ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Νέος Κύκλος εκδηλώσεων με επίκεντρο τη λογοτεχνία στα Ανώγεια

0

Ο Ανηφοράς, με την υποστήριξη της περιφέρειας Κρήτης και την αιγίδα του δήμου Ανωγείων, με μεγάλη χαρά ανακοινώνει την έναρξη του δεύτερου κύκλου εκδηλώσεων με τίτλο “Μικρές Νύχτες, Μεγάλες Ιστορίες”, στον Τόπο του Βοσκού, στα Ανώγεια.

Κάτω από το μαγευτικό τοπίο του Ψηλορείτη, ο Ανηφοράς προσκαλεί για μια ακόμη φορά διακεκριμένους συγγραφείς να συμμετάσχουν σε ενδιαφέρουσες βραδιές γνωριμίας, διαλόγου και αλληλεπίδρασης με επίκεντρο τα λογοτεχνικά τους έργα. Οι θεματικές αυτές εκδηλώσεις, αποτελούν σημείο συνάντησης για ανήσυχα μυαλά, παθιασμένους αναγνώστες και λάτρεις της λογοτεχνίας.

Οι διαφορετικοί συγγραφείς του προγράμματος θα παρουσιάσουν τα έργα τους και θα συμμετάσχουν σε ζωντανές συζητήσεις, επιτρέποντας στους συμμετέχοντες να εξερευνήσουν τις αποχρώσεις των αφηγήσεων τους, να αναλύσουν τα υποκείμενα θέματα και να αποκαλύψουν τη βαθιά επίδραση της λογοτεχνίας στη ζωή και την κοινωνία μας.

Καθώς λοιπόν ο ήλιος δύει πίσω από τα μαγευτικά τοπία των Ανωγείων, και η συμφωνία των λέξεων αναδύεται, σας προσκαλούμε να ξεκινήσετε ένα ταξίδι πνευματικής εξερεύνησης, πολιτιστικής εμβύθισης και καλλιτεχνικής αποτίμησης.

Σχετικά με τον Ανηφορά:
Ο Ανηφοράς* αποτελεί μια πολιτιστική πρωτοβουλία που στόχο έχει  την προώθηση της λογοτεχνίας, των τεχνών και του πνευματικού διαλόγου.
Με σταθερή δέσμευση στην καλλιέργεια μιας ζωντανής λογοτεχνικής κοινότητας, ο Ανηφοράς διοργανώνει μια σειρά εκδηλώσεων που φέρνουν σε επαφή καταξιωμένους συγγραφείς και παθιασμένους αναγνώστες στο μαγευτικό τοπίο των Ανωγείων.
Παρέχοντας μια πλατφόρμα αλληλεπίδρασης, φιλοδοξεί να γιορτάσει τη μεταμορφωτική δύναμη της λογοτεχνίας και την ικανότητά της να γεφυρώνει πολιτισμούς, να εμπνέει τη δημιουργικότητα και να πυροδοτεί συζητήσεις.

*Ο Ανηφοράς αποτελεί το σημείο του θόλου των Μιτάτων που επιτρέπει την είσοδο του φωτός αλλά και την έξοδο του καπνού από την εστία.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

ΙΟΥΝΙΟΣ
Παρασκευή 02/06
Κωνσταντίνα Κορρυβάντη | Παρουσίαση του ποιητικού της έργου “Η ποιητική του μύθου σε αβέβαιους καιρούς”.

Παρασκευή 16/06
Νικόλας Κουτσοδόντης| Συζήτηση με τον Μάριο Χατζηπροκοπίου για την ποιητική συλλογή "Μόνο κανέναν μη μου φέρεις στο σπίτι" και την queer ποίηση.

Παρασκευή 30/06
Εύα Μπέη | Παρουσίαση του βιβλίου της  "Με τον Νίκο Καρούζο - Ημερολόγιο" και Νίκος Κουφάκης παρουσίαση των εκδόσεων Loggia

ΙΟΥΛΙΟΣ
Παρασκευή 14/07
Αχιλλέας Κυριακίδης | Μισός αιώνας λέξεις (και λίγες εικόνες). Συνομιλεί για το έργο του με τον Αριστοτέλη Σαΐνη.

Παρασκευή 28/07
Λευτέρης Γιαννακουδάκης | “Το ψυχρότερο σημείο του σύμπαντος". Γράφοντας και σκηνοθετώντας για το μεταθέατρο.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
Παρασκευή 04/08
 Μιχάλης Γελασάκης| “Νίκος Καββαδίας: Ο αρμενιστής ποιητής - αφιέρωμα”. Συζήτηση με τον Κώστα Φασουλά.

Πέμπτη 17/08  
Κώστας Φασουλάς| “..σε ένα ταξίδι που ξεκίνησε από τα  Ανώγεια. 25 χρόνια ελληνικό τραγούδι”. Συνομιλεί με το δημοσιογράφο Γιώργο Σαχίνη. Συμμετέχει ο Βασίλης Σκουλας.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
Παρασκευή 08/09
Γιάννης Χαιρέτης | "Μια χαχαλιά προβατσουλιές”, παρουσίαση του έργου του, με συνομιλητές τους Μιχάλη Αλμπάτη και Μανόλη Νταγιαντά.


Τοποθεσία:  Ο τόπος του βοσκού, Ανώγεια
Ώρα έναρξης : 20.00
Teaser – Ανηφοράς Β’ Κύκλος: https://www.youtube.com/watch?v=4YKstbYjVQE&ab_channel=Aniforas
 

Περισσότερες Πληροφορίες
Εmail: [email protected]
Facebook: https://www.facebook.com/aniforas/
Instagram: https://www.instagram.com/aniforas_/
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCn9mhAWr-nCOWm1d0sRUx5g

Διοργάνωση: ΑΝΗΦΟΡάΣ
Υποστήριξη: Περιφέρεια Κρήτης
Υπό την Αιγίδα του Δήμου Ανωγείων
Φωτογραφία: Γιώργος Κουτεντάκης
Αrtwork: Γιάννης Οικονομάκης
 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ