμοδοσία στο Λύκειο Ελληνίδων Ρεθύμνης από την Παρέα της Αγάπης

0

Την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου  το Λύκειο Ελληνίδων Ρεθύμνης φιλοξένησε με αγάπη  και σεβασμό στην αίθουσά του την «Παρέα της Αγάπης».

 Η «παρέα» αυτή μεγάλωσε πολύ, καθώς άνοιξε  η τεράστια αγκαλιά των Ρεθυμνίων και αγκάλιασε αυτή την θεάρεστη προσφορά αγάπης. Πολλοί συμπολίτες μας έσπευσαν και αφιέρωσαν λίγο από τον χρόνο τους σε αυτή τη δράση , δωρίζοντας «ΖΩΗ» ,το υπέρτατο και ανεκτίμητο δώρο  για κάθε άνθρωπο .

Εκπρόσωποι φορέων , νέοι, στρατιώτες ,γονείς με τα παιδιά τους έδωσαν το παρόν. Η εθελοντική αυτή δράση  αποτέλεσε ένα ουσιαστικό  μάθημα ζωής, κυρίως για τα παιδιά που ήταν παρόντα, τα οποία συνειδητοποίησαν πόσο σημαντικό είναι η προσφορά, η ενσυναίσθηση,  ο αλτρουισμός και ο σεβασμός στον συνάνθρωπο που χρήζει βοήθειας, την ώρα που πλήττεται  η υγεία του. Η ΥΓΕΙΑ που είναι  σημαντικό ατομικό  δικαίωμά  κάθε πολίτη. Την ευλογία και τις ευχές του έδωσε  ο προσηνής  και ευπροσήγορος  Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κκ Πρόδρομος, ο δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργος Μαρινάκης, ο δήμαρχος Μυλοποτάμου  Γιώργος Κλάδος, η επικεφαλής της αντιπολίτευσης  Ρένα Κουτσαλεδάκη, αντιδήμαρχοι , μέλη διοικητικών συμβουλίων της πόλεώς μας και των επιμέρους περιφερειακών διαμερισμάτων. Στην αιμοδοσία συμμετείχε το τμήμα αιμοδοσίας του ΠΑΓΝΗ,οι  «Δότες Ζωής», η ομάδα «Εμείς κι Εμείς» ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης και ο Δικηγορικός Σύλλογος Ρεθύμνης. Ταυτόχρονα πραγματοποιούνταν  συλλογή δειγμάτων του μυελού των οστών από τους «Δότες Ζωής».

Συγκινητική και αξιοθαύμαστη ήταν  η ιστορία  ίδρυσης  του φιλανθρωπικού σωματείου που οργάνωσε αυτή την εθελοντική δράση «Η Παρέα της Αγάπης» όπως μας την διηγήθηκε η πρόεδρός του κ. Καλλιόπη Καστελιανού, που έλκει την καταγωγή της από το χωριό Δαμαβόλου Μυλοποτάμου.

«Το σωματείο ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2019 από μια μικρή ομάδα φίλων , ορμώμενοι από τις δυσκολίες που έβλεπαν ότι αντιμετώπιζαν οι οικογένειες αλλά και οι ίδιοι οι μικροί ασθενείς. Σκοπό έχει την ψυχική ανάταση των παιδιών με νεοπλασματική  ασθένεια τα οποία νοσηλεύονται στην Αιματολογική-Ογκολογική Κλινική Παίδων και Εφήβων του ΠΑ.Γ.Ν.Η. ,καθώς και των οικογενειών τους ,αλλά και κάθε παιδιού  που χρήζει βοήθειας και φροντίδας. Στόχος τους  να τους δώσουν χαρά, λίγες στιγμές ξεγνοιασιάς, και με κίνητρο την ΑΓΑΠΗ, οργάνωσαν μια γιορτούλα, το «πάρτι αγάπης για τη ζωή», όπως την αποκαλούν. Η εν λόγω γιορτή έγινε την παραμονή της 15ης Φεβρουαρίου,  παγκόσμιας ημέρας του καρκίνου παιδικής ηλικίας. Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς αγκάλιασαν και στήριξαν  αυτήν την προσπάθεια και ένας σύλλογος γεννήθηκε, και άνθισε. Δραστηριοποιείται δε, στο παιδό-ογκολογικό τμήμα του ΠΑΓΝΗ στο Ηράκλειο, το μοναδικό που υπάρχει στην Κρήτη. Ο σύλλογος αυτός διοργανώνει αιμοδοσίες σε όλη την περιφέρεια της Κρήτης, όπου η κάθε εξόρμηση στεφανώνεται με επιτυχία. Έχουν μάλιστα  δημιουργήσει στον προαύλιο χώρο του τμήματος στο ΠΑΓΝΗ, μια  όμορφη παιδική χαρά όπου οι μικροί ασθενείς περνούν στιγμές ξεγνοιασιάς. Κάθε  χρόνο στις 14 Φεβρουαρίου  διοργανώνουν το ‘Πάρτι αγάπης για τη ζωή’, που τώρα πια είναι ένα σταθερό ραντεβού με τους μικρούς μας φίλους και τις οικογένειές τους, που αντλούν δύναμη , κουράγιο, αισιοδοξία προκειμένου να συνεχίσουν τον αγώνα τους  για  ΖΩΗ.

Η περασμένη Κυριακή  απετέλεσε μια ημέρα γιορτής, αγάπης και προσφοράς. Το Λύκειο των  Ελληνίδων Ρεθύμνης  εκτός από την προσφορά του στον πολιτισμό και τη λαϊκή παράδοση μεριμνά  για τα ανθρώπινα ιδεώδη την αλληλοβοήθεια, τον αλτρουισμό,  ενώ ανέκαθεν είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την  οικογένεια και το παιδί.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ