ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Χρηματοδότηση 4 εκ. ευρώ για την κατασκευή του περιφερειακού δρόμου στον Πλακιά

0

Εγκρίθηκε σήμερα από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών η χρηματοδότηση ύψους 4.000.000 ευρώ του έργου «Κατασκευή Περιφερειακής οδού στον οικισμό Πλακιά της ΔΕ Φοίνικα-Συντήρηση και βελτίωση βατότητας δημοτικών οδών Δήμου Αγίου Βασιλείου συμπεριλαμβανομένων  των δαπανών για την αναγκαία απόκτηση γης και την επέκταση δικτύου ΦΟΠ» έπειτα από σχετικό αίτημα του Δημάρχου Αγίου Βασιλείου Γιάννη Ταταράκη προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατά την επίσκεψη του στο Σπήλι στις 6 Μαίου.

Έπειτα από την θετική απάντηση του Πρωθυπουργού,  ο Δήμαρχος Γιάννης Ταταράκης ξεκίνησε ένα πραγματικό αγώνα δρόμου με τακτικές επισκέψεις στην Αθήνα και καθημερινές επαφές με στελέχη των συναρμόδιων Υπουργείων (Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και  Υπουργείο Υποδομών και  Μεταφορών)  προκειμένου να τηρηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες  και να καταφέρει σήμερα να έχει την τελική έγκριση.

Αυτός μαραθώνιος αγώνας του Δημάρχου βρήκε αρωγούς  τον Υπουργό Υγείας και Βουλευτή Ρεθύμνου κ Ανδρέα Ξανθό, τον Αν. Υπουργό  Υγείας και Βουλευτή Χανίων κ Παύλο Πολάκη, την ιδιαιτέρα Γραμματέα του Πρωθυπουργού κ Ελένη Σταυράκακη και τον Γενικό Διευθυντή Συγκοινωνιακών Υποδομών κ Γιάννη Καρνέση τους οποίους και ευχαρίστησε θερμά αμέσως με την υπογραφή της έγκρισης για τις καταλυτικές παρεμβάσεις τους ώστε εξασφαλιστεί αυτή η μεγάλη πίστωση για τον Δήμο Αγίου Βασιλείου.

Το συγκεκριμένο έργο θα αναβαθμίσει τις υποδομές του Πλακιά τόσο αισθητικά όσο και λειτουργικά . Συγκεκριμένα, θα αποσυμφορηθεί ο οικισμός από τα διερχόμενα αυτοκίνητα που θα μπορούν να παρακάμπτουν την κεντρική οδό του οικισμού και είτε θα εισέρχονται από την βόρεια πλευρά του στο σημείο που επιθυμούν είτε να συνεχίζουν προς το νέο λιμάνι ή την παραλία της Σούδα.

Με την συγκεκριμένη πίστωση θα βελτιωθεί η πρόσβαση προς την ευρύτερη περιοχή της Σούδας αφού θα υλοποιηθούν οι απαραίτητες επεμβάσεις και διαπλατύνσεις ενώ μεγάλο μέρος της χρηματοδότησης αφορά και τις υπόλοιπες τοπικές Κοινότητες όπου θα υλοποιηθούν ασφαλτοστρώσεις και επεκτάσεις δικτύων ΦΟΠ (δίκτυα ηλεκτροφωτισμού).

Πρόκειται για ένα κατεξοχήν αναπτυξιακό έργο το οποίο αλλάζει ολόκληρη την περιοχή ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι εντάσσεται στο ευρύτερο σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής για τον Πλακιά αφού θα ακολουθήσει η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου  με την ένταξη του στις Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις του ΠΕΠ Κρήτης. Η συγκεκριμένη μελέτη έχει λάβει όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις και θα υποβληθεί το επόμενο διάστημα.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ