ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

‘Εδωσαν το κλειδί και τιμητική πλακέτα στην Μαίρη Κασιμάτη

0

Πέρσι, όταν είχε μεταφερθεί το Αστυνομικό Τμήμα της επαρχίας Αμαρίου από το χωριό Νευς Αμάρι στον Φουρφουρά,  η κ Μαίρη Κασιμάτη, σύζυγος του αειμνήστου ευεργέτη του Αμαρίου Νικολάου Κασιμάτη , της οποίας ιδιοκτησία είναι  το ακίνητο που στέγαζε το παλιό ΑΤ, έστειλε  μια επιστολή με την οποία ζητούσε, την επαναφορά της Αστυνομίας στο Νευς Αμάρι, ή έστω την δημιουργία ένα δεύτερου Αστυνομικού Τμήματος στο ‘εν Νευς Αμαρίω’ ακίνητό της,  με μερική αστυνομική δύναμη , ειδεμή να επιστραφεί το κλειδί  του, στην οικογένεια,  προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για καλό σκοπό.

Εντέλει η Αστυνομία του Αμαρίου που έχει πλέον την έδρα της στον Φουρφουρά, κάλεσε στις 6 Σεπτέμβρίου στο νέο Αστυνομικό Τμήμα την κ  Μαίρη Κασιμάτη, την κόρη της Στέλλα και τον  γιο της Νίκο, προκειμένου  να τους παραδώσουν το κλειδί και να τους ευχαριστήσουν δια την φιλοξενία, που επί 53 έτη  παρείχαν στο ΑΤ της επαρχίας Αμαρίου . Στο γραφικό μεγαλοχώρι τον  Φουρφουρά,   σε  μία όμορφη εκδήλωση με έναν εγκάρδιο λόγο,  απόδοση τιμητικών δώρων και προσφορά ποιοτικών κερασμάτων, έγιναν                                                           τα δέοντα.

 Ο κ. Περάκης αφού ανέφερε τα καλύτερα για την  οικογένεια,   ευχαρίστησε την  κ.  Κασιμάτη για την πολυετή φιλοξενία  της και της   παρέδωσε το κλειδί του πρώην ΑΤ Αμαρίου, ενώ  της έδωσε εκ μέρους του Ταξιάρχου κ. Εμμανουήλ Παπαδάκη μια τιμητική  πλακέτα και ένα κάδρο με ευχαριστήριο επιστολή.

Από την πλευρά του Δήμου Αμαρίου, ο Δημοτικός  Σύμβουλος  κ. Μανώλης Ψαρουδάκης δώρισε έναν εξαιρετικό τόμο σχετικό με  ‘τη ζωή και το έργο’ του κορυφαίου λαογράφου της Κρήτης και καύχημα του Αμαρίου,  Παύλου Βλαστού,  που καταγόταν  από το Βυζάρι Αμαρίου.

Η οικογένεια Κασιμάτη από την πλευρά της, ευχαρίστησε  την Αστυνομία και τους φορείς  του τόπου για την εγκάρδια εκδήλωση και την τιμή που της έκαμαν.

ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ

Αξίζει να επισημάνομε ότι ο  αείμνηστος Νικόλαος Κασιμάτης, ο σημαντικός αυτός παράγων του Ελληνισμού της Διασποράς, που μεγαλούργησε σε Μοζαμβίκη και Νότια Αφρική, είχε αγοράσει το 1968 το οικόπεδο στο Νευς Αμάρι, το έχτισε και το 1970  το παραχώρησε  για αποκλειστική χρήση του Αστυνομικού Τμήματος. Ένα  μέρος του κτίσματος μάλιστα λειτούργησε  ως Ταχυδρομείο και ένα άλλο ως  ΔΕΗ, πριν αυτά μεταφερθούν στην Αγία Φωτεινή. Ενίοτε δε λειτούργησε και  ως Ιατρείο.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ