ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Συμμετοχή στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία από τον Σύνδεσμο Λογιστών και Υπαλλήλων Ιδιωτικών Επιχειρήσεων

0

     O Σύνδεσμος Λογιστών και Υπαλλήλων Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Ν. Ρεθύμνου, καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που εξήγγειλε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023, ενάντια στην ψήφιση του νέου αντεργατικού νομοσχεδίου της Κυβέρνησης.

Είμαστε αντίθετοι σε ένα νομοσχέδιο το οποίο :

  • Θεσμοθετεί έως και τις 13 ώρες εργασίας την ημέρα, 78 ώρες την εβδομάδα.
  • Επιβάλλει την υποχρεωτική 6ημερη εργασία σε πολλούς κλάδους, ανοίγοντας το δρόμο για τη  γενικευμένη εφαρμογή της, ενισχύοντας ακόμα παραπάνω τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης.
  • Θεσπίζει τις συμβάσεις ελάχιστης εργασίας, των «μηδενικών» ωρών και την κατά παραγγελία εργασία, δηλαδή την εργασία «των μηδενικών δικαιωμάτων».
  • Θεσμοθετεί την 6μηνη δοκιμαστική περίοδο χωρίς δικαίωμα αποζημίωσης του εργαζόμενου, διατηρώντας  το σημερινό 12μηνο.
  • Καταργεί την υποχρέωση προδήλωσης του εργοδότη για την υπερεργασία, τις υπερωρίες, τις τυχόν διευθετήσεις του χρόνου εργασίας και άλλες μεταβολές του ωραρίου με πρόσχημα τη ψηφιακή κάρτα εργασίας, εντείνοντας την εργοδοτική αυθαιρεσία.
  • Ποινικοποιεί την απεργία και τη συνδικαλιστική δράση, με την εισαγωγή βαρύτατου προστίμου και ποινή φυλάκισης, σε όσους ασκήσουν το δικαίωμα της απεργιακής περιφρούρησης.

Το νομοσχέδιο αυτό θα αλλάξει τις ζωές μας, θα υποθηκεύσει τις ζωές των παιδιών μας. Η Κυβέρνηση νομοθετεί το «ζούμε για να δουλεύουμε».

ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΑ!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ!

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023 ΚΑΙ ΩΡΑ 1Ο ΤΟ ΠΡΩΙ

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ