ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Δήμος Αμαρίου: Στην υπηρεσία των δημοτών το νέο υπερσύγχρονο μηχάνημα grader

0

Στην υπηρεσία των δημοτών τίθεται επισήμως το νέο υπερσύγχρονο μηχάνημα grader του Δήμου Αμαρίου, καθώς μετά τις απαραίτητες διαδικασίες ταξινόμησης, τη Δευτέρα το πρωί ολοκληρώθηκε και τυπικά η παραλαβή του, παρουσία του Δημάρχου Αμαρίου, κ. Παντελή Μουρτζανού.

Το συγκεκριμένο μηχάνημα έργου, το κόστος του οποίου αγγίζει τα 240.000 €, αναμένεται να συμβάλει πολλαπλά στις ανάγκες του Δήμου, ενισχύοντας σημαντικά τις δυνατότητες παρέμβασης καθαρισμού και βελτίωσης αγροτικής οδοποιίας, ενώ παράλληλα, καθιστά εφικτές έγκαιρες παρεμβάσεις πρόληψης απέναντι σε ακραία καιρικά φαινόμενα, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό σε περιοχές ως επί το πλείστον ορεινές και με τεράστιο αγροτοκτηνοτροφικό οδικό δίκτυο.

Σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές, το μηχάνημα grader MG 230-5, αρθρωτού τύπου, με λεπίδα διαμορφώσεως, εμπρόσθια λεπίδα προώθησης και αναμοχλευτή, φέρει έξι τροχούς, με κίνηση στους τέσσερις οπίσθιους, είναι κατασκευής του εργοστασίου HIDROMEK και ενσωματώνει νέα αντιρρυπαντική τεχνολογία που ικανοποιεί όλες τις ισχύουσες ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Επιπρόσθετα, η επιλογή των χαρακτηριστικών και του μεγέθους του επιλέχθηκαν προσεκτικά έτσι ώστε να  καθίσταται εφικτή η πρόσβαση του στο μεγαλύτερο μέρος του υφισταμένου αγροτικού και κτηνοτροφικού οδικού δικτύου της ευρύτερης περιοχής.

Μετά το πέρας της διαδικασίας παραλαβής ο Δήμαρχος Αμαρίου, κ. Παντελής Μουρτζανός προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι, καθώς με την ολοκλήρωση και των τυπικών διαδικασιών παραλαβής, ο Δήμος μας εντάσσει για πρώτη φορά στο δυναμικό του ένα καινούργιο υπερσύγχρονο μηχάνημα grader, το οποίο θέτουμε άμεσα στην υπηρεσία των συνδημοτών μας. Πρόκειται για ένα μηχάνημα μοναδικό στον κλάδο του, με εκτιμώμενη διάρκεια ζωής τουλάχιστον 40 χρόνια, το οποίο αναμένεται να συνδράμει στην καλύτερη συντήρηση των αγροτικών και κτηνοτροφικών δρόμων, βελτιώνοντας σταθερά τη προσβασιμότητα όλων όσων  ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα. Αναβαθμίζουμε καθημερινά στην πράξη τις υπηρεσίες του Δήμου μας, πάντοτε με γνώμονα τις ανάγκες των συνδημοτών μας».

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ