ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Ζητώ τη στήριξη των συμπολιτών μου για να μπω πρώτος στη μάχη!»

0

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΜΑΝΟΥΣΟ ΚΛΑΔΟ

Θεωρεί δεδομένη την νίκη της Νέας Δημοκρατίας και ζητά από τους Ρεθεμνιώτες να του δώσουν την δύναμη να συμμετέχει στην εφαρμογή του σχεδιασμού για μια αυτοδύναμη Ελλάδα, μια χώρα με σύγχρονες υποδομές, που θα δημιουργεί ευκαιρίες για όλους, ώστε κανείς να μην υποχρεώνεται να ζει σε συνθήκες φτώχειας, ανασφάλειας και φόβου για το μέλλον.

Αυτά δηλώνει ο Γιάννης Αχιλ. Κεφαλογιάννης, που διεκδικεί την επανεκλογή τους ως βουλευτής Ρεθύμνου της Ν.Δ. την προσεχή Κυριακή.

Επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζει πως το κόμμα του δεν θα λέει και δεν θα πράξει διαφορετικά όταν βρεθεί στην εξουσία, σε σχέση με όσα υπόσχεται προεκλογικά και καλεί τους Ρεθεμνιώτες να τον εμπιστευθούν για να τους εκπροσωπήσει με πυγμή και αποτελεσματικότητα το κοινοβούλιο.

Περισσότερα στην συνέντευξη που ακολουθεί.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως η Ν.Δ. θα κερδίσει τις προσεχείς εκλογές. Ωστόσο, ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας μιλά για κρυφή ατζέντα του κόμματος σας και νέο μνημόνιο. Τι απαντάτε σε αυτό;

Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι δεν κατάλαβε τίποτε από τις ευρωεκλογές. Η στρατηγική του παραμένει πολωτική, διχαστική, επιθετική, σε υπερθετικό βαθμό.  Δεν έμαθαν τίποτα, δεν ξέχασαν τίποτα. Το σχέδιο της Ν.Δ. όπως το παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και όπως περιγράφεται σε ένα φυλλάδιο 18 σελίδων έχει ως τίτλο το κεντρικό προεκλογικό σύνθημα «Ισχυρή Ανάπτυξη, Αυτοδύναμη Ελλάδα, Ενωμένοι μπορούμε».

Αναπτύσσονται  με απλά λόγια οι πολιτικές δεσμεύσεις της Ν.Δ. που θα δημιουργήσουν πολλές και καλά αμειβόμενες νέες θέσεις εργασίας, ενώ καταγράφονται οι μειώσεις φόρων και εισφορών που είναι στο επίκεντρο του κυβερνητικού μας προγράμματος. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται η μείωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις από 28% σε 20%, η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% και η πάταξη της γραφειοκρατίας με τη θέσπιση ρητών προθεσμιών στις διαδικασίες αδειοδότησης και με την καθιέρωση της ηλεκτρονικής υπογραφής. Δεν μένουμε, όμως, στην καταγραφή των προτεραιοτήτων μας στο πεδίο της οικονομίας. Αναπτύσσουμε τις κεντρικές επιλογές της επόμενη κυβέρνησης στην παιδεία, την υγεία, την κοινωνική πολιτική, το περιβάλλον, την εξωτερική πολιτική, τις υποδομές, τη διαχείριση του μεταναστευτικού και προσφυγικού προβλήματος και φυσικά την ασφάλεια των πολιτών που είναι άλλωστε απόλυτη πολιτική προτεραιότητα για τη Ν.Δ.

Αναδεικνύουμε, τέλος, τη διαιρετική τομή που χωρίζει τη Ν.Δ. από μία κυβέρνηση η οποία αποφεύγει όσο καμία στο παρελθόν να κάνει αποτίμηση του έργου της τα 4 τελευταία χρόνια. Και η οποία όταν δεν επιτίθεται στη Νέα Δημοκρατία επικαλούμενη fake news, αναλώνεται σε αποσπασματικές παροχές που δεν υπηρετούν ένα ολοκληρωμένο πολιτικό σχέδιο. Μιλούμε με στοιχεία και προτάσεις για το μέλλον. Θέτουμε ως απόλυτη πολιτική προτεραιότητα την επίτευξη ισχυρής ανάπτυξης. Υπογραμμίζουμε, παράλληλα, την επιτακτική ανάγκη για μεταρρυθμίσεις σε όλο το φάσμα του δημόσιου βίου. Και καταγράφουμε τα βήματα που σχεδιάζουμε.

 

Φαίνεται να υπάρχει εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά πολλοί φοβούνται ένα νέο μετεκλογικό «παραλάβαμε καμένη γη». Γιατί να πιστέψουμε πως θα είστε διαφορετικοί στην συγκεκριμένοι συγκυρία από όλους όσοι μέχρι σήμερα άλλα έλεγαν προεκλογικά και άλλα μετεκλογικά;

Έχουμε δώσει μέχρι σήμερα ισχυρά δείγματα γραφής της αξιοπιστίας μας. Να σας δώσω ένα παράδειγμα. Έχουμε πει ξεκάθαρα ότι θέλουμε να εξισορροπήσουμε μειώσεις φόρων με στοχευμένες μειώσεις δαπανών, είναι τα λεγόμενα spending reviews, η αξιολόγηση δαπανών ανά Υπουργείο, η οποία πρέπει να γίνει. Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι και σήμερα ακόμη, υπάρχει μεγάλη αναποτελεσματικότητα στον τρόπο με τον οποίο υλοποιούνται μία σειρά από δαπάνες. Δεύτερον, έχουμε στοχευμένο σχέδιο για το πώς μπορούμε να περιορίσουμε την φοροδιαφυγή κυρίως μέσα από μία επιθετική διείσδυση των εταιρικών συναλλαγών. Τρίτον και σημαντικότερο: η ίδια η μείωση των φορολογικών συντελεστών δημιουργεί μία τέτοια αναπτυξιακή δυναμική σε συνδυασμό, όχι μόνη της, με όλα τα υπόλοιπα μέτρα, που θα έχει θετικό αντίκτυπο στα δημόσια οικονομικά. Αλλά τα έσοδα με ανάπτυξη 2% και άλλα τα έσοδα με ανάπτυξη 4%. Διότι για κάθε 1% επιπλέον ανάπτυξής που ισοδυναμεί με 2 δις. ευρώ το 50%, δηλαδή 1 δις.  ευρώ, μεταφράζεται σε επιπλέον έσοδα για το κράτος. Έσοδα από την ανάπτυξη και όχι από επιπλέον φόρους. Για εμάς η διαφορά ανάμεσα στην ανάπτυξη 2% και στο 4% που μπορεί να πετύχει η ελληνική οικονομία  προέρχεται πρωτίστως από τις ιδιωτικές επενδύσεις τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ υπονόμευσε. Και εμείς σκοπεύουμε να τις καταστήσουμε τον κεντρικό πυλώνα της πολιτικής. Νέες επενδύσεις για πολλές καλές θέσεις εργασίας, νέες επενδύσεις φυσικά και για περισσότερα έσοδα για τον κρατικό προϋπολογισμό.

 

Ποιες θα είναι οι προτεραιότητες για το Ρέθυμνο σας εφόσον επανεκλεγείτε βουλευτής του;

Μια σημαντική ομάδα προτεραιοτήτων έχει να κάνει με τις υποδομές. Στις άμεσες  προτεραιότητες είναι προφανώς η κατασκευή ενός συγχρόνου οδικού δικτύου στην Κρήτη. Από εκεί και πέρα υψηλής προτεραιότητας είναι η κατασκευή του φράγματος στον Πλατύ ποταμό και η ολοκλήρωση των διοικητικών ενεργειών για την ανέγερση ενός συγχρόνου αστυνομικού μεγάρου στο Ρέθυμνο. Θέλουμε επίσης να εξευρεθούν χρηματοδοτικές λύσεις για τον Αμαριώτικο Δρόμο και θα στηρίξουμε τις προσπάθειες για τον εκσυγχρονισμό του οδικού άξονα Ρέθυμνο – Σπήλι – Αγιά Γαλήνη. Στον προγραμματισμό της επόμενης ημέρας έχουμε εντάξει επίσης την  μεταστέγαση του ΤΕΙ Κρήτης σε νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις και την ίδρυση Σχολής Τουρισμού. Τέλος, επιθυμούμε να θέσουμε σε τροχιά υλοποίησης το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Ρεθύμνου και να αντιμετωπίσουμε με ένα βιώσιμο τρόπο την έλλειψη χωροταξικής οργάνωσης και πολεοδομικού σχεδιασμού.

Ποιο είναι το μήνυμα σας προς τους ψηφοφόρους ενόψει της 7ης Ιουλίου;

Στις εκλογές της 26ης Μαΐου οι Έλληνες πολίτες έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα πολιτικής αλλαγής και ελπίδας. Αποφάσισαν να βάλουν τέλος σε έναν πολιτικό κύκλο που κυριάρχησαν τα ψεύδη, η προπαγάνδα και η εξαπάτηση. Απαίτησαν να σταματήσει  η υποβάθμιση της πολιτικής ζωής, η υπονόμευση των δημοκρατικών θεσμών και ο τυχοδιωκτισμός με το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας. Ζήτησαν να σταματήσει ο φαύλος κύκλος της κρίσης που γέννησε μια αδιέξοδη πολιτική υπερφορολόγησης,  οικονομικής στασιμότητας και  ανεργίας.

Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου το μήνυμα αυτό μπορεί να γίνει χειροπιαστή πραγματικότητα. Η Ελλάδα χρειάζεται μια σταθερή και αποφασισμένη κυβέρνηση που θα υλοποιήσει ταχύτατα ένα τολμηρό πρόγραμμα μεγάλων αλλαγών. Μια κυβέρνηση υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη που θα ενώσει  όλους τους Έλληνες  στον  εθνικό στόχο της αναγέννησης της πατρίδας μας.

Το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας δημιουργεί νέες, καλά αμειβόμενες δουλειές, μέσα από την ενθάρρυνση των επενδύσεων και την ώθηση της επιχειρηματικότητας. Μειώνει τους φόρους και τις εισφορές, αυξάνοντας το πραγματικά διαθέσιμο εισόδημα όλων των Ελλήνων. Εγγυάται την ασφάλεια κάθε πολίτη. Εξασφαλίζει στους νέους πρόσβαση σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα σύγχρονο, μοχλό της κοινωνικής προόδου και της οικονομικής ανάπτυξης. Διασφαλίζει την πρόσβαση όλων των πολιτών σε υψηλού επιπέδου δημόσιες υπηρεσίες υγείας. Υπηρετεί την κοινωνική αλληλεγγύη, δημιουργώντας ευκαιρίες για όλους, ώστε κανείς να μην υποχρεώνεται να ζει σε συνθήκες φτώχειας, ανασφάλειας και φόβου για το μέλλον.

Ζητώ τη στήριξη των συμπολιτών μου για να μπω πρώτος στη μάχη και να υπηρετήσω αυτό ακριβώς το σχέδιο. Στην Κρήτη και το Ρέθυμνο διαθέτουμε όλες τις προϋποθέσεις και το ανθρώπινο δυναμικό για να ανακάμψουμε πρώτοι απ’ όλους. Πιστεύω στη δύναμή μας, στη σκληρή δουλειά και την αισιοδοξία μας γιατί αυτές είναι οι αξίες που θα κάνουν τη ζωή μας καλύτερη. Αυτές τις αξίες θέλω να εκφράσω. Και με αυτό το όραμα θα συνεχίσω στο πλευρό τους.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ