ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Στην Λυών της Γαλλίας το Πειραματικό Γυμνάσιο Ρεθύμνου

0

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη μετακίνηση του Πειραματικού Γυμνασίου Ρεθύμνου στην Λυών της Γαλλίας στο πλαίσιο του Erasmus+ προγράμματος “Entrevista al Pasado Erasmus y Democracia Hoy!”. Στο πρόγραμμα αυτό μαθητές από τα σχολεία της Lycee AGEA Bellevue Assomption Lyon(Γαλλία), το  I.E.S. Luis Chamiso Don Benito (BA) (Extremaduara/Ισπανία), το Agrupacion Escuelas de Carvavelos (Carcavelos/Πορτογαλία), το Liceo Cientifico Curie (Tradate/Ιταλία)  και το Innnovation Frontiers (Αθήνα/Ελλάδα) ερευνούν, προβληματίζονται, θέτουν ερωτήματα με σκοπό τη δημιουργία ενός ντοκιμαντέρ με θέμα τη Δημοκρατία σήμερα.  Την πρώτη μέρα της επίσκεψης οι μαθητές και οι μαθήτριες των σχολείων εκπαιδεύτηκαν με τη βοήθεια των καθηγητών σε ψηφιακές, γλωσσικές και σκηνοθετικές δεξιότητες προκειμένου να μπορούν να διεξάγουν συνεντεύξεις από περαστικούς. Τις επόμενες κιόλας μέρες οι μαθητές/τριες άρχισαν να συλλέγουν τις συνεντεύξεις από τους κατοίκους της Λυόν.
Παράλληλα, στο πλαίσιο του προγράμματος πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο προκειμένου οι μαθητές και οι μαθήτριες να γνωρίσουν τον σημαντικότερο ευρωπαϊκό θεσμό και να παρακολουθήσουν συνεδριάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Την ημέρα εκείνη παρακολούθησαν συνεδρίαση αφιερωμένη στα αθώα θύματα του πολέμου στην Ουκρανία. Το απόγευμα της ίδιας μέρας ξεναγήθηκαν στην πόλη του Στρασβούργου, όπου αντιλήφθηκαν τη σημασία επιλογής αυτής της πόλης ως συμβόλου της επανένωσης της Ευρώπης μετά από τις συγκρούσεις και τις διαμάχες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Συνεντεύξεις συλλέχθηκαν και από την πόλη του Στρασβούργου.
Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε την Δευτέρα 9 Μαΐου με παρακολούθηση μαθημάτων, διάχυση και αναστοχασμό του προγράμματος στο Λύκειο της Assomption Lyon που είναι και ο συντονιστής του όλου προγράμματος.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ