ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η VOΛΤΑ συνεχίζεται και τον Ιούνιο

0

Η VOΛΤΑ συνεχίζεται και τον Ιούνιο με νέα ώρα συνάντησης στις 20:00.

Σας προσκαλούμε σε μια «ενδοσκοπική» δράση με φόντο το φυσικό αστικό τοπίο. Σημείο έναρξης - δημοτικός κήπος Ρεθύμνης.

VOΛΤΑ

Βόλτα ~ η περιφορά γύρω από έναν άξονα / η διάνυση μίας απόστασης με τα πόδια, με ή χωρίς συγκεκριμένο προορισμό ή σκοπό.

Μια μουσική αφηγηματική περιπατητική δράση στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, βασισμένη στον ελεύθερο πειραματισμό μέσω της θεατρικής αφήγησης και της μουσικής, σε άρρηκτη σχέση με το φυσικό τοπίο. Εμπνευσμένη από καθημερινές σκέψεις ανθρώπων σε συνδυασμό με λογοτεχνικά κείμενα.

Η σχέση του ανθρώπου με το τοπίο δημιουργείται μέσω της περιπλάνησης και της κινητικότητας. Κάθε μέσο μεταφοράς έχει τον δικό του τρόπο παρατήρησης. Ένας περίπατος κάνει ορατό αυτό που η καθημερινή ζωή δεν συγκρατεί επειδή είναι τόσο οικείο. Μέσα από το περπάτημα δεν αλλάζει μόνο η εικόνα μιας πόλης, αλλά και η αντίληψη που έχουμε για εκείνη. Μπορούμε να δούμε τα δέντρα, τα κτίρια, τα βράχια, το τοπίο, το φως σαν να τα αντικρίζουμε για πρώτη φορά. Να υπάρχουμε όχι μονάχα μιλώντας, ακούγοντας ή κοιτάζοντας αλλά να υπάρχουμε μέσα σε ότι, και μέσα από ότι μας περιβάλλει.

Γιατί βγαίνουμε να περπατήσουμε, να κινηθούμε; Συμβάλλουν οι σκέψεις μας στην ανάγκη μιας βόλτας; Είναι το περπάτημα ένας τρόπος εκτόνωσης; Ένα τρόπος να διευκολύνουμε τη ροή της σκέψης μας ή ακόμα και να πάψουμε να σκεφτόμαστε; Πώς επηρεάζει και επηρεάζεται η σκέψη μας και κατ’ επέκταση το σώμα μας από αυτό που βλέπουμε, από αυτό που μας περιβάλλει και την αίσθηση που μας δημιουργεί;

Οι ακροατές / θεατές απολαμβάνουν ένα μουσικό αφηγηματικό «ταξίδι» μέσω της χρήσης ακουστικών κεφαλής, σε μια κυκλική διαδρομή σε μορφή περιπάτου σε επιλεγμένα σημεία της πόλης λίγο πριν τη δύση του ήλιου, χρησιμοποιώντας ως σκηνικό το φυσικό / αστικό τοπίο.

Ένα «ταξίδι» προσωπικό και συνάμα ομαδικό, επαναπροσδιορίζοντας την θέση μας στον χώρο και το χρόνο. Διερευνώντας τον τρόπο που αυτά μας επηρεάζουν και τα συναισθήματα που μας δημιουργούν. Μια διαφορετική ματιά στο χώρο που μας περιβάλλει και στο πως αλληλεπιδρούμε με αυτόν.

Η δράση απευθύνεται σε μικρό αριθμό θεατών (20) & κρίνεται αναγκαία η χρήση άνετων παπουτσιών. Η δράση είναι συμπεριληπτική και για το αγγλόφωνο κοινό της πόλης. Τμήματα του περιπάτου δεν είναι προσβάσιμα για άτομα με κινητικές δυσκολίες.

INFO

Πότε:  1, 7, 14, 15, 21, 22, 28 Ιουνίου

Ώρα: 20:00 μμ.

Σημείο έναρξης: Δημοτικός Κήπος Ρεθύμνης (Ηγουμένου Γαβριήλ) σιντριβάνι - απέναντι από το καφέ.

Διάρκεια: 60 λεπτά.

Υποχρεωτική προκράτηση θέσης: +30 6973 310 991 (WhatsApp)

Απαραίτητη η προσέλευση 15 λεπτά νωρίτερα / Η παραγωγή δεν διαθέτει pos / Πληρωμή μετρητά και PayPal.

*κατόπιν συνεννοήσεως οργανώνονται έξτρα περίπατοι για ομάδες άνω των 8 ατόμων.

Συντελεστές:

Σύλληψη / Δραματουργία / Αφήγηση: Αποστολάκη Ελεάννα

Κείμενο: Εμπνευσμένο από το περιοδικό Κοντέινερ

Μετάφραση κειμένων: Καϊάφας Μάριος

Πρωτότυπη μουσική: Γεωργιάδης Κωνσταντίνος (Hipcut), Πιτσιδήμος Χριστόφορος, Φλουρής Μιχάλης

Μίξη ήχου / Ηχητικός σχεδιασμός: Γεωργιάδης Κωνσταντίνος

Εικόνα αφίσας: Κοϊνάκη Τόνια

Γραφιστικά / Βίντεο / Φωτογραφίες / Οργάνωση Παραγωγής:

Ομάδα Scarmi / ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΕΙΣ ΑΜΚΕ

Η  VOΛΤΑ είναι μια δράση  σε διαρκή εξέλιξη.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ