ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Το ΠΑΣΟΚ του 21ου αιώνα διακήρυξε από το Ρέθυμνο ο Ανδρέας Λοβέρδος - Χαρακτήρισε "ύποπτο" και "δημοκρατικό ξέπλυμα" οποιοδήποτε σενάριο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ

0

Ο Ανδρέας Λοβέρδος έφτασε λίγο μετά τις 8 το βράδυ στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου, συνεχίζοντας την περιοδεία του στην Κρήτη. Συνοδεύονταν από τον Γραμματέα της Ν.Ε. Ρεθύμνου του ΚΙΝΑΛ κ. Μιχάλη Σαρρή, στελέχη της παράταξης και συνεργάτες του. Νωρίτερα είχε επισκεφθεί τον Δήμο Μυλοποτάμου.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, απευθύνθηκε στους ψηφοφόρους του, βάζοντας το δίλλημα ΠΑΣΟΚ ή ΚΙΝΑΛ, για να υποστηρίξει τα εξής: "Βρίσκομαι στο Ρέθυμνο και στην Κρήτη, σε μια διαρκή περιοδεία, βλέπω πάρα πολύ κόσμο, διακηρύττω και στέλνω το μήνυμα για ένα ΠΑΣΟΚ πατριωτικό, μεταρρυθμιστικό, προοδευτικό. Για ένα κόμμα, που όπως σήκωσε στην πλάτη του την πατρίδα στις δύσκολες εποχές αλλά και την έκανε την πατρίδα μεγάλη σε άλλες εποχές παλαιότερες, έτσι θα είναι το κόμμα του 21ου αιώνα. Για να είναι όμως αυτό που ο λαός απαιτεί και επιθυμεί, πρέπει το κόμμα να μεγαλώσει. Υπόσχομαι υπερδιπλασιασμό των δυνάμεων. Υπόσχομαι να το κάνω ένα από τα μεγάλα ελληνικά κόμματα. Και να απορρίψουμε το προσβλητικό ερώτημα, με ποιον θα πας δηλαδή, σε ποιον θα γίνεις δεκανίκι. Εγώ λέω, όχι δεκανίκια, όχι στηρίγματα άλλων. Στήριγμα μόνο του λαού. Το ΠΑΣΟΚ του 21ου αιώνα. Δεν μιλώ για επιστροφή του ΠΑΣΟΚ. Μιλώ για επιστροφή με το ΠΑΣΟΚ. Και ο πολίτης που θα έρθει στην κάλπη πρέπει να επιλέξει ΠΑΣΟΚ ή ΚΙΝΑΛ. Και εγώ του εισηγούμαι ανεπιφύλακτα: ΠΑΣΟΚ."

Ο ίδιος δήλωσε κατά οποιασδήποτε συνεργασίας με άλλα κόμματα, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία για το ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας: "Κανείς από τους υποψηφίους της παράταξης αυτής δεν μιλάει για συνεργασία με την Ν.Δ. Κάποιοι όμως μιλώντας για προοδευτική κυβέρνηση, μιλούν για κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο και δημοκρατικά ξεπλένουν. Αυτό, αν είμαι εγώ πρόεδρος του κόμματος θα το καταστρέψω ως ύποπτο σενάριο αμέσως."

Ο Ανδρέας Λοβέρδος εμφανίστηκε υπέρμαχος της ενότητας του πολιτικού χώρου, στον οποίο απευθύνεται και απαντώντας στην ερώτηση, για το ποια θα είναι η στάση του αν και εφόσον δεν κερδίσει την μάχη για την προεδρεία του κόμματος, είπε: "Είμαι ένας πολιτικός με βιογραφικό ενότητας. Δεν χρειάζομαι αποδείξεις. Και το 2015 που δεν νίκησα, ήμουν δίπλα στην Φώφη Γεννηματά. Και το 2007 που ήμουν με τον Βενιζέλο και δεν νικήσαμε, ήμουν δίπλα στον Παπανδρέου. Και το 2012 που διαγράφηκα από τον Βαγγέλη Βενιζέλο, σε λίγους μήνες δώσαμε τα χέρια. Εγώ έχω δώσει βιογραφικό ενότητας. Αυτή την δέσμευση πρέπει να την κάνουμε όλοι. Στις 6 Δεκεμβρίου θα είμαστε όλοι μαζί."

Τέλος, ο κ. Λοβέρδος δεν θέλησε να σχολιάσει την αποχώρηση του Βασίλη Κεγκέρογλου από την κούρσα διαδοχής της Φώφης Γεννηματά, λέγοντας, "δεν σχολιάζω κανένα συνυποψήφιο μου. Μιλώ μόνο πολιτικά."   

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ