ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Κώστας Ασουμανάκης: «Η συμμετοχή στα κοινά δεν είναι το πρόβλημα αλλά η λύση»

0

Υποψήφιος για το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Ρεθύμνου με την παράταξη «Νέα Αντίληψη» του Γιώργη Μαρινάκη, είναι ο συμπολίτης κ. Κώστας Ασουμανάκης.

Είναι απόφοιτος του τμήματος Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακές σπουδές  στην Διδακτική των Φυσικών Επιστημών και εργάζεται ως εκπαιδευτικός στον ιδιωτικό τομέα. Είναι παντρεμένος και πατέρας μιας κόρης.

Στην συνέντευξη που ακολουθεί εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν να θέσει υποψηφιότητα με την «Νέα Αντίληψη» και παρουσιάζει τις προτάσεις και το όραμα για το Ρέθυμνο της επόμενης πενταετίας.

Τι σας οδήγησε στην απόφαση να είστε υποψήφιος σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Ρεθύμνου;

Δεν ήταν εύκολη απόφαση αλλά νομίζω κανείς δε ξαφνιάστηκε με την απόφαση μου αυτή. Ασχολούμαι με τα κοινά, συμμετέχω και ενημερώνομαι από τα μαθητικά μου χρόνια μέχρι και σήμερα. Ήθελα να έχω πιο ενεργό ρόλο στις αποφάσεις του δήμου και τώρα που οι συνθήκες στο περιβάλλον μου ωρίμασαν αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα.

Γιατί επιλέξατε την παράταξη του Γιώργη Μαρινάκη

Η παράταξη «Νέα Αντιληξη» δημιουργήθηκε για να εκφράσει τον προοδευτικό κόσμο το 2006 αυτό συνέπεσε χρονικά με τα πρώτα φοιτητικά μου χρόνια. Από τότε μέχρι τώρα βλέπω μια πόλη που συνεχώς εξελίσσεται. Αποκτάει νέες υποδομές που δεν υπήρχαν για παράδειγμα στα μαθητικά μου χρόνια. Η πόλη εκσυγχρονίζεται συνεχώς τόσο αισθητικά όσο και τεχνολογικά. Μερικά παραδείγματα είναι η υπογειοποίηση των καλωδίων στο παραλιακό μέτωπο και η ανάπλαση της πλατειάς στην παλιά Νομαρχεία ενώ ταυτόχρονα μεγάλα έργα υποδομών έχουν αλλάξει την εικόνα της.

Ποιες κατά την γνώμη σας πρέπει να είναι οι προτεραιότητες για το δήμο Ρέθυμνο μέσα στην επόμενη πενταετία;

Νομίζω δυο είναι οι κύριοι άξονες που πρέπει να πέσει το βάρος της δημοτικής αρχής τα επόμενα χρόνια. Το πρώτο είναι η βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη. Πιο συγκεκριμένα θεωρώ ότι πρέπει να βρεθεί διέξοδος με τους χώρους στάθμευσης αλλά και με το κυκλοφορικό της πόλης ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες. Το δεύτερο είναι η ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος που μπορεί να προσφέρει το Ρέθυμνο. Έχω ταξιδέψει αρκετά και σε δημοφιλής προορισμούς και πραγματικά λίγες είναι οι πόλεις που μπορούν να συγκριθούν με το Ρέθυμνο. Έχουμε πολλά όμορφα μέρη να επισκεφτεί κανείς αλλά ειδικά το παραλιακό μας μέτωποπου είναι και η βιτρίνα της πόλης είναι φανταστικό. Δύσκολα βρίσκεις παρόμοιο πόσο μάλλον καλύτερο. Μέλημα λοιπόν της επόμενης δημοτικής αρχής οφείλει να είναι η άνοδος πέραν της ποσότητας αλλά και της ποιότητας του τουρισμού που φτάνει στην πόλη μας.

Σε  ποιον τομέα θα θέλατε να προσφέρετε τις υπηρεσίες σας;

Εργάζομαι ως εκπαιδευτικός στον ιδιωτικό τομέα και έχω εικόνα της εκπαιδευτικής δραστηριότητας που γίνεται στον δήμο μας. Τόσο στον ιδιωτικό τομέα όσο και στον δημόσιο. Η εκπαίδευση είναι ένα δυναμικό σύστημα που πρέπει εξορισμού να εξελίσσεται και να πρωτοπορεί στην κοινωνία. Οι προκλήσεις των επόμενων χρόνων είναι καταιγιστικές και μας επιφυλάσσουν ένα ρευστό μέλλον. Υπό αυτό το πρίσμα πρέπει να εργαστούμε προσαρμοζόμενοι σε αυτό που έρχεται. Σε αυτό το κομμάτι νομίζω μπορώ να φανώ αρκετά χρήσιμος και να βοηθήσω με τις γνώσεις μου και τις ιδέες μου για να συνεχιστεί η καλή δουλεία που έχει κάνει η Άννα Ελευθεριάδου.

Παράλληλα ασχολούμαι και με την πρωτογενή παραγωγή καθώς διατηρώ ένα αρκετά μεγάλο μελισσοκομείο. Μπορεί ο αγροτικός κλάδος να υπολείπεται σε προτεραιότητα σε σχέση με τον τουρισμό ωστόσο παραμένει η κύρια δραστηριότητα για αρκετούς συμπολίτες μας. Ταυτόχρονα τροφοδοτεί κυριολεκτικά τον τουρισμό με εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα. Αυτά όμως τα προϊόντα βγαίνουν με κόπο που δεν τον γνωρίζουν όλοι και πολλές φορές τον υποτιμούν. Το αποτέλεσμα είναι η πρωτόγεννη παραγωγή να μην αποτελεί αξιόλογη επιλογή εργασίας. Στόχος μου λοιπόν είναι αν αναλάβω τέτοιες αρμοδιότητες να βοηθήσω στην προώθηση και στην ανάδειξη της ποιότητας των προϊόντων της Ρεθεμιώτικης γης.

Όπως αρκετοί νεολαίοι έτσι και εγώ έχω εργαστεί για πολλά χρόνια σε αρκετές αξιόλογες τουριστικές επιχειρήσεις της πόλης μας. Τα πρώτα μου βήματα βέβαια στον κλάδο αυτό τα έκανα στις επιχειρήσεις του θείου μου από την μεριά της μητέρας μου του Χάρη Αυγουστάκη που διεκδικεί και αυτός για πρώτη φορά την ψήφο των συμπολιτών μας στις επερχόμενες εκλογές. Αυτό είναι μια σπάνια εμπειρία. Το να βλέπεις δηλαδή πως λειτουργεί μια επιχείρηση από την  μεριά του ιδιοκτήτη αλλά και από την μεριά του εργαζόμενου είναι ένα πραγματικό «σχολείο» που δεν το βρίσκεις εύκολα. Έτσι παρόλο που πλέον δεν εργάζομαι στον τουρισμό έχω ουσιαστική γνώση και εμπειρία σε ζητήματα σχετικά με αυτόν.

Τέλος στον ελεύθερο χρόνο μου δραστηριοποιούμαι αθλητικά με το τρέξιμο και πιο συγκεκριμένα στις μεγάλες αποστάσεις. Έχω συμμετάσχει σε πολλές διοργανώσεις τόσο εδώ όσο και στο εξωτερικό. Σίγουρα μπορώ να βοηθήσω και στον κομμάτι αυτό. Εδώ βέβαια αξίζει να πούμε συγχαρητήρια σε έναν συνυποψήφιο μου τον Δημήτρη Λαχνιδάκη για την διοργάνωση στον δήμο μας μεγάλων αθλητικών γεγονότων με επιτυχία που ηφήμη τους ξεπερνάει τα όρια του δήμου.

Ποιο είναι το μήνυμα σας προς τους δημότες του δήμου Ρεθύμνου

Αρχικά θα ήθελα να απευθυνθώ στους ανθρώπους της γενιάς μου. Είμαστε η γενιά που βγήκε στην αγορά εργασίας ακριβώς στο ξεκίνημα της κρίσης. Δυσκολευτήκαμε αρκετά στα πρώτα μας βήματα και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να απαξιώσουμε την πολιτική ως διαδικασία και τους θεσμούς ως μέρος της κοινωνίας μας.

Όμως η συμμετοχή στα κοινά δεν είναι το πρόβλημα αλλά η λύση. Το ζητούμενο είναι να διαλέξουμε με τα πιο αυστηρά κριτήρια τους ανθρώπους που θέλουμε να μας εκπροσωπήσουν και θα είναι άξιοι ώστε να παραδώσουν στα παιδία μας μια πόλη καλύτερη. Αυτή η διαδικασία δεν σταματάει ποτέ ούτε υπάρχει η τέλεια πόλη που να έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα όπως και δεν υπάρχει κάποιος να μπορεί να τα λύσει όλα. Όμως υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να το κάνουν καλύτερα από κάποιους άλλους. Σε αυτούς τους ανθρώπους πιστεύω ότι ανήκω και για αυτό διεκδικώ την στήριξη των συμπολιτών μου στις εκλογές.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ