ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Πραγματοποιήθηκε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Ρέθυμνο

0

Την κεντρική προεκλογική της συγκέντρωση πραγματοποίησε η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Ρεθύμνης, χθες 2 Οκτωβρίου, στο Εργατικό Κέντρο της πόλης. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Αλέκος Μαρινάκης, υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης με τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ενώ σύντομο χαιρετισμό πραγματοποίησε ο Μανούσος Μανουσογιάννης, υποψήφιος Δήμαρχος με τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ στο Δήμο Ρεθύμνου.

Ο Μανούσος Μανουσογιάννης στην ομιλία του ανέφερε ότι η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ μπορεί να γίνει η ευχάριστη έκπληξη αυτών των εκλογών καθώς έρχονται από παντού αισιόδοξα μηνύματα για τη στήριξή της. Αυτό δεν προέκυψε τυχαία. Όλα τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ στάθηκε απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της Δημοτικής Αρχής Μαρινάκη, έβαλε εμπόδια στο να μην «τρώνε» οι λίγοι από τη ζωή και τους κόπους των πολλών. Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ αγωνίστηκε για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων του δήμου (π.χ. καθαρίστριες, συμβασιούχοι), για τη διεκδίκηση παιδικών σταθμών και ελεύθερων χώρων. Εναντιώθηκε στην εργολαβοποίηση των υπηρεσιών και στην υπερκοστολόγηση των έργων όπως στην καθαριότητα και τον οδοφωτισμό. Αντικειμενικά καταγράφηκε ως η μοναδική λαϊκή αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο και αυτό εκφράζεται, σήμερα, και στη συμπόρευση μιας πλειάδας αγωνιστών στο ψηφοδέλτιο της που επικροτούν τις πρωτοβουλίες της και πιστεύουν ότι μπορούμε να βαδίσουμε, και τα επόμενα τέσσερα χρόνια, στο δρόμο του ανυποχώρητου αγώνα.

Ο Μανούσος Μανουσογιάννης επεσήμανε ότι για τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Ρεθύμνου μία όμορφη πόλη σημαίνει μία πόλη που οι δημότες της ζουν σαν άνθρωποι. Η διεκδίκηση μιας τέτοιας πόλης συνεπάγεται την σύγκρουση με τα συμφέροντα, τις μίζες, τις απευθείας αναθέσεις, την εναντίωση στην επιλογή μετατροπής του ιστορικού κέντρου του Ρεθύμνου σε αποκλειστικό πεδίο δραστηριοποίησης του μεγάλου τουριστικού κεφαλαίου με τους κατοίκους ουσιαστικά «αποκομμένους» έξω από αυτό, με ανύπαρκτα αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά και αντιπυρικά έργα.

Ο Μανούσος Μανουσογιάννης τόνισε ότι η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ θα συνεχίσει στην ίδια πορεία διεκδίκησης, για να «πάρουν ανάσες» οι εργαζόμενοι και ο λαός του Ρεθύμνου, να μπουν περισσότερα εμπόδια στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής στο επίπεδο του Δήμου.

Στην ομιλία του ο Αλέκος Μαρινάκης τόνισε ότι η ενίσχυση της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στην Περιφέρεια και τους Δήμους της Κρήτης μπορεί να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στην απογοήτευση, στη μοιρολατρία και τον συμβιβασμό που καλλιεργούν οι άλλες πολιτικές δυνάμεις και τα στελέχη τους. Η ενίσχυση της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ μπορεί να συμβάλλει, έτσι, αποφασιστικά στην ενίσχυση του ρεύματος αμφισβήτησης της πολιτικής του συστήματος, των κατευθύνσεων της Ε.Ε., των δεσμεύσεων απέναντι στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης τόνισε ότι η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ διαφέρει ριζικά από τους συνδυασμούς των εκλεκτών των αστικών κομμάτων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ) που μόνο μέλημά τους έχουν την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του τουριστικού και εμπορικού κεφαλαίου, των μεγάλων κατασκευαστικών εταιρειών που ετοιμάζονται να πάρουν το «φιλέτο» του ΒΟΑΚ, των εταιριών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ενέργειας, τις ανεμογεννήτριες, που στηρίζουν τις εξορύξεις υδρογονανθράκων, τη διασύνδεση με αγωγούς φυσικούς αερίου κ.λπ.

Όπως, χαρακτηριστικά, ανέφερε ο Αλέκος Μαρινάκης, τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια, χρόνια οι ανάγκες των εργαζομένων και όλου του λαού της Κρήτης ήταν ουσιαστικά έξω από τις προτεραιότητες και τους προϋπολογισμούς της διοίκησης του Αρναουτάκη. Ενώ διαπιστώνεται εκπληκτική ταχύτητα και αποτελεσματικότητα της Περιφέρειας όταν πρόκειται να υλοποιηθούν επενδυτικά έργα ή να χρηματοδοτηθούν άμεσα οι επιχειρηματικοί όμιλοι, την ίδια στιγμή είναι «επιλεκτικά ανίκανη» και αναποτελεσματική σε έργα υποδομών για τις λαϊκές ανάγκες. Γι’ αυτό και δεν παίρνονται μέτρα αντισεισμικής προστασίας. Γι’ αυτό ενώ υπάρχουν σχέδια για κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων με ταυτόχρονη μέριμνα για εξασφάλιση υδάτων για τους αγρότες και κατοίκους της επαρχίας αυτά δεν υλοποιούνται.

Αυτή τους η πολιτική δεν είναι τυχαία, επεσήμανε ο Αλέκος Μαρινάκης. Περιφερειακή και Δημοτικές αρχές είναι πιστοί στην εγκληματική πολιτική που λογαριάζει τις λαϊκές ανάγκες ως «κόστος» και βάζει στο ζύγι τις ανθρώπινες ζωές, τις λαϊκές περιουσίες και την προστασία του περιβάλλοντος με τις κάθε φορά «αντοχές της οικονομίας», τα συμφέροντα και τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Απέναντι σε αυτή την πολιτική μοναδικό αποκούμπι είναι η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, η μόνη πραγματική δύναμη εργατικής – λαϊκής αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια της Κρήτης, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για να μπουν οι ανάγκες του λαού του νησιού στο προσκήνιο!

Ο Αλέκος Μαρινάκης υπενθύμισε, ιδιαίτερα, ότι οι περιφερειακοί σύμβουλοι της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ δεν είναι άγνωστοι στο λαό του Ρεθύμνου. Βρέθηκαν μπροστά στις κινητοποιήσεις για το Νοσοκομείο της πόλης και την τραγική κατάσταση της δημόσιας υγείας, ενάντια στην υποστελέχωση υπηρεσιών, για τη μονιμοποίηση των εργαζομένων στην Περιφέρεια και σε άλλες αρχές, για τη σωτηρία του Παλίγκρεμνου, ενάντια στον σχεδιασμό για να μετατραπεί ο Δήμος Αγ. Βασιλείου σε ένα απέραντο πάρκο ανεμογεννητριών. Συμπαραστάθηκαν στις διεκδικήσεις και τους αγώνες των εργαζομένων και των σωματείων τους, των εκπαιδευτικών και των καλλιτεχνών.

Γι’ αυτό – τόνισε, κλείνοντας, ο Αλέκος Μαρινάκης – ο κρητικός λαός μπορεί να ενισχύσει αποφασιστικά τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ στην Περιφέρεια και τους Δήμους της Κρήτης στις 8 Οκτωβρίου. Για να δυναμώσει η αλληλεγγύη και ο οργανωμένος αγώνας, για να έχουν οι εργαζόμενοι και όλος ο λαός της Κρήτης δουλειά και ζωή με δικαιώματα. Για να σταματήσει η λογική του «πάμε και όπου βγει», και «να πάμε αλλιώς» με το λαό μπροστά να μάχεται για τα δικαιώματά και τις διεκδικήσεις του!

Στο τέλος της εκδήλωσης παρουσιάστηκε, επίσης, το σύνολο των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων με τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ στην Π.Ε. Ρεθύμνης αλλά και οι υποψήφιοι Δήμαρχοι που στηρίζει η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: τον Θανάση Χαριτάκη στο Δήμο Αγ. Βασιλείου και τον Αντώνη Ρούλιο στο Δήμο Ανωγείων!

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

1. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ συνταξιούχος

2. ΒΡΕΝΤΖΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, επαγγελματίας οδηγος

3. ΓΚΑΤΖΙΑΝΙΔΟΥ ΜΑΡΘΑ, Νηπιαγωγός, Ταμίας του Δ.Σ του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ρεθύμνου, μέλος του Νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ Ρεθύμνου και αντιπρόσωπος στη ΔΟΕ, εκλεγμένη με την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών

4. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, συνταξιούχος, πρώην εργαζόμενος του Νοσοκομείου Ρεθύμνου. Πρώην εκλεγμένος στο σωματείων εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου.

5. ΔΡΑΜΙΤΙΝΟΥ ΕΛΕΝΗ, συνταξιούχος ΟΤΑ, Πρόεδρος στην Ένωση γονέων Ρεθύμνου, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων Κρήτης και Πρόεδρος του παραρτήματος ΠΕΑΕΑ- ΔΣΕ Ρεθύμνου.

6. ΚΑΛΘΙ  ΣΙΝΤΟΡΕΛΑ,  ιδιωτικός υπάλληλος. Γεννήθηκε στην Αλβανία και μεγάλωσε στο Ρέθυμνο από γονείς μετανάστες. Πτυχιούχος του τμήματος Φιλοσοφικών και Κοινωνικών σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Είναι μέλος του Δ.Σ της αλβανικής κοινότητας Ρεθύμνου.

7. ΚΑΛΙΑΦΕΝΤΑΚΗ   ΒΑΣΙΛΕΙΑ,  γιατρός, ειδικευόμενη αιματολογίας στο ΠΑΓΝΗ.

8. ΛΟΥΚΑΚΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ,  οικοδόμος. Πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Ρεθύμνου, μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Οικοδόμων.

9. ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, υπάλληλος βουλής, εκλεγμένος Περιφερειακός Σύμβουλος

10. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Ιστορικός, αφυπηρετήσας καθηγητής Νεότερης Ιστορίας του ΑΠΘ. Επιστημονικός συνεργάτης του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

11.  ΝΕΟΝΑΚΗ ΠΕΛΑΓΙΑ, παιδίατρος στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου. Ταμίας στο Δ.Σ της Ένωσης Γιατρών Ρεθύμνου (ΕΣΥ) και μέλος στο ΔΣ της Παγκρήτιας Παιδιατρικής Εταιρείας.

12.  ΝΤΑΣΚΑΓΙΑΝΝΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ,  εργαζόμενη στο Δήμο Αμαρίου. Μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ νομού Ρεθύμνου και μέλος του υπηρεσιακού συμβουλίου ΟΤΑ νομού Ρεθύμνου.

13.  ΠΑΠΑΔΟΜΙΧΕΛΑΚΗΣ  ΑΝΤΩΝΙΟΣ,  Συνταξιούχος ΟΤΑ. Πρώην Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Χειριστών μηχανημάτων. Αντιπρόεδρος της Παγκρήτιας Ένωσης Αττικής και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας συλλόγων Αγίου Βασιλείου.

14.  ΣΑΒΒΑΚΗΣ       ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ,  συνταξιούχος δάσκαλος. Πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Πλατάνου Αμαρίου.

15.  ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗ   ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ,  ειδικευόμενη ψυχίατρος. Απόφοιτη της Ιατρικής σχολής Κρήτης, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ρέθυμνο. Είναι μέλος της τριμελούς επιτροπής ιατρών ΕΣΥ ΠΑΓΝΗ και  μέλος του ΔΣ της ομάδας γυναικών Ηρακλείου ΟΓΕ.

 

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ