ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ο χάρτης των κλοπών και διαρρήξεων στην Κρήτη - Λιγότερα περιστατικά στο Ρέθυμνο

0

Σύμφωνα με τις αναλύσεις που έγιναν και έχουν αποτυπωθεί στον χάρτη αυτό, φαίνεται ότι οι κλοπές αποτελούν το μεγαλύτερο πρόβλημα σε όλο το νησί, ενώ φαίνεται  ότι σε όλον το νομό Ηρακλείου οι κλοπές και οι διαρρήξεις που σημειώνονται αποτελούν το μεγαλύτερο πρόβλημα αστυνόμευσης.

Είναι επίσης εντυπωσιακό ότι στο νομό Ηρακλείου που κατέχει τα πρωτεία αυτού του είδους η εγκληματικότητα υπάρχει τόσο στο βορά όσο και στο νότο, τόσο στις πόλεις όσο και στην ύπαιθρο. Το βόρειο τμήμα του νομού Ηρακλείου φαίνεται ότι είναι εκείνο όπου σημειώνονται τα περισσότερα περιστατικά, ενώ στη δυτική Κρήτη οι βόρειες περιοχές αποτελούν τα σημεία όπου καταγράφεται η μεγαλύτερη έξαρση αυτής της μορφής της εγκληματικότητας.


Ο συγκεκριμένος χάρτης που παρουσιάζει η «Πατρίς» αναλύεται από αστυνομικούς, οι οποίοι είναι σε θέση να ξέρουν και τις διαδρομές που ακολουθούνται από τους δράστες κατά τη διαφυγή τους. Στο νομό Λασιθίου από τις καταγραφές των αστυνομικών προκύπτει ότι το πρόβλημα δεν είναι τόσο έντονο όπως στο νομό Ηρακλείου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχουν καταγραφεί περιστατικά κλοπών και διαρρήξεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες την αποτύπωση των κλοπών και διαρρήξεων είχε ζητήσει από την τοπική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ πριν λίγους μήνες το Αρχηγείο του Σώματος σε μία προσπάθεια να περιοριστούν – εάν είναι αυτό δυνατόν- τα πολλά περιστατικά που είχαν γίνει το προηγούμενο διάστημα.

Οι πληροφορίες της «Πατρίς» αναφέρουν ότι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ έχουν προχωρήσει σε συμπεράσματα για την ανθρωπογεωγραφία της εγκληματικότητας στο νησί, γνωρίζουν με ακρίβεια ποιες περιοχές αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα και έχουν καταλήξει σε συγκεκριμένα δρομολόγια που ακολουθούνται από τους δράστες αυτών των εγκλημάτων.

Όπως έλεγαν αστυνομικοί, ο χάρτης αυτός δίνει τη δυνατότητα να υπάρξει επανασχεδιασμός της αστυνόμευσης με συχνότερη παρουσία της αστυνομίας εκεί όπου παρατηρείται το μεγαλύτερο πρόβλημα.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ