ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο ζωγράφος Φ. Φήταμ σε διεθνή έκθεση στην Ρώμη

0

Η διεθνής έκθεση Interspaces - Beyond The Tangible («Μεσοδιαστήματα - Πέρα Από Το Απτό») πραγματοποιείται από 26 Μαΐου έως 6 Ιουνίου στην υψηλού κύρους Galleria La Pigna, η οποία στεγάζεται στο παλάτι Maffei Marescotti του 17ου αιώνα, στη Ρώμη.

Κατόπιν πρόσκλησης από την επιμελήτρια της έκθεσης, κριτικό τέχνης Δρ Monica Ferrarini, ο ζωγράφος Φρειδερίκος - Ιωάννης Φήταμ συμμετέχει στην έκθεση με δύο ελαιογραφίες. Οι δύο πίνακες, «Ένας περίπατος μετά από ένα βραδινό μπάνιο» και «Σταγόνες βροχής και τοπίο», είναι χαρακτηριστικά έργα του ζωγράφου, ο οποίος προσπαθεί πάντα να εκφράζει την ατμόσφαιρα και την ουσία μιας εικόνας ή μιας εμπειρίας με βαθιά προσωπικό τρόπο.

Η Δρ Ferrarini επιμελήθηκε επίσης το βιβλίο "Capsule Art Collection" (2022), που εκδόθηκε από τον διάσημο εκδοτικό οίκο Gangemi Editore (Ρώμη), το οποίο παρουσιάζει το έργο έξι σύγχρονων καλλιτεχνών και περιλαμβάνει δέκα πίνακες του Φ. Ι. Φήταμ.

Η έκθεση “Interspaces - Beyond The Tangible”πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου της Ρώμης και της Περιφέρειας του Λάτσιο.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ