ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

ΓΕΩΡΓΙΑ ΓΥΠΑΡΑΚΗ: "Ο κόσμος αλλάζει όταν ο καθένας το πιστεψει"

0

Μπαίνω στην πολιτική με σκοπό να μην αντιγράψω κανένα.

Μπαίνω στην πολιτική κλείνοντας τα αυτιά μου στις φωνές  που μου λένε: δεν θα τα καταφέρεις λέγοντας την αλήθεια, όλοι ίδιοι είναι , το συμφέρον τους παρακινεί…

Δεν είναι όλοι ίδιοι, πιστέψτε με. Δικιά σας δουλειά είναι, των ψηφοφόρων, να τους ξεδιαλέξετε αλλά δεν είμαστε όλοι το ίδιο.

Μπαίνω στην πολιτική έχοντας μπροστά μου τα μάτια της 12χρονης κόρης μου, όσων χρονών και εγώ όταν ήρθα από τις Σαιτούρες  και σχεδόν τόσο όσο  το παληκαράκι που τα κακοαναθρεμένα ξυλοφόρτωσαν προ ημερών στο  σχολείο του Ρεθύμνου  και που έγραψα στο προηγούμενο σημείωμα μου πάλι εδώ, με σκοπό:

Να συμβάλλω στην αφύπνιση της κοινωνίας των πολιτών. Να ευαισθητοποιήσουμε τους ανθρώπους της διπλανής πόρτας ώστε να βάλουν μπέτη στις άσχημες συμπεριφορές.

Να μιλήσουμε, να φωνάξουμε, να καταγγείλουμε κάθε μορφή βίας.

Έχω σπουδάσει Κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Ξέρω πως όταν ο πολίτης αντιταχθεί, γίνεται οδοστρωτήρας. Καταλύτης. Αλλάζει τη φορά του κόσμου. Στην αφύπνιση μας είναι η απάντηση. Γιατί , το κράτος είμαστε εμείς. Εμείς θα παραγκωνίσουμε ότι δεν είναι όπως το θέλουμε και όπως μας αξίζει.

Αυτή ήταν η πεποίθηση  μου όταν αρθρογραφούσα ως δημοσιογράφος, όπως ίσως με θυμάστε, στις τοπικές εφημερίδες του Ρεθύμνου και στο ραδιόφωνο, καθημερινά. Πως: καταγγέλλοντας γεγονότα, υψώνοντας τη φωνή μας, οι συνέργειες και οι ιδιοτελείς συμπεριφορές δεν μένουν συγκαλυμμένες. Αλλάζουν τα πράγματα. Όταν δεν τα κουκουλώνουμε  όμως νιώθοντας αδύναμοι εμείς, αλλάζουν.

Όσοι με θυμούνται υπάλληλο στο Ταμείο Ασφάλισης Ξενοδοχοϋπαλλήλων, στη συνέχεια, θα θυμούνται το μεγάλο μέτωπο που ανοίξαμε  με την αρωγή της κεντρικής υπηρεσίας απέναντι σε μια καταχρηστική συνταγογράφηση,  μέσω του οποίου μετώπου  εντοπίστηκαν γιατροί να αποζημιώνονται  πλασματικά ποσά εξετάσεων και πράξεων που, όπως μαρτύρησαν οι ασφαλισμένοι, δεν έγιναν. Αλλά, κανένας δεν τολμούσε να μιλήσει.  Μέχρι τότε. Προστατεύτηκε το δημόσιο χρήμα. Στο βαθμό που κάποιοι μίλησαν.

Σημειώνω πως, επειδή το κείμενο αυτό πέρα από το γεγονός της επικαιρότητας για την αντίδραση σε κάθε αδικία, εκφοβισμό και  εκμετάλλευση, έχει σκοπό και τις συστάσεις αφού είμαι υποψήφια για την Περιφέρεια Ρεθύμνου με  το Συνδυασμό του Σταύρου Αρναουτάκη, θα γράψω δυο τελευταίες γραμμές.

Η τοπική αυτοδιοίκηση διαχειρίζεται  δικούς της πόρους και δημόσιο χρήμα από Εθνικούς και Ευρωπαϊκούς πόρους.  Για να κάνει έργα, να υποστηρίξει ευάλωτες ομάδες συνανθρώπων μας, ηλικιωμένους, παιδιά, απόρους, ασθενείς  και να προάγει την  επιχειρηματικότητα υποστηρίζοντας νέους αλλά και την  προωθώντας  την τεχνολογία, τις επιστήμες, την οικολογία.

Οι προτάσεις, οι μελέτες, ο σχεδιασμός γίνεται από ομάδες τεχνοκρατών άρτια καταρτισμένων για το σκοπό αυτό, στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Βάλτε στο Συμβούλιο αυτό, για το οποίο θα ψηφίσετε την Κυριακή 8 Οκτωβρίου, στη δεύτερη κάλπη, ανθρώπους μαχητικούς.

Που έχουν την επιστημονική κατάρτιση. Έχουν δουλέψει. Τους ξέρετε. Έχουν ιδρώσει τη φανέλα αλλά όχι περπατώντας σε κομματικούς διαδρόμους απαραίτητα. Τα κομματικά ένσημα έχουν αφήσει την Ελλάδα πίσω, έχουν διογκώσει τις πελατειακές σχέσεις και έχουν οδηγήσει σε πολίτες δυο κατηγοριών: τους ημέτερους και τους άλλους.

Αν είστε οι άλλοι, γυρίστε την πλάτη.

Είναι λιγότεροι, δεν θα κερδίσουν.

Θα βρεθούν άνθρωποι που θα ψηφίσουν ζητώντας προσωπικές εξυπηρετήσεις.

Θα βρεθούν ίσως υποψήφιοι που θα τους τάξουν.

Δεν ανήκω σε αυτούς, δεν θα πω ψέματα, με νοιάζει όταν επιστρέψω στο σπίτι μου να ξέρω πως υπερασπίστηκα το παιδί που με ένα μολύβι για όπλο και πολλή πίστη στον εαυτό του , έμεινε μόνο σε μια πόλη με σκοπό να μάθει γράμματα  και με τα γράμματα αυτά: να αλλάξει τον κόσμο.

Για τις συστάσεις: Είμαι μητέρα μιας 12χρονης κόρης. Εργάζομαι στο Ελεγκτικό Συνέδριο και σύντομα στο Ειρηνοδικείο Ρεθύμνου. Εργάστηκα στο  ΤΑΞΥ πριν ενοποιηθεί με το ΙΚΑ. Δίδαξα στο δημόσιο ΙΕΚ Ρεθύμνου και είμαι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων. 

Σπούδασα στο ΤΕΙ Σερρών Διοίκηση και Οικονομία και στο Πανεπιστήμιο Κρήτης Κοινωνιολογία. Τελειώνω το μεταπτυχιακό μου στις Πολιτικές Επιστήμες του Π.Κ. επίσης.

Είμαι γραμμένη από τους πρώτους αριθμούς, στο Εθνικό Μητρώο Εθελοντών Δοτών Οργάνων και εθελόντρια αιμοδότης από τα φοιτητικά μου χρόνια.

Πιστεύω στην ευεργετική δύναμη της άθλησης σε σώμα και πνεύμα. Τρέχω μεγάλες αποστάσεις αγωνιστικά μέχρι και ημιμαραθωνίους. Μέλος του Ορειβατικού συλλόγου Ρεθύμνου, ανέβηκα στην κορυφή του Ολύμπου το 2000 και στις Ιουλιανές Άλπεις της Σλοβενίας.

Στο βιογραφικό μου είναι  οι σπουδές και οι δραστηριότητες μου. Δεν μπορεί να  φανεί όμως το πάθος και η πίστη μου για ένα καλύτερο κόσμο.

-Η μετριοπάθεια, η σιωπή , η αποδοχή, η  παραίτηση άφησε τον κόσμο όπως τον βρήκαμε.

Αν μου κάνετε την τιμή να με ψηφίσετε να σας εκπροσωπήσω στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης, να είστε σίγουροι -όσοι με γνωρίζεται είστε – πως δεν θα μασήσω τα λόγια μου, θα διαχειριστώ το δημόσιο χρήμα για πραγματικές ανάγκες και θα σεβαστώ την καρέκλα μου χωρίς να ξεχάσω ούτε μια στιγμή πως: η καρέκλα αυτή είναι δικιά σας, σας ανήκει  και θα σας την επιστρέψω  μια μέρα.

Δεν προέρχομαι από κομματικούς μηχανισμούς. Δύναμη μου είστε εσείς. Ένας ένας. 

Δεν κατέχω καμία εκλογική  ή επαγγελματική λίστα  προκειμένου να αντλήσω συσωρευτικά ψήφους. Δεν σας έστειλα και δεν θα σας στείλω μηνύματα ούτε περιφέρω σταυρωμένα ψηφοδέλτια με το όνομα μου.  Ο σεβασμός εκπορεύεται από τον αυτοσεβασμό.

 Όταν  με συναντάτε στους δρόμους της πόλης αύριο,  να ξέρετε πως δεν σπατάλησα προεκλογικά χρόνο που τον πήρα από την κόρη μου δανεικό: για να προβληθώ  αλλά για να κάνω καλύτερο το δικό   της κόσμο και τον κόσμο των συνομηλίκων της. 

-Γίνετε οι πρεσβευτές μου και βοηθήστε τη φωνή μου να πάει παντού.

Είμαι η πρώτη γυναίκα στο ψηφοδέλτιο του Σταύρου Αρναουτάκη για την Περιφέρεια Κρήτης. Στη δεύτερη κάλπη.

 

 

 

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ