ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Η υποδειγματική σχολική νοσηλεύτρια του Άδελε: Εγγύηση για την ασφάλεια μαθητών τε και εκπαιδευτικών

0

Τί να πούμε για την Κατερίνα Μπορμπαντωνάκη, την  φιλόπονη και υποδειγματική ‘σχολική  νοσηλεύτρια’ και παιδαγωγό, που έχει την καλύτερη φήμη  στο Δημοτικό σχολείο του Άδελε και χαίρει εκτιμήσεως στην περιοχή. Η Κατερίνα έχει μετατρέψει   τον χώρο της σε πλήρες μίνι ιατρείο,   εργαζόμενη με φιλότιμο και όρεξη και  μεριμνώντας για την υγεία , την ασφάλεια των παιδιών και την καλή ψυχολογία τους .  Έχει αναλάβει επίσης, την υποστήριξη μαθητών και μαθητριών, των οποίων έχει εκδοθεί έγκριση για σχολικό νοσηλευτή -τρια και φροντίζει  να τους χορηγεί  την προτεινόμενη από τον θεράποντα ιατρό φαρμακευτική αγωγή, τη μέτρηση σακχάρου κ.λ.π.  Επιπλέον παρέχει  πρώτες βοήθειες και κάνει λήψη θερμοκρασίας  και αρτηριακής πίεσης σε όποιο παιδί χρειαστεί. Παράλληλα ευαισθητοποιεί τους μαθητές σε θέματα υγείας, όπως φερ’ ειπείν στην σωστή διατροφή, την ατομική υγιεινή, τους κανόνες υγιεινής, την πρόληψη ατυχημάτων στο σχολικό περιβάλλον, μέσω ενημερώσεων στις τάξεις . Σε όλα αυτά  συντελούν η συνεργασία, ο διάλογος  με τα παιδιά, η επικόλληση αφισών, ζωγραφιών , καλλιτεχνικών δημιουργιών  κ.λ.π. Σημαντικό δε  είναι πως  έχει εντοπίσει καίρια σημεία του σχολείου, που χρήζουν προσοχής από τον εκπαιδευτικό ή τον μαθητή, όπως οι σκάλες, η βρύση, οι τουαλέτες και έχει επικολλήσει  στους τοίχους επιγραφές που εφιστούν την προσοχή σε κάθε περαστικό, προκειμένου  να αποφευχθεί κάποιο ατύχημα.

Η Κατερίνα Μπορμπαντωνάκη με την ευγένεια, το χαμόγελο, την προθυμία, τον εθελοντισμό, την υπευθυνότητα και σοβαρότητα,  την πειθώ  και την προσφορά της, έχει κερδίσει τις  καρδιές των μαθητών του Άδελε, οι οποίοι την εμπιστεύονται και ακολουθούν κατά γράμμα, τις πολύτιμες συμβουλές της.    

Σημειωτέον ότι έχει σπουδάσει Νοσηλευτική στο Τ.Ε.Ι  Ηρακλείου και νηπιαγωγός στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής  Εκπαίδευσης Ρεθύμνης.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ