ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Επισκέψεις Α. Ξανθού στον Πλακιά Αγίου Βασιλείου

0

Ο Βουλευτής Ρεθύμνου και Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ανδρέας Ξανθός, συνοδευόμενος από κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, επισκέφτηκε στις 16/10/2020 το Δημοτικό Σχολείο στον Πλακιά του Δήμου Αγίου Βασιλείου, όπου συνομίλησε με τους εκπαιδευτικούς της σχολικής μονάδας για τα προβλήματα και τις νέες ανάγκες που ανακύπτουν στα σχολεία λόγω της πανδημίας. Ο κ. Α. Ξανθός επεσήμανε την ανάγκη ενίσχυσης της δημόσιας εκπαίδευσης με ένα πλάνο μόνιμων προσλήψεων εκπαιδευτικού προσωπικού, κάτι που ξεκίνησε επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Α. Ξανθός κατέκρινε την ευθύνη που μεταθέτει το Υπουργείο Παιδείας στους εκπαιδευτικούς όσον αφορά την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και συνηγόρησε για την ανάγκη δωρεάν πρόσβασης σε διαγνωστικά τεστ που διενεργούνται σε εκπαιδευτικούς-μαθητές με ιατρική ένδειξη.


Στη συνέχεια ο κ. Α. Ξανθός συμμετείχε μαζί με τον Δήμαρχο Αγίου Βασιλείου κ. Γιάννη Ταταράκη σε σύσκεψη με φορείς και επαγγελματίες του τουρισμού και της εστίασης από την ευρύτερη περιοχή του Πλακιά. Οι επαγγελματίες και ο Δήμαρχος τόνισαν το ενδιαφέρον της προηγούμενης διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την χρηματοδότηση των έργων υποδομών που τώρα υλοποιούνται στο Δήμο Αγίου Βασιλείου. Τα έργα αυτά αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων και το ήπιο τουριστικό προϊόν της περιοχής, κάτι που αντανακλάται και στις προτιμήσεις των επισκεπτών. Οι φορείς διατύπωσαν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν από τη μικρότερη φετινή τουριστική περίοδο και τα προβλήματα πρόσβασης στα χρηματοδοτικά εργαλεία για τις επιχειρήσεις και ζήτησαν οι ενισχύσεις να έχουν το χαρακτήρα μη επιστρεπτέας προκαταβολής και να συμπεριλαμβάνουν περισσότερες μικρές επιχειρήσεις. Ο κ. Α. Ξανθός τόνισε  την ανάγκη ενιαίων υγειονομικών πρωτοκόλλων μετακίνησης μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών για ασφαλή τουρισμό. Στην αντιμετώπιση της πανδημίας υπάρχουν δύο διακριτά πολιτικά σχέδια για την αντιμετώπισή της, είπε ο κ. Α. Ξανθός: Για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η κρίση είναι μία ευκαιρία για να γίνει μία επένδυση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, στην ενίσχυση της εργασίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τώρα που υπάρχουν τα δημοσιονομικά περιθώρια. Για τη ΝΔ, η κρίση είναι ευκαιρία να εισβάλλει το ιδιωτικό κεφάλαιο στο ΕΣΥ, να χτυπηθεί η εργασία και να κλείσουν πολλές μικρές επιχειρήσεις.


Τέλος, ο κ. Α. Ξανθός επισκέφτηκε το Μετόχι του Μιχαήλ Αρχαγγέλου Φοινικιά στα Σελλιά Αγίου Βασιλείου όπου ξεναγήθηκε και ενημερώθηκε για τις εργασίες αποκατάστασης από τον εφημέριο Παπά Ιωάννη Βάθη. Το έργο αποκατάστασης του Μοναστηριακού Συγκροτήματος Φοινικιά χρηματοδοτήθηκε το 2017 με προϋπολογισμό 250.000 ευρώ από το Υπουργείο Οικονομίας μέσω της Περιφέρειας Κρήτης και θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του πολιτιστικού και θρησκευτικού τουρισμού της περιοχής.
 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ