ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ιωσήφ Κοκολάκης: «Θέλουμε μια πόλη πρότυπο και για αυτό θα δουλέψουμε όλοι μαζί»!

0

Με μήνυμα την συλλογική δουλειά που απαιτείται από όλους για το μέλλον του Δήμου Ρεθύμνης ο επιχειρηματίας Ιωσήφ Κοκολάκης είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Νέα Αντίληψη» με επικεφαλής τον Δήμαρχο Ρεθύμνου κ. Γιώργη Μαρινάκη.

Ο Ιωσήφ Κοκολάκης γεννήθηκε στο Ρέθυμνο το  1986 και έχει καταγωγή από την Μύρθιο Ρεθύμνου και την Ασή Γωνιά. Είναι παντρεμένος με την Ασπασία Μπυράκη, με την οποία έχουν αποκτήσει τρία παιδιά.  Απόφοιτος επαγγελματικού λυκείου Τ.Ε.Ε με ειδικότητα στην πληροφορική, δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο χώρο της βιοτεχνίας, του εμπορίου και του τουρισμού.

Στις επικείμενες εκλογές θέτει τον εαυτό του στην κρίση των Ρεθεμνιωτών καθώς ως ενεργός πολίτης, επιθυμεί να συμβάλει στην αναπτυξιακή προοπτική του τόπου και στην πρόοδο της κοινωνίας.

Περισσότερα στην συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Ρέθεμνος» με αφορμή την υποψηφιότητα του.

Τι σας οδήγησε στην απόφαση να είστε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Ρεθύμνου;

Το Ρέθυμνο είναι η πόλη που γεννήθηκα, μεγάλωσα, έζησα και έφτιαξα την οικογένεια μου. Στην Πόλη αυτή ξεκίνησα και συνεχίζω να δραστηριοποιούμαι στους κλάδους της βιοτεχνίας, του εμπορίου και του Τουρισμού. Είναι μια πόλη που έχω ζήσει όλη μου την ζωή βλέποντας κάθε πτυχή της καθημερινότητας της, θετική και αρνητική.

Αυτό που με ώθησε στο να κατέβω υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Ρεθύμνου, λοιπόν, είναι αφενός και πρωτίστως η εμπιστοσύνη που έχω στο πρόσωπο του Δημάρχου μας Γιώργη Μαρινάκη. Εκτιμώ το  μέχρι τώρα έργο του στην πόλη και στους οικισμούς και θεωρώ, ότι υπάρχει ανάγκη συνέχειας αυτού του έργου. Αφετέρου, ένιωσα σιγουριά πως μαζί με την παράταξη θα σταθούμε αντάξιοι στην ανάδειξη και την συνέχιση του κάθε σημαντικού έργου που έχει υλοποιηθεί έως τώρα αλλά και η πεποίθηση πως κάθε τι που χρήζει βελτίωσης στον τόπο μας, στο τέλος της πενταετίας θα προσμετρείται σαν στόχος που επετεύχθη και όχι σαν εκκρεμότητα.

Γιατί επιλέξατε την παράταξη "Νέα Αντίληψη " και τον Γιώργη Μαρινάκη;

Προσπάθεια για το καλύτερο, υπομονή, επιμονή και περίσσιο πείσμα για την επίτευξη στόχων. Αυτές είναι λίγες από τις αρετές που χαρακτηρίζουν τον Γιώργη Μαρινάκη, πρώτα σαν άνθρωπο και έπειτα σαν Δήμαρχο.

Τα χαρακτηριστικά αυτά σε συνδυασμό με το έργο που έχουμε δει στην πόλη μας κατά την διάρκεια της θητείας του, με έκαναν να τον εμπιστευθώ αρχικά σαν πολίτης πριν αποφασίσω να συμπορευτώ μαζί του. Η σιγουριά για μια "Νέα Αντίληψη" προερχόμενη από μια θητεία που έχει ήδη διαπιστώσει εκ των έσω τις ελλείψεις και τις πραγματικές ανάγκες της πόλης ήταν αυτά που με έπεισαν πως πήρα την σωστή απόφαση. Μια "Νέα Αντίληψη" χρειάζεται και νέα μυαλά,  με νέα οράματα, φρέσκιες ιδέες και προτάσεις, τα οποία θα κουμπώσουν με την πείρα των επί σειρά ετών ενασχολούμενων. Βλέποντας την επιλογή που έχει κάνει ο Δήμαρχος στους υποψηφίους που θα τον πλαισιώσουν, δηλώνω έτοιμος να τεθώ σε αυτόν τον αγώνα των εκλογών.

Ποιες κατά την γνώμη σας πρέπει να είναι οι προτεραιότητες για τον Δήμο Ρεθύμνης μέσα στην επόμενη πενταετία;

Οι ανάγκες του Δήμου μας, όπως και κάθε Δήμου σίγουρα είναι αρκετές, και σίγουρα δεν τελειώνουν ποτέ. Ωστόσο η σειρά που θα πρέπει να υλοποιηθούν δεν  είναι στην δική μου αρμοδιότητα να απαντήσω.  Ένας έμπειρος Δήμαρχος όπως ο Γιώργης Μαρινάκης είναι αυτός που  θα θέσει στόχους, πλάνα και προτεραιότητες. Το μόνο που μπορώ να  απαντήσω με σιγουριά στην ερώτηση σας, είναι πως όποιες και αν είναι οι προτεραιότητες που θα τεθούν, γνώμονα θα έχουν το καλύτερο αποτέλεσμα για την πόλη μας και τους κατοίκους της, έτσι ώστε στο τέλος της πενταετίας να μπορούμε να πούμε "τα καταφέραμε ".

Εσείς σε ποιον τομέα θα θέλατε να προσφέρετε τις υπηρεσίες σας.

Θεωρώ πως η επιλογή της ομάδας της "Νέας Αντίληψης" κάθε άλλο παρά τυχαία είναι. Για κάθε έναν από τους υποψήφιους που πλαισιώνουν το ψηφοδέλτιο της παράταξης, ο Δήμαρχος έχει όραμα και αρκετές σκέψεις για το που θα μπορέσει ο καθένας μας να βοηθήσει ανάλογα με τις γνώσεις και την εμπειρία του ώστε να είμαστε όλοι παραγωγικοί. Δεν μπορώ να γνωρίζω ποιος θα είναι ο τομέας στον οποίο θα κληθώ να βοηθήσω, γνωρίζω όμως, πως εμπιστεύομαι το πλάνο του Δημάρχου. Έτσι, όπου και αν τοποθετηθώ, δεσμεύομαι να δώσω το 100% του εαυτού μου, και να βοηθήσω όπου και όσο μπορώ. Άλλωστε οι στόχοι όταν είσαι ομάδα δεν είναι ατομικοί αλλά συλλογικοί. Τι εννοώ με αυτό; Κάθε ένας από εμάς θα προσφέρει όπου μπορεί το μέγιστο έτσι ώστε στο τέλος της θητείας οι στόχοι που θέτουμε σήμερα να έχουν υλοποιηθεί.

Ποιο είναι το μήνυμα σας προς τους δημότες  του δήμου Ρεθύμνης;

Κύριο Μέλημα της παράταξης μας είναι η πόλη μας. Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνούν οι δημότες μας, είναι, πως έχουμε τους ίδιους στόχους με τους δικούς τους. Σε αυτόν τον αγώνα λοιπόν πρέπει να είμαστε όλοι μαζί και να δουλέψουμε ως σύμμαχοι. Με φόντο το Ρέθυμνο μας, να βάλουμε ακόμη ένα λιθαράκι στην αντιμετώπιση όσων προβλημάτων το ταλανίζουν. Να γίνει μέχρι το τέλος της θητείας μας, μια πόλη ακόμα πιο βιώσιμη, πρωτίστως για τους κατοίκους της και στη συνέχεια για τους επισκέπτες της. Θέλουμε μια πόλη πρότυπο και για αυτό θα δουλέψουμε όλοι μαζί.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ