ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Mόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον Παλίγκρεμνο

0

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ του Δήμου Αγίου Βασιλείου εκφράζει την ολόψυχη συμπαράστασή της σε όλους όσους αγωνίζονται για να σώσουν τον Παλίγκρεμνο. Ένα τοπόσημο μεγάλης φυσικής, γεωλογικής και ιστορικής αξίας και ομορφιάς, κινδυνεύει να θυσιαστεί στο βωμό του καπιταλιστικού κέρδους.

Στον βωμό που εδώ και πολλά χρόνια θυσιάζονται βουνά, δάση, λίμνες, περιοχές NATURA, το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον. Οι δασοκτόνοι και περιβαλλοντοκτόνοι νόμοι της «πράσινης» ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας των κερδών, αφού μαγειρευτούν στα χαλκεία της Ε.Ε., γίνονται ευαγγέλιο για την ΝΔ, το ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου. Μπροστά στις χρυσοφόρες μπίζνες των ΑΠΕ, των εναλλακτικών μορφών τουρισμού και των άλλων επενδυτικών σχεδίων που χρεοκοπούν το λαό, δεν λογαριάζουν ούτε ιερό ούτε όσιο. Λογαριάζει όμως ο λαός.

Η ανάγκη να θεσμοθετηθεί το καθεστώς προστασίας του Παλίγκρεμνου είναι διαπιστωμένη εδώ και πολλά χρόνια. Σε ανύποπτο χρόνο, είναι διατυπωμένη στο ΣΧΟΑΠ. Ούτε όμως η νεοφιλελεύθερη, ούτε η σοσιαλδημοκρατική και «πρώτη φορά αριστερή» διαχείριση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας μερίμνησαν να το θεσμοθετήσουν όσο κυβερνούσαν. Η σημερινή κυβέρνηση ακόμη κι όταν ο κίνδυνος της καταστροφής έγινε άμεσος και χειροπιαστός δεν έκανε τίποτα για να τον σταματήσει. Έχει ακόμη μεγαλύτερες ευθύνες αλλά σε καμιά περίπτωση οι συνένοχοί της δεν μπορούν να παριστάνουν τους τιμητές.

«Αν δεν εμοιάζανε δεν θα συμπεθεριάζανε» στην «εθνική Αη Βασίλη» και στη διοίκηση του Δήμου. Την διοίκηση που προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από τις αναμφισβήτητες κυβερνητικές ευθύνες, ενώ είναι συνυπεύθυνη. Είναι το γνωστό «μπαλάκι των ευθυνών» που πετά ο ένας κρίκος του αντιλαϊκού κράτους στον άλλο για να μην βρίσκει άκρη ο λαός.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ