ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Μποτόνης Μποτονάκης: Λάτρης της παράδοσης του θεάτρου και των… τροπικών φυτών

0

Ο Μποτόνης Μποτονάκης είναι μια πραγματικά πολυσχιδής προσωπικότητα, με πνεύμα ελεύθερο και δραστήριο, λάτρης της παράδοσης του θεάτρου και τα τελευταία έξι χρόνια και των… τροπικών φυτών!

Ο γνωστός κι αγαπητός στο Ρέθυμνο Μποτόνης Μποτονάκης πέρα από τα ταλέντα του, τόσο στην ερμηνεία ριζίτικων τραγουδιών όσο και στο θεατρικό σανίδι όπου έχει ενσαρκώσει σπουδαίους ρόλους με μεγάλη επιτυχία, είναι και λάτρης της καλλιέργειας τροπικών φυτών και φρούτων κι έχει καταφέρει να μετατρέψει το κτήμα του στους Έρφους σε κήπο της Εδέμ.

Η καλλιέργεια τροπικών φρούτων είναι για τον Μποτόνη Μποτονάκη, ένα από χόμπι του, το οποίο εμπνεύστηκε μετά από επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Βοτανικό κήπο των Χανίων. Με τα τροπικά φυτά ασχολείται τα τελευταία 6 χρόνια και αφιερώνει τουλάχιστον μία ώρα την ημέρα για την περιποίησή τους.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, στην αρχή ξεκίνησε δειλά – δειλά, αφού πέρα από γενικές πληροφορίες που είχε, δεν ήξερε πως ακριβώς πρέπει να τους συμπεριφερθεί. Παρόλα αυτά τα κατάφερε, τα φυτά του δυνάμωσαν και πολλά ήδη έχουν μπει στην καρποφορία.

Ανάμεσα στα δεκάδες διαφορετικά τροπικά ήδη που καλλιεργεί είναι το φρούτο του δράκου (dragon fruit), το γλυκόμηλο (sugar apple) όλα τα είδη γκουάβα, το jack fruit, το μάνγκο, το lilly pilly,  το water berry tree, το macadamia, το litchi, η Papaya, το pecan, το Tamarillo, το σταφιδόδεντρο και πάρα πολλά ακόμα είδη τα οποία ο Μποτόνης έχει μελετήσει και μπορεί να μιλάει ώρα για το καθένα...

Σίγουρα, μια βόλτα στο κτήμα του με τα τροπικά δέντρα, αλλά και στο θερμοκήπιο, απ’ όπου ξεκινά και η ανάπτυξή τους σίγουρα τον κόπο, φτάνει βέβαια να καταφέρει κάποιος να τον βρει ελεύθερο προκειμένου να τον ξεναγήσει ο ίδιος ο παραγωγός. Ωστόσο αυτό είναι ιδιαίτερα δύσκολο γιατί οι υποχρεώσεις του είναι πολλές, ιδιαίτερα τώρα που δίνει τον προσωπικό του αγώνα ως εκ νέου υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος για το δήμο Ρεθύμνου με τη «Νέα Αντίληψη».

DRAGON FRUIT
LILLY PILLY
MANGO
SUGAR APPLE
water berry tree
ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΜΟΥΣΜΟΥΛΙΑ ΚΑΙ DRAGON FRUIT
ΓΚΟΥΑΒΑ ΦΡΑΟΥΛΑ
ΓΚΟΥΒΑ ΚΙΤΡΙΝΟ
ΚΑΣΙΟΥΣ JACK FRUIT
ΚΕΡΑΣΙ ΣΟΥΡΙΝΑΜ
ΛΙΤΣΙ
ΜΑΚΑΝΤΑΜΙΑ
ΝΑΝΟ ΤΑΜΑΡΙΛΟ
ΠΑΠΑΓΙΑ
ΠΕΚΑΝ
ΣΤΑΦΙΔΟΔΕΝΤΡΟ
ΤΑΜΑΡΙΛΟ
ΦΕΙΖΟΑ
ΦΡΟΥΤΑ ΤΟΥ ΠΑΘΟΥΣ
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ