ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΣΥΠΑ Banner
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ένα τραγούδι με άρωμα Κρήτης από τον «Διγαβρέ» που ενθουσιάζει το κοινό

0
Τρία χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο «Διγαβρές», η αγαπημένη θεατρική παρέα από το Ρέθυμνο, κάνει ένα ακόμη δημιουργικό βήμα, παρουσιάζοντας το πρώτο της επίσημο τραγούδι, σε μουσική του Γιάννη Σεισάκη και στίχους του Μάρκου Κατάκη. Το τραγούδι κυκλοφόρησε διαδικτυακά στις 8 Ιουλίου 2026, και από τις πρώτες κιόλας ώρες κατάφερε να προσελκύσει το ενδιαφέρον του κοινού, συγκεντρώνοντας ιδιαίτερα θετικά σχόλια για τον ρυθμό, τους στίχους και το αυθεντικό κρητικό του ύφος.

Η ομάδα κατάφερε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να δημιουργήσει το δικό της πιστό κοινό, αξιοποιώντας την κρητική ντοπιολαλιά, το τοπικό χιούμορ και καταστάσεις βγαλμένες από την καθημερινότητα της υπαίθρου. Με ερασιτεχνικό μεν χαρακτήρα, αλλά με επαγγελματική προσέγγιση στην παραγωγή, οι δημιουργοί του «Διγαβρέ» έχουν μετατρέψει τα διαδικτυακά τους επεισόδια σε σημείο αναφοράς για χιλιάδες θεατές, αναδεικνύοντας παράλληλα την πολιτιστική ταυτότητα και τις παραδόσεις της Κρήτης.

Το νέο τραγούδι αποτελεί φυσική συνέχεια αυτής της πορείας. Με έντονο κρητικό χρώμα, εύστοχους στίχους και μια μελωδία που μένει εύκολα στο μυαλό, αποτυπώνει το πνεύμα της ομάδας και μεταφέρει το κοινό σε αλλοτινές και αγαπημένες εποχές.

Ιδιαίτερη φροντίδα δόθηκε και στην οπτικοποίηση του τραγουδιού. Το βιντεοκλίπ γυρίστηκε στον παραδοσιακό οικισμό του Γαράζου Μυλοποτάμου, αναδεικνύοντας την ομορφιά και την αυθεντική ατμόσφαιρα του χωριού. Σε αυτό συμμετέχουν οι ερασιτέχνες ηθοποιοί που πρωταγωνιστούν στη δημοφιλή σειρά «Ο Διγαβρές», δίνοντας ζωή στους γνώριμους χαρακτήρες που το κοινό έχει αγαπήσει μέσα από τα επεισόδια, και τα δεκάδες short video τα οποία υπογράφει η Αθηνά Πετρακάκη.

Τη μουσική, την ενορχήστρωση και την ερμηνεία στο λαούτο υπογράφει ο Γιάννης Σεισάκης, ενώ συμμετέχουν ο Γιώργος Στριλιγκάς στη λύρα, ο Γιώργος Δουλγεράκης στα κρουστά, ο Παναγιώτης Μαρακάκης στο μπάσο και ο Στέλιος Σεισάκης στην ασκομαντούρα. Η ηχογράφηση, η μίξη και το mastering πραγματοποιήθηκαν στο PM Studio. Τη σκηνοθεσία και τη διεύθυνση φωτογραφίας ανέλαβε η Εύη Μαθιουδάκη, ενώ το filming και το μοντάζ υπογράφουν ο Ιμπραήμ Ζαμπία και ο Δημήτρης Μπλέτας.

Από τις πρώτες ώρες της κυκλοφορίας του οι φίλοι του «Διγαβρέ» το αγκάλιασαν, εκφράζοντας τον ενθουσιασμό τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η επιτυχία αυτή αποδεικνύει ότι όταν η δημιουργικότητα συναντά την αυθεντικότητα και την αγάπη για τον τόπο, το αποτέλεσμα μπορεί να ξεπεράσει τα στενά όρια του διαδικτύου. Ο «Διγαβρές» δεν αποτελεί πλέον μόνο μια επιτυχημένη διαδικτυακή σειρά. Εξελίσσεται σε ένα ξεχωριστό πολιτιστικό εγχείρημα που συνεχίζει να εκπλήσσει ευχάριστα, αναδεικνύοντας το Ρέθυμνο και την κρητική παράδοση μέσα από νέους δημιουργικούς δρόμους.

 

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ένα τραγούδι με άρωμα Κρήτης από τον «Διγαβρέ» που ενθουσιάζει το κοινό

0
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ