ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Προδρόμου στην Αυστραλία

0

Στις 30 Σεπτεμβρίου 2023 ολοκληρώθηκε, συν Θεώ, η επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Προδρόμου στο Σύδνεϋ, για τη συμμετοχή του στην 12η Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, κατόπιν της ευγενούς προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου.

Το θέμα, το οποίο ανέπτυξε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, ως εισηγητής στην Κληρικολαϊκή Συνέλευση, ήταν: «Εν τη Εκκλησία περιπατείτε - Τάσεις αυτονομήσεως εντός μιας Τοπικής Εκκλησίας».

Ο Σεβασμιώτατος, στο πλαίσιο της παραμονής του στο Σύδνεϋ, είχε την ευκαιρία της συνάντησης με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος κ. Ιωάννη Μαλικούρτη, στο Γενικό Προξενείο της χώρας μας στο Σύδνεϋ, και της αναστροφής με την Ομοσπονδία των Κρητών και τους Συλλόγους Κρητών της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας, οι οποίοι διοργάνωσαν και σχετική εκδήλωση προς τιμήν των Κρητών Ιεραρχών. Επίσης, ο Επίσκοπός μας είχε την χαρά της αναστροφής με ομογενείς, που ζουν και διαπρέπουν στο Σύδνεϋ, και πολλούς νέους ανθρώπους της Τοπικής Εκκλησίας.

Επιπλέον, ο Σεβασμιώτατος είχε τη χαρά της αναστροφής με τους Επισκόπους και τους Κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, θαυμάζοντας το επιτελούμενο έργο.

Ο Σεβασμιώτατος είχε και την ευλογία να μετάσχει στην Ιερά Πανήγυρι της Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης, στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Σωτήρος στο προάστιο Κόγκαρα του Σύδνεϋ, όπου, κατά τον Εσπερινό, κήρυξε τον Θείο λόγο.

Ο Σεβασμιώτατος ακόμη μετέβη στον τάφο του Ρεθυμνίου μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κυρού Στυλιανού (Χαρκιανάκη), όπου ανέγνωσε Τρισάγιο και κατέθεσε χώμα από την γενέτειρα του αοιδίμου Ιεράρχου, το Άδελε Ρεθύμνου, εκφράζοντας και με τον τρόπο αυτό την ευγνωμοσύνη της Τοπικής Εκκλησίας των Ρεθυμνίων και σύνολης της Κρήτης στο μεγάλο αυτό εκκλησιαστικό άνδρα.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ