ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΣΥΠΑ Banner
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Παρουσία κορυφαίων υπουργών η λήξη του συνεδρίου «Κρητικός Τρόπος Ζωής: Μεσογειακή Παράδοση & Εφαρμογές στη σύγχρονη εποχή»

0

Στο συνέδριο συμμετείχαν 150 επιστήμονες από 15 χώρες του κόσμου και ολοκληρώθηκε στο ξενοδοχείο Grecotel Caramel με επίσημο γκαλά, στο οποίο συμμετείχαν οι σύνεδροι, εκπρόσωποι φορέων, ενώ παραβρέθηκε ο Υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης με την σύζυγο του Πόπη Καλαϊτζή,  ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Κεφαλογιάννης, ενώ νωρίτερα το μεσημέρι, στις εργασίες του συνεδρίου στο Grecotel Creta Palace συμμετείχε και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης. Στις εργασίες και στις εκδηλώσεις του συνεδρίου παρευρέθηκαν επίσης ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου κ. Μαρία Λιονή και ο Δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Γιώργης Μαρινάκης, ο Πρόεδρος του ΙΤΕ κ. Νεκτάριος Ταβερναράκης , ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Ρεθύμνουκ. Μανωλης Τσακαλακης , ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ  κ. Γιώργος Χαλκιαδάκης και άλλοι επίσημοι προσκεκλημένοι.

Το επίσημο δείπνο ολοκληρώθηκε με 3 βραβεύσεις: Το βραβείο Life Time Achivement παρέλαβε ο Καθηγητής Χρήστος Λιονής , διακεκριμένος και πολυβραβευμένος για το έργο του , Καθηγητής Δημόσιας Υγείας και Προληπτικής Ιατρικής , της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Κρήτης . Το βραβείο Courage & Resiliance παρέλαβε η Δημοσιογράφος Αντιγόνη Ανδρεδάκη σαν εξαιρετικό " Παράδειγμα Κουράγιου και Στάση Ζωής" που έχει επιδείξει , στο προσωπικό πρόβλημα υγείας της. Το βραβείο Αncel Keys παρέλαβε η Ιταλίδα Μaria La Gloria , ιδρύτρια του μουσείου Ancel Keys στην Ιταλία και επί δεκαετίες προσωπική βοηθός του Καθηγητή που έκανε την μελέτη των 7 χωρών και επιστημονικά ανέδειξε τον κρητικό τρόπο ζωής των παππούδων μας , ως τον πιο υγιεινό τρόπο ζωής για μακροζωία και λιγότερα προβλήματα καρδιοπάθειας. Πριν το επίσημο δείπνο, οι Υπουργοί, ο περιφερειάρχης μαζί με τους περιφερειακούς θεματικούς και τοπικούς άρχοντες, επισκέφτηκαν την έκθεση με τα Κρητικά - Ελληνικά Υπερτρόφιμα ( Super Foods) που εντυπωσίασε.  

Η τελευταία ημέρα του συνεδρίου ήταν αφιερωμένη σ’ αυτά  τα είδη τροφίμων και οι καλεσμένοι γνώρισαν τους παραγωγούς και δοκίμασαν τα προϊόντα τους όπως ελαιόλαδο , μέλι, δίκταμο, χαρούπι, ρόδι, κλαπσόσυκο, σταφίδες, αμύγδαλα, φιστίκι Αίγινας, κρόκος Κοζάνης, κάπαρη Σαντορίνης, μαστίχα Χίου καθώς και το κορυφαίο Ελληνικό προϊόν , αυγοτάραχο Μεσολογγίου Τρικαλινός. Το μενού του επίσημου δείπνου περιελάμβανε όλα τα παραπάνω προϊόντα με αναφορά στον κάθε παραγωγό.

 

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Παρουσία κορυφαίων υπουργών η λήξη του συνεδρίου «Κρητικός Τρόπος Ζωής: Μεσογειακή Παράδοση & Εφαρμογές στη σύγχρονη εποχή»

0
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ