ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Προς δημοπράτηση μεγάλα έργα στο Πανεπιστήμιο

0

Ευτυχώς υπάρχουν και καλές ειδήσεις. Μία από αυτές προέκυψε στο συνέδριο που έγινε την περασμένη Δευτέρα στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κρήτης στου Γάλλου Ρεθύμνου.

Όπως προέκυψε, στο τελικό στάδιο βρίσκονται οι διαδικασίες για την προκήρυξη του διαγωνισμού του μεγαλύτερου έργου ΣΔΙΤ της χώρας που αφορά στην κατασκευή φοιτητικών κατοικιών και νέου αμφιθεάτρου στην Πανεπιστημιούπολη Γάλλου συνολικού προϋπολογισμού 250 εκ. ευρώ. Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή 3.000 φοιτητικών εστιών, εκ των οποίων οι 2.000 θα βρίσκονται στο Ρέθυμνο και οι υπόλοιπες 1.000 στο Ηράκλειο, καθώς και την ανέγερση νέου αμφιθέατρου στου Γάλλου. Την υλοποίηση των παραπάνω εγκαταστάσεων διεκδικούν οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Άκτωρ Παραχωρήσεις, Αβαξ, Archirodon, Intrakat και η κοινοπραξία Μυτιληναίος – ΑΤΕΣΕ.

Θα συμφωνήσουμε δε, απόλυτα με τον Πρύτανη κ. Κοντάκη που είπε τα εξής: «Η προσπάθεια αυτή είναι μεγάλης σημασίας για την ανάπτυξη των περιφερειακών Πανεπιστημίων, πρωτίστως για το Ρέθυμνο και δευτερευόντως για το Ηράκλειο. Το συγκεκριμένο έργο θα λύσει ένα σημαντικό πρόβλημα, αυτό της στέγασης ενώ παράλληλα θα   προσελκύσει φοιτητές από μεγαλύτερα αστικά κέντρα και απομακρυσμένες περιοχές.»

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ