ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Συνεχίζεται η προσπάθεια προώθησης του θαλάσσιου τουρισμού από το Λιμενικό Ταμείο Ρεθύμνου

0

Το λιμάνι Ρεθύμνου από 23-26 Ιουλίου φιλοξένησε σε ελλιμενισμό τη θαλαμηγό της κ. Εμπειρίκου. Στους διαμένοντες στη θαλαμηγό ήταν η κ Γουλανδρή και ξένοι επισκέπτες από Γαλλία και Λονδίνο όλοι καλεσμένοι του καθηγητού κ. Νίκου Σταμπολιδη.

Καλωσόρισμα  έγινε από την Πρόεδρο κ Ρένα Κουτσαλεδάκη στο πλοίο. Η μέρα τους γέμισε με εκδρομές στο Ρέθυμνο και τους οικισμούς του.

Στις 29/7 το Superyacht Helios 3 μήκους 50μ ελλιμενίστηκε στη μαρίνα Ρεθύμνου με επιβάτες την εγγονή του πλανητάρχη Μπάιντεν και συγγενικά πρόσωπα αυτής, κάτω  από αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Απέπλευσε στις 30/7 /2021.

Στη μαρίνα μας φιλοξενείτε θαλαμηγός 50μ από τα Αραβικά Εμιράτα, ενώ οι φιλοξενούμενοι με οργανωμένο πρόγραμμα περιηγήσεων γνωρίζουν τον τόπο μας και τα αξιοθέατα.

Μεγάλη οργανωμένη προσπάθεια εδραίωσης του θαλάσσιου τουρισμού γίνεται από πρακτορεία του Μαϊάμι σε συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο και την πρόεδρο του κ. Ρένα Κουτσαλεδάκη. Η προώθηση της κρουαζιέρας επίσης συντονίζεται και συνεχίζεται με τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο να σημειώνουν ελλιμενισμούς κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του Ρεθύμνου ενώ εκείνα της Variety cruises εξελίσσονται κανονικά κάθε εβδομάδα δυο φορές με Αμερικανούς επισκέπτες.

Το λιμάνι Ρεθύμνου από την αρχή του έτους παρουσιάζει αύξηση στην επισκεψιμότητα του και σε μικρότερα σκάφη ιστιοφόρα, catamaran ή απλά yatchs.

-60 σκάφη διερχόμενα μήκους 6.5 -20μ ελλιμενίζονται από 3-10 μέρες

-πολλά πάνω από μήνα με μήκη από 6.5-20μ και βύθισμα 3μέτρα

Πρέπει να σημειωθεί ότι η αλλαγή των τελών ελλιμενισμού σε λιμάνια βάσει νέας τροποποίησης υπ Αρ 8122.1/29/2014/16-7-2014 με ΦΕΚ 3013/8-7-2021 αποφέρει έσοδα στο Φορέα διαχείρισης του λιμένα Ρεθύμνης. Η προσπάθεια για προώθηση του θαλάσσιου τουρισμού συνεχίζεται. Ο πήχης για αναβάθμιση της ποιότητας θαλάσσιου τουρισμού ανοίγεται και το Ρέθυμνο διεκδικεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ