ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια στη Βιβλιοθήκη»

0

Στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου την Παρασκευή 26 Μάϊου και ώρα 20:30 θα πραγματοποιηθεί μουσική βραδιά με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από τη Μ. Ασία ως τη Μακεδονία, που διοργανώνεται από τη χορευτική ομάδα «Τερψιχόρη» και το εργαστήρι παραδοσιακού τραγουδιού της Μαρίας Κώτη.

Στο εργαστήρι τραγουδιού διδάσκονται τραγούδια απ' τον Ελλαδικό χώρο, τα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο αλλά και απ' τις μουσικές του κόσμου. Θα τραγουδήσουν συμμετέχοντες απ' το έτος 2022-2023 με την καθοδήγηση της γνωστής τραγουδίστριας Μαρίας Κώτη.

Η ομάδα παραδοσιακού χορού «Τερψιχόρη» Ρεθύμνου δραστηριοποιείται στην πόλη από το 2017. Δημιουργήθηκε από την Κατερίνα Πανδή, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα στους ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς η οποία έχει συμμετάσχει αφιλοκερδώς σε διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις του νομού.   Σε αυτήν διδάσκονται παραδοσιακοί χοροί με το αυθεντικό ύφος κάθε περιοχής της Ελλάδας, της Μ. Ασίας, του Πόντου κλπ. καθώς και παραδοσιακοί χοροί, ταραντέλες της Κάτω Ιταλίας. Θα χορέψει νεοσύστατο τμήμα της.  

Επιμέλεια εκδήλωσης, Κατερίνα Πανδή

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ