ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Συνεργασία Επικεφαλής κ. Γιώργη Μαρινάκη/Δημάρχου Ρεθύμνης και στελεχών "Νέας Αντίληψης" με δημότες στην πόλη και σε Οικισμούς

0

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον συνεχίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες οι επισκέψεις του επικεφαλής της παράταξης «Νέα Αντίληψη» Δημάρχου Ρεθύμνης κ. Γιώργη Χ. Μαρινάκη και των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων και Συμβούλων Κοινοτήτων στα χωριά των Δημοτικών Ενοτήτων Ν. Φωκά και Λαππαίων καθώς επίσης στα χωριά του Βρύσινα.

Στο πλαίσιο του προεκλογικού διαλόγου ο κ. Μαρινάκης και οι συνεργάτες του, επικοινωνούν το πρόγραμμα της «Νέας Αντίληψης» και συνδιαλέγονται με τους πολίτες για τα ζητήματα της καθημερινότητας αλλά και τα μεγάλα έργα που έχουν προγραμματιστεί να υλοποιηθούν στην νέα δημοτική θητεία. 

Όπως επισημαίνει ο Δήμαρχος Ρεθύμνης σε κάθε επαφή του με τους πολίτες: «Τα χωριά και οι οικισμοί του Ρεθύμνου είναι αναπόσπαστο μέρος της αναπτυξιακής πορείας του Δήμου μας με ιδιαίτερες επιδόσεις στον μεταποιητικό πρωτογενή τομέα. Επιπλέον διαθέτουν πολύτιμους ιστορικούς, θρησκευτικούς και φυσιολατρικούς θησαυρούς και έχουν ξεχωριστή θέση στο τουριστικό brand του Ρεθύμνου. Η ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ προσεγγίζει πάντα τα χωριά, όχι μόνο με βάση τις καθημερινές ανάγκες τους ή τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία που τους αναλογούν, αλλά και με την δυναμική που έχουν για το αύριο και τις προοπτικές του τόπου μας.  Με αυτό το πνεύμα έχουμε θέσει τα χωριά στην καρδιά των περισσοτέρων αναπτυξιακών σχεδίων μας, με πολλαπλές παρεμβάσεις και έργα που συμβάλλουν στην ανάδειξη και την ανάπτυξη όλου του Ρεθύμνου».

Άμεσοι στόχοι που τίθενται στο πρόγραμμα της «Νέας Αντίληψης» για τους οικισμούς μας είναι: 

  • η αποκατάσταση και κατασκευή νέων δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης
  • η διαχείριση των λυμάτων όλων των οικισμών με τις πλέον σύγχρονες μεθόδους
  • η αντικατάσταση ή ο διαχωρισμός, όπου κρίνεται αναγκαίο, των αγωγών άρδευσης
  • η ανάπλαση και ανάδειξη των παραδοσιακών οικισμών
  • η επέκταση του «έξυπνου» οδοφωτισμού
  • η αναβάθμιση του δημοτικού και αγροτικού οδικού δικτύου
  • η αξιοποίηση ειδικών προγραμμάτων για την καταγραφή και ανάδειξη των πολιτιστικών φυσιολατρικών διαδρομών τους.
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ