ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Κώστας Δανδουλάκης: «Ενωμένοι προχωράμε για την Κρήτη μας»

0

Την τρίτη συνεχόμενη θητεία του στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης διεκδικεί ο Κώστας Δανδουλάκης με το ψηφοδέλτιο του Σταύρου Αρναουτάκη και την παράταξη «Για την Κρήτη μας, συνεχίζουμε».

Με πολλά χρόνια στα κοινά και με εμπειρία στην δημόσια διοίκηση καθώς υπηρέτησε για δεκαετίες το Λιμενικό Σώμα, υπήρξε Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων αλλά και ναυτιλιακός ακόλουθος με διαπίστευση ως υποπρόξενος επί ναυτιλιακών θεμάτων της Ελλάδος στο Γενικό Προξενείο του Μόντρεαλ.

Στις προσεχείς εκλογές καταθέτει και πάλι την πρόταση του στους πολίτες κάνοντας λόγο για την ενότητα και τον συγκρητισμό που πρέπει να διέπει την κοινωνία της Κρήτης αλλά και την προσπάθεια που πρέπει να καταβληθεί για την υλοποίηση των μεγάλων υποδομών και έργων που έχει ανάγκη το νησί μας.

Περισσότερα στην συνέντευξη που ακολουθεί.

Ποια είναι τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του συνδυασμού σας, τα οποία και πιστεύεται ότι θα προσελκύσουν την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων της Κρήτης;

Ο Συνδυασμός μας  έχει επικεφαλής τον Σταύρο Αρναουτάκη ένα καταξιωμένο άνθρωπο και περιφερειάρχη που υπηρετεί την Ενότητα και τον συγκρητισμό και εκπέμπει σιγουριά και εμπιστοσύνη, αποδεκτά χαρακτηριστικά από όλους. Οι υποψήφιοι του συνδυασμού μας περιφερειακοί σύμβουλοι είναι εγνωσμένου κύρους με κοινωνικά και επαγγελματικά χαρακτηριστικά που καλύπτουν όλο το φάσμα των ενδιαφερόντων των ψηφοφόρων.

Ποιες πρέπει να είναι οι προτεραιότητες για την Κρήτη της επόμενης πενταετίας;

Το κοινωνικό πρόσωπο της περιφέρειας στις ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες. Στήριξη της υγείας, της παιδείας, της κοινωνικής συνοχής, του συγκρητισμού. Προβληματισμός και μέτρα για το δημογραφικό που τείνει να αναδειχθεί σε τεράστιο πρόβλημα για το μέλλον.

Στήριξη της Ενδοχώρας για να κρατηθεί η ύπαιθρος Ζωντανή. Παρακολούθηση και συνδρομή όπου απαιτείται των μεγάλων αναπτυξιακών έργων, όπως ο ΒΟΑΚ το αεροδρόμιο Καστελίου, τα μεγάλα φράγματα, διαχείριση των υδάτινων πόρων και των απορριμμάτων, στήριξη του πρωτογενή τομέα και διασύνδεση του με τον τουρισμό.

Επαρχιακό οδικό δίκτυο , συντήρηση – αναβάθμιση.

Αντίστοιχα, σε ποιους τομείς θα πρέπει δοθεί βαρύτητα για την Π.Ε. Ρεθύμνου;

Επαρκή  στελέχωση του Γενικού  Νοσοκομείου Ρεθύμνου σε προσωπικό και εξοπλισμό.  Εξέταση ανέγερσης νέου νοσοκομείου.

Δημιουργία  κοινωνικών Δομών για κάλυψη υπαρχόντων σχετικών αναγκών .

Βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς στην πόλη και την ενδοχώρα.

Πρόγραμμα ένταξης για την επισκευή,  συντήρηση  και Ανάδειξη ιστορικών, παραδοσιακών και επικίνδυνων κτιρίων στην πόλη του Ρεθύμνου και σε χωριά η ύπαιθρο.

Δημιουργία παρκινγκ στην πλατεία 4ρων Μαρτύρων.

Κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Δημιουργία περιφερειακού δρόμου νότια της πόλης του Ρεθύμνου.  Θωράκιση λιμένα Ρεθύμνου. Και λοιπές  παρεμβάσεις.

Με δεδομένο ότι ο πρωτογενής τομέας και ο τουρισμός, αποτελούν τους βασικούς πυλώνες της τοπικής οικονομίας, πως θα πρέπει να κινηθεί υποστηρικτικά η τοπική αυτοδιοίκηση προς τις δύο αυτές κατευθύνσεις;

Οι πυλώνες Ανάπτυξης Κρήτης  ο Πρωτογενής Τομέας και Τουρισμός να τεθούν σε πρώτη προτεραιότητα με ανάλογη εκπαίδευση απασχολουμένων με κίνητρα και σωστές σχετικές κατευθύνσεις. Τέλος διασύνδεσή Πρωτογενή  Τομέα  και Τουρισμού.

Κλείνοντας θα θέλαμε να στείλετε το μήνυμα σας προς τους Ρεθεμνιώτες εκλογείς ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης του Οκτωβρίου.

Ενωμένοι όλοι μαζί προχωράμε για μια Κρήτη που θα διακριθεί για την κοινωνική συνοχή,  υπηρετώντας το  συγκρητισμό και την αναπτυξιακή της πορεία. Οι συνθήκες μας βοηθούν. Σας ευχαριστώ για την συνεχή στήριξη σας.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ