Η Μαίρη Παυλιδάκη με την πρώτη της ποιητική συλλογή συνδυάζει τις πιο μεγάλες της αγάπες την ποίηση και την μαγεία της μαγειρικής
Όταν οι λέξεις χορεύουν βαλς με το κάρδαμο και την κανέλα τότε το αποτέλεσμα είναι μια ποιητική συλλογή που ταξιδεύει το πνεύμα στο πλούσιο κόσμο των γεύσεων των βοτάνων της φύσης.
«Έτσι άρχισα να γράφω στιγμές και συναισθήματα... Συντρίμμια μιας άτυχης ημέρας που δεν έζησα.... σταγόνες λήθης, απογεύματα χωρίς τσάι, χωρίς εμένα... Και έτσι ήρθε η ποίηση, η ομορφότερη όλων, η πέτρα στην ησυχία της λίμνης, η αποθέωση του ιδανικού εαυτού», αναφέρει η ίδια η συγγραφέας. Το εξώφυλλο του βιβλίου φιλοτέχνησε η καλλιτέχνιδα Βασιλική Κάππα
Η Μαίρη Παυλιδάκη ζει στην Αθήνα και κατάγεται από την Κρήτη. Είναι εναλλακτική διατροφολόγος, σεφ και ιδρύτρια της «Θρέψης». Σπούδασε στη σχολή Natural Health Science ολιστική διατροφή, σπούδασε επίσης Διακόσμηση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων και εργάστηκε σε μεγάλες εταιρείες και καταστήματα. Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια σχετικά με τη διατροφή καθώς και σεμινάρια αυτογνωσίας.