ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Τροχαίο δυστύχημα στον Πάνορμο: Την Παρασκευή χειρουργείται ο 18χρονος - Σε καλή κατάσταση νοσηλεύεται ο τρίτος νεαρός

0

Την Παρασκευή αναμένεται να χειρουργηθεί στον αυχένα ο18χρονος νεαρός που τραυματίστηκε στο τροχαίο δυστύχημα ανήμερα της Πρωτοχρονιάς στον Πάνορμο, με τραγικό απολογισμό τον θάνατο του 19χρονου φίλου του

Την Παρασκευή το πρωί αναμένεται εκτός απροόπτου να χειρουργηθεί στον αυχένα και συγκεκριμένα σε δυο σπονδύλους ο 18χρονος νεαρός που τραυματίστηκε στο τροχαίο  δυστύχημα που σημειώθηκε στον Πάνορμο Ρεθύμνου ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, με τραγικό απολογισμό τον θάνατο του 19χρονου φίλου του.

Επιβαίνοντες στο όχημα ήταν ο άτυχος 19χρονος που έχασε τη ζωή του και δυο ακόμη 18χρονα αγόρια, τα οποία κατάφεραν να επεγκλοβιστούν από τα συντρίμμια του οχήματος, με ελαφριά τραύματα.

Οι δύο 18χρονοι μεταφέρθηκαν αρχικά, στο νοσοκομείο Ρεθύμνου και στη συνέχεια οι γιατροί αποφάσισαν την άμεση διακομιδή του ενός 18χρονου στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, προκειμένου να χειρουργηθεί.

«Το χειρουργείο του είχε αρχικά προγραμματιστεί για αύριο Τρίτη. Όμως αναμένονται κάποια αναγκαία για την επέμβαση υλικά από την Θεσσαλονίκη και έτσι το χειρουργείο προγραμματίστηκε για την Παρασκευή. Πάντως είναι καλά στην υγεία του», επεσήμανε μιλώντας στο neakriti.gr, ο διοικητής του Βενιζελείου, Κώστας Τερζάκης.

Σημειώνεται πως ο 18χρονος έχει διαγνωστεί θετικός στον κορωνοϊό, έχει ήπια συμπτώματα και νοσηλεύεται στην κλινική Covid του νοσοκομείου.

Αναφορικά με τον δεύτερο 18χρονο επιβαίνοντα στο μοιραίο όχημα, λόγω του ότι έχει διαγνωσθεί κι εκείνος θετικός στον κορωνοϊό, νοσηλεύεται στην κλινική Covid του νοσοκομείου Ρεθύμνου, με ήπια συμπτώματα. Παράλληλα, φέρει ελαφριά τραύματα και παρακολουθείται προληπτικά απο τους Ορθοπεδικούς.

Την ίδια ώρα στην θλίψη έχει βυθιστεί η οικογένεια του 19χρονου, ο οποίος έχασε τη ζωή του, λίγες ώρες μετά την αλλαγή του χρόνου, όταν το αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του, με αποτέλεσμα να βρεθεί στο «κενό», σε πειοχή του Πάνορμου Ρεθύμνου.

Το χρονικό του μοιραίου δυστυχήματος

Περίπου στις 5 το πρωί του Σαββάτου 1 Ιανουαρίου, το αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο ένας από τους δύο 18χρονους βγήκε, κάτω από άγνωστες συνθήκες, από την πορεία του την ώρα που κινείτο σε δρόμο παράλληλο του ΒΟΑΚ, στο ύψος του Πανόρμου, με κατεύθυνση από το Πάνορμο προς το Ρέθυμνο. Το αυτοκίνητο έπεσε από ύψος περίπου πέντε μέτρων, ανετράπη και προσέκρουσε στο έδαφος με σφοδρότητα σε βάθος περίπου 5 μέτρων. Ως αποτέλεσμα μεγάλο μέρος του μετατράπηκε σε άμορφη μάζα σιδερικών.

Λίγη ώρα μετά την ανατροπή του οχήματος, οι δύο νέοι ηλικίας 18 ετών, αν και τραυματισμένοι κατάφεραν και βγήκαν μόνοι τους από τα συντρίμμια του αυτοκινήτου, ειδοποιώντας με το κινητό τους τηλέφωνο τις αρχές.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., πυροσβέστες από το Πέραμα και το Ρέθυμνο, καθώς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Ο νεαρός άνδρας όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ρεθύμνου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Όπως έγινε γνωστό, το τροχαίο δεν θα γινόταν έγκαιρα αντιληπτό, εάν οι τραυματίες δεν είχαν συνέλθει έγκαιρα για να ειδοποιήσουν μόνοι τους τις αρχές. Και αυτό διότι εξαιτίας του σημείου που σημειώθηκε, κανείς οδηγός που κινείται επί του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης δεν είχε ορατότητα ώστε να αντιληφθεί το αναποδογυρισμένο όχημα.

Σημειώνεται ότι μέσα στο 2021, συνολικά 49 συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία ατυχήματα που σημειώθηκαν στην Κρήτη.

 

neakriti.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ