ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΣΥΠΑ Banner
ΡΕΘΥΜΝΟ

Δωρεάν ηλεκτρονική προβολή και e-shop υπηρεσίες από το Επιμελητήριο Ρεθύμνης

0

Την πώληση και την προβολή των τοπικών επιχειρήσεων μέσω διαδικτύου παρέχει το Επιμελητήριο Ρεθύμνου προσφέροντας τη δυνατότητα όσοι δεν έχουν μπει ακόμα στον κόσμο της διαδικτυακής πώλησης να το κάνουν και μάλιστα χωρίς κόστος.

Η πρωτοβουλία έχει ξεκινήσει από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων, το φορέα που απαρτίζεται από όλα τα επιμελητήρια της Ελλάδος, ο οποίος έχει προβεί σε μία συμφωνία στην οποία συμμετέχει και το Επιμελητήριο Ρέθυμνου.

Πιο συγκεκριμένα, η συμφωνία έγινε μεταξύ του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης και της Knowledge Broadband Services A.E., η οποία παρέχει χωρίς πρόσθετη χρέωση, τη δυνατότητα να προβληθούν ή να πουληθούν προϊόντα των ρεθεμνιώτικων επιχειρήσεων μέσω της Πανελλήνιας Ηλεκτρονικής Αγοράς www.directmarket.gr   και της Τουριστική Πύλης www.filoxeno.com.

Συγχρόνως, δημιουργήθηκε και η Τοπική Ηλεκτρονική Αγορά του Ρεθύμνου μέσα από το Portal του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης: www.eber.gr

Σύμφωνα με τον κ. Θεόδωρο Τσαούλη, Στέλεχος του Επιμελητηρίου στο Ρέθυμνο, οι δωρεάν δυνατότητες που παρέχονται είναι, είτε να δημιουργηθεί ένα ηλεκτρονικό κατάστημα με προβολή κάποιων προϊόντων με ή χωρίς τιμή, είτε να συνδεθεί το υπάρχον ηλεκτρονικό κατάστημα με την πλατφόρμα. «Όλα τα είδη των επιχειρήσεων μπορούν να συμμετέχουν με την προϋπόθεση να είναι μέλη του Επιμελητηρίου, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα να συμμετέχουν και ξενοδοχεία» είπε.

Ο κ. Τσαούλης τόνισε ότι δεν είναι απαραίτητο τα προϊόντα που προβάλλονται να είναι τοπικής παραγωγής, αλλά μπορεί όποιος θέλει, να προβάλλει τα προϊόντα που εμπορεύεται όποια κι αν είναι αυτά κι από όπου κι αν προέρχονται.

Μετά τη σύνδεση με την πλατφόρμα, ο επιχειρηματίας θα μπορεί να κάνει προσθήκες και αλλαγές μόνος του, καθώς θα λάβει οδηγίες από την εταιρία που υποστηρίζει το πρόγραμμα.  

Όσον αφορά στις υπηρεσίες Ηλεκτρονικού Εμπορίου, αυτές παρέχονται με 6μηνη δωρεάν δοκιμαστική χρήση, ενώ μετά το πέρας αυτής της περιόδου απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υπάρχει Ταμειακή Ενημερότητα στο Επιμελητήριο Ρεθύμνης.

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ

- Ηλεκτρονικό Ράφι για προβολή των προϊόντων σας ή και ηλεκτρονική πώληση στην Τοπική Ηλεκτρονική Αγορά του Νομού Ρεθύμνης αλλά και στην Πανελλαδική αγορά www.directmarket.gr .

- Πλήρες σύστημα Ηλεκτρονικών Παραγγελιών (e-shop) προσαρμοζόμενο στις ανάγκες και την πολιτική τιμών σας με εύκολη ενσωμάτωση και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης. Εύκολη Εφαρμογή Διαχείρισης Προϊόντων και Περιεχομένου με αποκλειστική διαχείριση από τις τοπικές επιχειρήσεις, χωρίς να παρεμβαίνει το Επιμελητήριο ή κάποιος άλλος τρίτος.

Για όσες επιχειρήσεις έχουν το δικό τους e-shop δίνεται επιπλέον:

-Διασύνδεση υπάρχοντος e-shop με την Ηλεκτρονική Αγορά μέσω αρχείου XML, ώστε αυτόματα όλα τα προϊόντα σας να «ανεβαίνουν  με όλα τα χαρακτηριστικά τους. Χωρίς επιβαρύνσεις ανά κλικ ή άλλες.

-Δυνατότητα αποστολής ή μεταφοράς με ίδια μέσα ή με οποιαδήποτε άλλη μεταφορική εταιρία ή courier της επιλογής σας, δημιουργώντας δικές σας ζώνες για όλον τον κόσμο. Μπορείτε πλέον να προσθέσετε κόστη συσκευασίας απλής, δώρου, έξοδα εκκαθάρισης πιστωτικής καθώς και εκπτώσεις στα μεταφορικά πάνω από μια αξία παραγγελίας και πολλά άλλα.

- Προνομιακές τιμές μεταφορικών με την ACS για όλη την Ελλάδα (από 2,4 έως 3,2 ευρώ / 4kg προϊόντος  +ΦΠΑ), με ενσωμάτωση της αξίας μεταφορικών απευθείας στην παραγγελία.

- Η Διαχείριση παραγγελιών σε απλό περιβάλλον και από το κινητό ή tablet  με όλες  τις δυνατότητες πληρωμής: αντικαταβολή, παραλαβή στο κατάστημα, πιστωτική κάρτα, PayPal, κατάθεση κ.ά.

- Δυνατότητα εξυπηρέτησης και των πελατών χονδρικής ενός παραγωγού / επιχείρησης για παραγγελίες σε 24ώρη βάση από τους συνεργάτες-πελάτες Β2Β. Το 2018 θα δημιουργηθεί παράλληλη ολοκληρωμένη αγορά Β2Β με εγγεγραμμένες επιχειρήσεις.

-Ειδικά για τις Επιχειρήσεις με Τοπικά Προϊόντα γίνεται ταυτόχρονα και παρουσίαση-προβολή της επιχείρησης και των προϊόντων της στον Πανελλαδικό Ταξιδιωτικό Οδηγό www.filoxeno.com  στην ενότητα Τοπικά Προϊόντα του Ρεθύμνου από όπου μπορούν και να πωλούνται τα προϊόντα ηλεκτρονικά και σε 8 γλώσσες.

Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο 2610-452820 (Τμήμα Ηλεκτρονικής Αγοράς) Δευτέρα-Παρασκευή 9:00-17:00.

 

ΑΘΗΝΑ ΠΕΤΡΑΚΑΚΗ

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΡΕΘΥΜΝΟ

Δωρεάν ηλεκτρονική προβολή και e-shop υπηρεσίες από το Επιμελητήριο Ρεθύμνης

0
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ