ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Βασίλης Πάγκαλος: «Ονειρεύομαι το Δήμο Ρεθύμνου ως παράδεισο για τους δημότες και ως τόπο θαυμασμού για τους επισκέπτες»

0

Ο Βασίλης Πάγκαλος,υποψήφιος με την παράταξη του Γιώργη Μαρινάκη, είναι ένας μαχητής της ζωής, καθώς κατάφερε να νικήσει τα εκ γενετής προβλήματα ακοής που αντιμετωπίζει και να εξελιχθεί σε έναν δυναμικό και ενεργό πολίτη που αγαπάει τον τόπο του ενδιαφέρεται για τα κοινά. Στη συνέντευξή που ακολουθεί, φαίνεται καθαρά το πάθος του για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Ο κ. Πάγκαλος είναι απόφοιτος του τμήματος Οικονομικού Πανεπιστημίου Κρήτης, έχει εργαστεί επί 8 χρόνια στον τομέα της εστίασης και του τουρισμού, ενώ παράλληλα έχει ήδη υπάρξει ελεύθερος επαγγελματίας σε κατάστημα εστίασης.Εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα και συγχρόνως είναι υπεύθυνος τουριστικής επιχείρησης.

Τι σας οδήγησε στην απόφαση να είστε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Ρεθύμνου;

«Ήταν μια απόφαση που βασίζεται στο όραμά μου για ένα Δήμο Ρεθύμνου-παράδεισο για τους δημότες του και τόπο θαυμασμού για τους επισκέπτες του! Ως ένας εργατικός, δυναμικός και αισιόδοξος νέος θεωρώ την ενασχόληση μου με τα κοινά κάτι παραπάνω από χρήσιμη! Είναι γνωστό ακόμα ότι στο κοινωνικό μου κύκλο προσπαθώ όσο μπορώ πάντοτε να βοηθάω τους συνανθρώπους μου στα προβλήματά τους! Θα ήθελα λοιπόν όλη αυτή η ενέργειά μου για συνεισφορά να διοχετευθεί σε περισσότερους ανθρώπους και φυσικά στον τόπο μου. Θεωρώ επίσης πολύ κρίσιμη την ερχόμενη πενταετία καθώς πρέπει να αντιμετωπίσουμε με τόλμη και αποφασιστικότητα τις συνέπειες κοινωνικών, οικονομικών, κλιματικών κρίσεων ακολουθώντας ταυτόχρονα την προδιαγεγραμμένη αναπτυξιακή πορεία του δήμου μας. Μου αρέσει να αναλαμβάνω ευθύνες, έτσι λοιπόν η συμμετοχή μου από την θέση του Δημοτικού συμβούλου αποτελεί μία μεγάλη πρόκληση για μένα». 

Γιατί επιλέξατε την παράταξη Νέα Αντίληψη και τον Γιώργη Μαρινάκη; 

«Όπως είπα προηγουμένως ήθελα έντονα να ασχοληθώ με τα κοινά γι’ αυτό πήγα ο ίδιος και συνάντησα το Δήμαρχο κατόπιν συνεννόησης με τον αγαπημένο φίλο Μανούσο Κλάδο. Επέλεξα λοιπόν το συνδυασμό της Νέας Αντίληψης, πρωτίστως λόγω του δημάρχου μας. Ο κος Μαρινάκης λόγω της ικανότητας του, της εμπειρίας του και των δημοσίων σχέσεων του, εμπνέει σιγουριά για την επίλυση κάθε ζητήματος που αφορά το Δήμο μας. Είναι όμως απαραίτητο δε, η ομάδα του να αποτελείται από ικανά άτομα και ορεξάτα ώστε με συλλογική προσπάθεια να κινούμαστε ταχύτατα προς πάσα κατεύθυνση! Σημαντικό είναι επίσης πως μοιραζόμαστε κοινό όραμα τόσο με τα νέα μέλη όσο και με τους αντιδημάρχους και το Δήμαρχο καθώς και ότι το επίπεδο της ομάδας είναι υψηλότατο!»

Ποιες κατά την γνώμη σας πρέπει να είναι οι προτεραιότητες για τον ΔήμοΡεθύμνης μέσα στην επόμενη πενταετία;

 «Ο Δήμος μπορεί με έργα και πράξεις να κάνει ακόμα περισσότερα, αλλά κυρίως όλοι εμείς πρέπει να έχουμε ενσυναίσθηση. Όσες προσπάθειες και να κάνει ο δήμος πρέπει εμείς οι ίδιοι να φερόμαστε με ανθρωπιά και αγάπη προς το συνάνθρωπο και να λειτουργούμε έτσι!

Η ανάπλαση, η βελτίωση των υποδομών, η ανάδειξη της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς όλων των οικισμών του Δήμου μας!Η άμεση υλοποίηση του ΤΠΣ και των 2000 φοιτητικών εστιών καθώς θεωρώ ότι η λύση στο στεγαστικό θα έρθει κυρίως εκ των έσω! Είναι ντροπή για την πόλη μας να μην μπορούν να βρουν στέγη οι φοιτητές που αποτελούν πυλώνα του Ρεθεμνιώτικου επιχειρείν- καθώς και το νοσηλευτικό-εκπαιδευτικό προσωπικό- όπως ακόμα και οι ντόπιοι!Προσωπικά επίσης θα ήθελα να δημιουργήσουμε ένα ευρύ συμβουλευτικό κέντρο γονέων- παιδιών ίσως και δασκάλων με γνώμονα την εξομάλυνση των κοινωνικών σχέσεων. Να μπορεί δηλαδή ένας γονιός να ζητήσει βοήθεια για το παιδί του και αντίστροφα. Όσον αφορά τους δασκάλους κύριος στόχος είναι να τους υπενθυμίζουμε τον παιδαγωγικό τους ρόλο και να παρέχουμε εργαλεία και στήριξη! Πιστεύω ακράδαντα ότι όλα ξεκινάνε από την παιδεία μας! Είναι σημαντικό να διαφυλάσσουμε, να μεταδίδουμε τις ελληνικές αξίες και να μην ξεχνάμε την ιστορία μας.

Επιπροσθέτως πρέπει να επιδιώκουμε την επιστροφή της δημοτικής αστυνομίας ώστε να εξαλειφθούν φαινόμενα βανδαλισμών σε δημόσια ή και ιδιωτικά κτήρια (παλαιά πόλη), φαινόμενα απόρριψης ογκωδών απορριμμάτων κοινώς όπου μας βολεύει καθώς και κακής οδηγικής συμπεριφοράς (παρκάρισμα σε ράμπες, πεζοδρόμια). 

Είναι επίσης σημαντικό να στηρίξουμε έμπρακτα τις εθελοντικές ομάδες, καθώς αποτελούνται από ανθρώπους που αγαπάνε πραγματικά το αντικείμενο τους-κυρίως τις φιλοζωικές καθώς εκτελούν και αυτές σημαντικό έργο.

Αντιμετωπίζοντας προβλήματα ακοής εκ γενετής και έχοντας καταφέρει πορευτώ με αυτό, γνωρίζω πολύ καλά τον αγώνα των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν κάποιο ζήτημα υγείας ή αναπηρία, αλλά ταυτόχρονα και την ανάγκη σεβασμού και ενσυναίσθησης που πρέπει να δείχνει η κοινωνία προκειμένου η καθημερινότητά τους, παράλληλα με τις υποδομές, να γίνεται πιο εύκολη και ομαλή. Οι υποδομές αυτές, μικρές και μεγάλες θα μας οδηγήσουν επίσης σε μεγαλύτερο άνοιγμα στον τουρισμό ΑΜΕΑ καθώς βάση ερευνών αποτελεί μια μεγάλη αγορά.Άφησα προ-τελευταίο το κυκλοφοριακό καθώς από τους προηγούμενους στόχους θα απορρεύσει η βελτίωση σε ένα μεγάλο πρόβλημα, αυτό της νοοτροπίας αν και εφόσον το επιθυμούμε. Σημαντική ανάσα θα δώσει επίσης η χρήση περιφερειακών πάρκινγκ και η εξυπηρέτηση τους με ηλεκτρικά λεωφορεία που θα διέρχονται μόνο εντός πόλεως καθώς και το μεγάλο έργο των 4 Μαρτύρων όπου διπλασιάζονται οι θέσεις πάρκινγκ!

Τέλος, σημαντικότατο για εμένα είναι απαραίτητο να γίνει άμεση αξιοποίηση των νέων φοιτητών ακόμα και μαθητών καθώς τα οφέλη για τον Δήμο είναι πολλαπλά! 

Σε ποιον τομέα θα θέλατε να προσφέρετε τις υπηρεσίες σας;

Αυτό είναι κάτι που θα το αποφασίσουμε από κοινού με το Δήμαρχο, καθώς είτε εκλεγώ είτε όχι είμαι διατεθειμένος να συνεισφέρω έμπρακτα από θέσεις όπως αυτή της καθημερινότητας (τεχνική υπηρεσία). Είναι σίγουρα ένας τομέας που θα με ενδιέφερε καθώς κινούμαι καθημερινά στην πόλη και η παρατηρητικότητα μου με κάνει χρήσιμο σε αυτό! Η ενασχόληση μου με το λιμενικό ταμείο θα ήταν επίσης μια καλή πρόταση αφενός διότι δραστηριοποιούμαστε στον τομέα των σκαφών αναψυχής και αφετέρου η βοήθεια του πολύπειρου πατέρα μου (καπετάνιος Ε.Ν.) μέσω έμενα στο κομμάτι αυτό θα ήταν σημαντική για το Δήμο. Τέλος η κοινωνική πρόνοια λόγω της δημιουργικότητας και ενσυναίσθησης μου θα ήταν θεμιτός τομέας καθώς επίσης και τα τμήματα ελέγχου και λειτουργίας του Δήμου λόγω της υπευθυνότητας και της πολυπραγμωσύνης μου.

Ποιο είναι το μήνυμα σας προς τους δημότες του δήμου Ρεθύμνου;

Ως νέος  θα ήθελα να καλέσω όλους τους νέους του δήμου μας να δώσουν το παρών στην εκλογική διαδικασία!Γιατί οι νέοι είμαστε το μέλλον αυτής της χώρας και πρέπει να εκφραζόμαστε, να ακουγόμαστε, να ονειρευόμαστε και μαζί να δημιουργούμε!

Εννοείται φυσικά πως το κάλεσμα μου απευθύνεται και τους μεγαλύτερους, διότι είναι ευθύνη τους να στηρίζουν διαρκώς τους νέους βοηθώντας να διαπρέψουν!

Σημαντικό είναι επίσης να διαβάσετε το πρόγραμμα μας, καθώς είναι αυτό που μας δεσμεύει απέναντι σας! Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που πολλές από τις προτάσεις μου έχουν συμπεριληφθεί σε αυτό!

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ