ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Θοδωρής Δουλουμπέκης: "Ας πάρει όποια από τις δύο βάρκες θέλει η ΝΔ, και να φυγεί προκειμένου να σωθεί (και) ο Παλίγκρεμνος"

0

Θοδωρής Δουλουμπέκης, αντιπρόεδρος ΝΕ ΤΕΕ Ρεθύμνου, 03/09/2020, άρθρο στον τοπικό τύπο:  […] Είναι πολύ σημαντικό έστω και την ύστατη στιγμή αυτή, το Υπουργείο με απόφασή του να προστατέψει τον Παλίγκρεμνο τουλάχιστον μέχρι την ολοκλήρωση του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου (το παλιό ΣΧΟΟΑΠ) και να τον ανακηρύξει, μέσα από τις κατάλληλες διαδικασίες, ως μνημείο φυσικού κάλους (σύμφωνα με το Νόμο 1650/ΦΕΚ 160/16 Οκτωβρίου 1986 ) παγώνοντας κάθε οικοδομική δραστηριότητα. Ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος και του πολιτισμού μας, πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους και πρωτίστως από την κυβέρνηση, δεν είναι έννοιες ανταγωνιστικές αλλά συμπληρωματικές .

Θοδωρής Δουλουμπέκης, γραμματέας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ρεθύμνου, 11/05/2022, άρθρο στον τοπικό τύπο: […]Από το καλοκαίρι του 2019, όταν ουσιαστικά εκκίνησε η προσπάθεια έκδοσης οικοδομικής άδειας στο σημείο, έγιναν κάθε είδους προσπάθειες από τους φορείς του Ρεθύμνου, να ανακηρυχθεί ο Παλίγκρεμνος, μέσα από τις κατάλληλες νόμιμες διαδικασίες, ως μνημείο φυσικού κάλους (σύμφωνα με το Νόμο 1650/ΦΕΚ 160/16 Οκτωβρίου 1986 ) πράξη που ουσιαστικά θα πάγωνε κάθε οικοδομική δραστηριότητα. Έστω και αργά λοιπόν, η κυβέρνηση, πριν αλλάξει η ίδια στις επόμενες εκλογές, πρέπει να αλλάξει τουλάχιστον τακτική, καθώς προφανώς δε θα αλλάξει ιδεολογία. Ο Παλίγκρεμνος πρέπει να προστατευθεί και να χαρακτηριστεί άμεσα ως μνημείο φυσικού κάλους γιατί ουσιαστική και δίκαιη ανάπτυξη για όλους προϋποθέτουν και δεν ανταγωνίζονται την προστασία του περιβαλλοντικού και φυσικού μας πλούτου.

Μόνο η ΝΟΔΕ Ρεθύμνου, ακόμη και η κεντρική ΝΔ έχει ένα στυλ στην προπαγάνδα της, μπορεί να δει διγλωσσία και δύο βάρκες στις παραπάνω δύο δηλώσεις. Σε κάθε περίπτωση ας πάρει όποια από τις δύο βάρκες θέλει και προτού φύγει με αυτή από την κυβέρνηση, είτε να «ανακηρύξει τον Παλίγκρεμνο ως μνημείο φυσικού κάλους» όπως είπα ως αντιπρόεδρος του ΤΕΕ, είτε να τον «ανακηρύξει ως μνημείο φυσικού κάλους» που ζήτησα ως γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ και να προστατέψει το σπουδαίο αυτό δημιούργημα της φύσης – τοπόσημο της περιοχής μας.

ΥΓ. Πάντως για να μη μεταφέρονται αποσπασματικές δηλώσεις καλό είναι να ξέρει ο κόσμος του Ρεθύμνου, ότι το ΤΕΕ, όπως φαίνεται και στα πρακτικά της τελευταίας του συνεδρίασης, ζητά και τώρα και από το 2020 (12/07) την προστασία του Παλίγκεμνου μέσω υπουργικής απόφασης μέχρι την ψήφιση του νέου ΣΧΟΟΑΠ (σημερινού ΤΠΣ). Και προς τιμήν τους σε αυτό συμφωνούν και συνάδελφοι μηχανικοί μέλη του ΤΕΕ που πρόσκεινται στη ΝΔ, οπότε η τοπική ΝΟΔΕ θα ήταν καλό να τους συμβουλευεται πριν τις ανακοινώσεις της (εκτός κι αν στην επόμενη ανακοίνωση γράψει για 3 βάρκες). Τέλος, είναι λίγο άδικο, η τοπική ΝΟΔΕ, να προσπαθεί να ρίξει όλες τις ευθύνες στο Δήμαρχο, τους δημοτικούς συμβούλους, τους αντιδημάρχους του Αγίου Βασιλείου που είναι εκεί στον Πλακιά και διεκδικούν το καλύτερο για τον τόπο μας με τα σωστά και τα λάθη τους όπως όλοι μας, για να κρύψει τις ευθύνες των υπουργών του Κολωνακίου της κυβέρνησής της.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ