ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Αντιμετωπίζοντας τον εκφοβισμό στο σχολείο και στο Διαδίκτυο

0

Λίαν εποικοδομητική  ήταν η εκδήλωση που διοργάνωσε το 4ο ΣΔΕΥ Ρεθύμνης και είχε ως θέμα την ‘Αντιμετώπιση του ‘Εκφοβισμού στο σχολείο και στο διαδίκτυο’. Είχαν προσκληθεί γονείς από τα Δημοτικά σχολεία του Άδελε, του Σταυρωμένου, του Αγίου Νικολάου, του 10ουΡεθύμνης και του Νηπιαγωγείου Πλατανιά. Το κοινό, στο οποίο εκτός από τους γονείς  περιλαμβάνονταν  δάσκαλοι και μέλη των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των παραπάνω σχολείων, είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από την εξαίρετη  ψυχολόγο, επιστημονικά υπεύθυνη  του Κέντρου πρόληψης Ρεθύμνου κ. Λίβυα Κουτσάκη Τρουλινού, τους  τρόπους αντιμετώπισης του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της  Δευτέρας  23 Ιανουαρίου στο σύγχρονο, ευρύχωρο και καλαίσθητο σχολείο του Σταυρωμένου.

Εκεί επετεύχθησαν οι στόχοι της συζήτησης που ήταν αφενός  να ενημερωθούν σωστά οι γονείς για τον εκφοβισμό και  να εκφράσουν τις σκέψεις, τα συναισθήματα  και τους προβληματισμούς τους,και αφετέρου  να νιώσουν τη σημασία που έχει το ασφαλές οικογενειακό περιβάλλον  στην πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού, που δυστυχώς τα τελευταία χρόνια γίνεται  όλο και πιο επίκαιρο. Στην διαλογική συζήτηση που έγινε, αναζητήθηκαν  τρόποι προστασίας των μαθητών  τόσο στο σχολικό όσο και στο ψηφιακό περιβάλλον.

Η κα Λίβυα Κουτσάκη Τρουλινού, ανεφέρθη  στην ψυχοσύνθεση του θύτη, του παρακολουθητή  και του θύματος,  τους λόγους που ο θύτης εκφοβίζει το θύμα,  που το θύμα δέχεται παθητικά τον εκφοβισμό  και  ο παρακολουθητής  συχνά κωφεύει  και αποσιωπά την απεχθή πράξη προς όφελος του θύτη . Επεσήμανε  μάλιστα στις συνέπειες που έχουν αυτές οι ενέργειες και συμπεριφορές στην κοινωνία, ενώ έδωσε λύσεις και χρήσιμες συμβουλές στους γονείς  αλλά και στους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι  έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  του νομού Ρεθύμνης κ.   Λάμπρος  Καρβούνης ,η ψυχολόγος του 4ου ΣΔΕΥ Ρεθύμνης κα Βασιλική Ρεράκη, ο ειδικός παιδαγωγός του ΚΕΔΑΣΥ  Ρεθύμνου κ. Ιωάννης Παπαδημητρίου και οι Διευθυντές των Δημοτικών σχολείων  Άδελε  πατήρ Ευάγγελος Παντινάκης,  Σταυρωμένου κ  Ματθαίος Λίτινας ,  10ου  Ρεθύμνης κ. Νικόλαος Δερεδάκης.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ