ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Εορτασμός της μνήμης του προστάτη των Εφέδρων Αξιωματικών «Αγίου Νικήτα» στο Ρέθυμνο

0

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία για πρώτη φορά στο Ρέθυμνο, ο Εορτασμός του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Νικήτα προστάτη των Εφέδρων Αξιωματικών, στο Εκκλησάκι του, στο Φράγμα Ποταμών  την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023.

Στον εορτασμό προσήλθαν εκτός των Συναδέλφων Εφ. Αξ/κών, ο Επιτελάρχης 5ης ΜΕΡ.  ΚΡΗΤΩΝ Συν/ρχης (ΠΖ) Τσιαντούλας Γ., ο Δ/τής Εθνοφυλακής Αντ/ρχης (ΠΖ) Σφηναρόλης Γ., ο Στρατηγός ε.α. Παραγιουδάκης Μ., ο Πτέραρχος .ε.α  Ε. Πετρουλάκης, ο Πρόεδρος των απόστρατων Αξ/κών Ταξίαρχος ε.α. Κωνσταντάκης Α., ο Στρατηγός Αστυνομίας ε.α. Αποστολακης Β. και αρκετοί συνοδοί και Συμπολίτες μας.

Μετά την λειτουργία τελέσθηκε μνημόσυνο στη μνήμη των Απόντων και Πεσόντων Εφέδρων Αξιωματικών και ο Γενικός Γραμματέας του ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, εκ μέρους του Προέδρου ΚΑΝΑΚΑΚΗ ΚΛΕΑΡΧΟΥ και του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Ρεθύμνου, αφού ευχαρίστησε τους Προσκεκλημένους και τους Παρευρισκόμενους Έφεδρους Αξιωματικούς, αλλά και τους κατοίκους της Περιοχής και συγγενείς του Κτήτορα της Εκκλησίας ΝΙΚΗΣΤΡΑΤΟΥ ΧΑΡΟΚΟΠΟΥ, για την συμμετοχή τους, αναφέρθηκε στην ευκαιρία που δίνεται με τον Εορτασμό, να τιμήσουμε την Μνήμη των Απόντων και Πεσόντων Εφέδρων Αξιωματικών, που συμπτωματικά και ενημερωτικά σήμερα,  πραγματοποιείται στη Λεμεσό της ΚΥΠΡΟΥ, το 49ο Μνημόσυνο των 57 πεσόντων Κυπρίων και 33 Ελλήνων Εφέδρων Αξιωματικών, που σκοτώθηκαν πολεμώντας στην Εισβολή της Κύπρου το 1974 και γι αυτό οφείλουμε όλοι να αναφωνήσουμε ΑΘΑΝΑΤΟΙ, πράγμα το οποίο έγινε από όλους τους παρευρισκόμενους. 

Στη συνέχεια προσφέρθηκαν στους συμμετέχοντες μεζέδες, καλό κρασί και τσικουδιά, από τους ιδιοκτήτες της Ταβέρνας "ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ" που τους Ευχαριστούμε πολύ. "

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ