ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ανώγεια: Μετά τις κηδείες, χωριστά και τα μνημόσυνά τους

0

Σε κλίμα οδύνης και συντριβής τελέστηκε προχθές στα Ανώγεια το 40ήμερο μνημόσυνο του 30χρονου  Γιώργη Ξυλούρη, ενός εκ των δύο νεκρών του διπλού φονικού που συντάραξε την τοπική κοινωνία αλλά και το πανελλήνιο.

Ακριβώς μία εβδομάδα πριν τελέστηκε και το μνημόσυνο του Λευτέρη Καλομοίρη, ο οποίος επίσης έπεσε νεκρός σχεδόν έξω από το σπίτι του. Έχασαν τη ζωή τους την ίδια μέρα, τα σπίτια τους είναι σχεδόν γειτονικά, τα μνήματα στα οποία έχουν ταφεί μία ανάσα.

Όμως, όπως και οι κηδείες τους, έτσι και τα μνημόσυνά τους έπρεπε να τελεστούν σε διαφορετικές ημερομηνίες.

Για τη δολοφονία του Γιώργη Ξυλούρη, πατέρα δύο μικρών παιδιών,  έχει προφυλακιστεί ο 29χρονος γιος του Λ. Καλομοίρη, ο οποίος ισχυρίζεται ότι τον εκτέλεσε όταν είδε τον πατέρα του νεκρό στο έδαφος από πυροβολισμό του Ξυλούρη. Ισχυρισμό που αμφισβητεί ωστόσο  η οικογένεια του 30χρονου.

Ο καβγάς των δύο νέων για ασήμαντη αφορμή φέρεται να τέθηκε εκτός ελέγχου και να βγήκαν τα όπλα. Οι προσπάθειες συγγενών και φίλων να αποτρέψουν τα χειρότερα έπεσαν στο κενό. Και ο Λ. Καλομοίρης, αγαπημένος μαντιναδολόγος, φέρεται να μπήκε στη μέση όταν είδε να πλησιάζει το κακό.

Η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της ανακρίτριας Ρεθύμνου, ενώ αναμένονται η ολοκλήρωση των αποτελεσμάτων από τα εγκληματολογικά εργαστήρια.

patris.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ