ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Θάνος Σκαλούμπακας: «Μπορούμε να συνθέσουμε μαζί το αύριο που προσδοκούμε»

0

Η υποψηφιότητα του Θάνου Σκαλούμπακα προέδρου της ΟΝΝΕΔ Ρεθύμνου, έχει ως γνώμονα την στροφή των νέων στα κοινά, όπως ανέφερε ο ίδιος, τονίζοντας, ότι η επιλογή του βασίστηκε σε μια συνδυαστική εκτίμηση του προγράμματος, της εμπειρίας και της ικανότητας της υποψήφιας δημάρχου Ρεθύμνου Ρένας Κουτσαλεδάκη. Ο κ. Σκαλούμπακας, μιλώντας για την παράταξη «Μαζί για την Αλλαγή» τόνισε μεταξύ άλλων: η ομάδα ανθρώπων που έχει συγκροτηθεί αποτελείται από άξιους και αναγνωρίσιμους συμπολίτες μας που διαθέτουν το όραμα, την εμπειρία, την γνώση και την διάθεση να εργαστούν για το κοινό καλό».

Τι σας οδήγησε στην απόφαση να είστε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Ρεθύμνου;

Αρχικά πιστεύω ότι οι νέοι πρέπει να επιστρέψουν στα κοινά. Ήδη έχουμε παρατηρήσει την όλο και μαζικότερη συμμετοχή τους και αυτό είναι κάτι πάρα πολύ ευχάριστο καθώς πρέπει στο Δήμο μας να ακούγονται νέες ιδέες και προτάσεις που θα συνάδουν με την εποχή και τις απαιτήσεις των δημοτών. Θεωρώ πως το Ρέθυμνο είναι ένας θελκτικός προορισμός για να ζήσει κανείς, όχι μόνο για την γεωγραφική του θέση, αλλά και για τις υποδομές και τις παροχές που έχει. Σίγουρα όμως σε αυτό το κομμάτι χρειάζονται να γίνουν πολλά βήματα ακόμα καθώς υπάρχουν αρκετές εκκρεμότητες. Ένας ακόμα παράγοντας που με ώθησε στο να είμαι υποψήφιος είναι η ενασχόληση μου με τα κοινά της παράταξης που ανήκω, της Νέας Δημοκρατίας. Έχω την τιμή και την ευθύνη να είμαι εν ενεργεία πρόεδρος της νεολαίας της (Ο.Ν.ΝΕ.Δ.) στο νομό Ρεθύμνου. Θέλω με την υποψηφιότητα μου να εκφράσω τους υποστηρικτές και τα στελέχη μας, να εκφράσω τους νέους μας. Βγήκα μπροστά από την παράταξη μου για να ενώσω.

Γιατί επιλέξατε την παράταξη «Μαζί για την αλλαγή» και τη Ρένα Κουτσαλεδάκη;

Η επιλογή μου να ενταχθώ στην παράταξη "Μαζί για την αλλαγή" και να υποστηρίξω τη Ρένα Κουτσαλεδάκη ως υποψήφια δήμαρχος Ρεθύμνου βασίστηκε σε διάφορους λόγους και παράγοντες που θεώρησα σημαντικούς. Ένας τέτοιος παράγοντας είναι το πρόγραμμα και ιδέες που μου παρουσίασε η κ. Ρένα Κουτσαλεδάκη. Με προσέλκυσε με τις ιδέες και τις προτάσεις της για τη βελτίωση του Δήμου μας. Επίσης, μη ξεχνάμε πως διαθέτει εκτενή εμπειρία και γνώση στον τομέα της δημόσιας διοίκησης και της διαχείρισης των τοπικών αναγκών. Αυτό με έπεισε ότι είναι ικανή να διαχειριστεί τις προκλήσεις του δημοτικού αξιώματος. Παράλληλα με την ίδια, η ομάδα ανθρώπων που έχει συγκροτηθεί αποτελείται από άξιους και αναγνωρίσιμους συμπολίτες μας που διαθέτουν το όραμα, την εμπειρία, την γνώση και την διάθεση να εργαστούν για το κοινό καλό. Συνολικά, η επιλογή μου βασίστηκε σε μια συνδυαστική εκτίμηση του προγράμματος, της εμπειρίας και της ικανότητας της υποψήφιας δημάρχου, καθώς και των αξιών και των στόχων που υποστηρίζουν.

Ποιες κατά την γνώμη σας πρέπει να είναι οι προτεραιότητες για τον Δήμο Ρεθύμνης μέσα στην επόμενη πενταετία;

Οι προτεραιότητες για τον Δήμο μας την επόμενη πενταετία θα πρέπει να αντανακλούν τις ανάγκες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει. Η βελτίωση της ποιότητας ζωής των οικισμών πρέπει να είναι στις άμεσες προτεραιότητες. Δήμος δεν είναι μόνο η πόλη. Οι πολίτες στις επαρχίες του Δήμου μας πρέπει να έχουν υψηλό το αίσθημα της ασφάλειας και να βιώνουν τις κοινωνικές παροχές μας. Επίσης, η επίλυση του κυκλοφοριακού ζητήματος που είναι από το προεξέχοντα στην ατζέντα των καθημερινών προβλημάτων. Ο τουρισμός, η πιο βαριά μας βιομηχανία, πρέπει να στηριχτεί από τις υποδομές που απαιτούνται έτσι ώστε να είμαστε πάντοτε προετοιμασμένοι για την κάλυψη των απαιτήσεων. Στο Ρέθυμνο, την πόλη των γραμμάτων και των τεχνών, δε μπορεί παρά να είναι ψηλά στην ατζέντα η προώθηση των τεχνών, του πολιτισμού, και των αθλητικών δραστηριοτήτων για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Σε ποιον τομέα θα θέλατε να προσφέρετε τις υπηρεσίες σας;

Κάθε άνθρωπος που εισέρχεται στα κοινά θέλει να βοηθήσει με κάθε τρόπο για την επίλυση των προβλημάτων. Ως Μηχανικός Περιβάλλοντος θα μπορούσα να προσφέρω τις υπηρεσίες μου για τη βελτίωση των υποδομών και την προώθηση βιώσιμων προτεραιοτήτων στον Δήμο Ρεθύμνου. Ενδεικτικά μπορούμε να αναφέρουμε τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη πράσινων χώρων, πάρκων και κήπων στην πόλη αλλά και τους οικισμούς. Αυτοί οι χώροι μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Επίσης, συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες και τους οικισμούς για την ανάπτυξη αειφόρων χωροταξικών σχεδίων και την προώθηση της χρήσης των αστικών χώρων με βάση τις αρχές της πράσινης ανάπτυξης. Τέλος, διοργάνωση εκπαιδευτικών εκδηλώσεων και εκστρατειών ευαισθητοποίησης για τη σημασία της πράσινης ανάπτυξης στην τοπική κοινωνία.

Ποιο είναι το μήνυμα σας προς τους δημότες του δήμου Ρεθύμνου;

Το μήνυμα προς του συμπολίτες μου είναι ότι η υποψηφιότητα μου έχει γνώμονα την στροφή των νέων στα κοινά. Στην προεκλογική περίοδο θα είμαι εδώ για να ακούσω τις ανάγκες, τις ιδέες και τις ανησυχίες σας. Σας καλώ να μοιραστείτε τις απόψεις σας μαζί μας. Μαζί μπορούμε να εργαστούμε για έναν Δήμο Ρεθύμνου που θα είναι πιο δυναμικός, βιώσιμος και φιλόξενος. Μπορούμε να προωθήσουμε την ανάπτυξη, να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες, να προστατεύσουμε το περιβάλλον, και να διασφαλίσουμε ότι κανείς δεν θα μείνει πίσω. Να συνθέσουμε μαζί το αύριο που προσδοκούμε.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ