ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Η εορτή του Αγίου Χαραλάμπους στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης

0

Το πρωί του Σαββάτου, 10ης Φεβρουαρίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους της Ενορίας Γάλλου Ρεθύμνου.

Κατόπιν προτροπής του Σεβασμιωτάτου, τον Θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Άνθιμος Μαντζουράνης, αναφερόμενος στην πίστη και την αγάπη ως καρπό του Αγίου Πνεύματος, καθώς και στα μηνύματα της ζωής του μεγάλου Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του Θαυματουργού.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Εφημέριος της Ενορίας, Αιδεσ. Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Ζωλοτάκης, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την παρουσία του και του προσέφερε από πλευράς της Ενορίας περίτεχνη Ιερά Εικόνα του Αγίου Χαραλάμπους.

Ο Σεβασμιώτατος, αντιφωνώντας, ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Εφημέριο, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, τους Ιεροψάλτες και όλους τους συνεργάτες της Ενορίας για το πολυεπίπεδο επιτελούμενο έργο, τονίζοντας την ανάγκη η Εκκλησία να είναι πάντοτε η ανοικτή θύρα του ελέους και της Βασιλείας του Θεού και ευχόμενος στους πολυπληθείς προσκυνητές από το Ρέθυμνο, αλλά και από τα Χανιά, να έχουν πλούσια την ευλογία και την πρεσβεία του Αγίου.

Παρέστησαν οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Ρεθύμνης κ. Στυλιανός Σπανουδάκης, κ. Δημήτριος Λελεδάκης και κ. Άννα Ελευθεριάδου-Γκίκα, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γεώργιος Παπαδόσηφος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Νομού Ρεθύμνης, Ταξίαρχος Εμμανουήλ Παπαδάκης, και πλήθος κόσμου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, προσφέρθηκε πλούσιο παραδοσιακό γεύμα προς όλους τους προσκυνητές, το οποίο ετοιμάσθηκε από προσφορές και διακονία ανθρώπων της περιοχής.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ