ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αγαπητέ μου Νικόλα

0

Αφήνω πίσω μου σελίδες που γεμίζουν με πολιτικά συνθήματα και στελέχη πολιτικών κομμάτων. Βαρύγδουπες αναλύσεις και δημοσκοπήσεις, για ποιους λόγους κέρδισε ή έχασε η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της περασμένης Κυριακής ( 21-5-2023).

Κλείνω τηλεόραση, ραδιόφωνο και αρνούμαι να μπω στο κοινωνικά δίκτυα. Κατεβάζω ένα παλιό άλμπουμ με παλιές φωτογραφίες της νιότης μου και ξεφυλλίζω τις κιτρινισμένες από τον χρόνο σελίδες του. Το μάτι μου πέφτει επάνω σε αυτήν εδώ που σήμερα σου στέλνω. Αντιστάθηκε στα χρόνια και ακτινοβολεί ακόμα νιάτα και ορμές που υπόσχονταν ότι θα αλλάξουν τον κόσμο.

Δεντρολίβανο η ανάμνηση και αναπνοή, η μνήμη ανασταίνει εικόνες που χρόνια τώρα πίστευα πως είχαν αναχωρήσει για χρόνους συμπαντικούς... Σφιχταγκαλιασμένα... και σχεδόν αμούστακα παιδιά, για να μην τους χωρίσει ο χρόνος, μου γνέφουν έξω από το Νάϊτ Κλάμπ "ΣΠΗΛΙA" εκεί στον Κιουλούμπαση. 

Σε εκείνο το λημέρι της νεολαίας, στην αρχή της δεκαετίας του '70, που οι τριαντάρηδες της εποχής Νίκος Κορνηλάκης και Χάρης Κουγιτάκης, δημιούργησαν και έστησαν με δημιουργική φαντασία. Ως διασκεδαστές για την νεολαία της εποχής εκεί έκαναν τα πρώτα τους  μουσικά βήματα, τα μέλη του νεανικού συγκροτήματος ΠEΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΔΙΕΣ!!! Πολύχρωμες εικόνες ευωχίας και διασκέδασης κατέγραψαν τότε οι πλανόδιοι φωτογράφοι Παντελής Μυλωνάς και Βαγγέλης Τριαντάφυλλος μέσα στα σπλάχνα της αείμνηστης ΣΠΗΛΙΑΣ εκείνη την εποχή!!! 

Τα χρόνια βέβαια πέρασαν με απίστευτη ταχύτητα... Η ΣΠΗΛΙA έγινε αργότερα RED ROCK... ΜΑYΡΟΣ ΓAΤΟΣ... ΦΑΝAΡΙ... και δεν ξέρω τι άλλο για τις ανάγκες της τοπικής διασκέδασης. Όμως στο μυαλό των νέων εκείνης της εποχής πάντα θα είναι το πρώτο τους Κλαμπ...το πρώτο τους ξύρισμα μα και το πρώτο τους σφύριγμα...σε ξένα παραθύρια!!!

Από αριστερά: 

Γιώργος Σμπώκος - Αντώνης Λιουδάκης

Γιάννης Κανακάκης- Μανώλης Καρνιωτάκης - Γιώργος Σταυριδάκης (Νταβίο) και Μαθιός Περβολιανάκης.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ