ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις του 8ου Φεστιβάλ Αντίβαρο με Τρεις ψηλές γυναίκες το Σαββατοκύριακο

0

Εκατοντάδες θεατές πέρασαν το τελευταίο πενθήμερο από το θέατρο Αντίβαρο στην οδό Κριτοβουλίδου στο Ρέθυμνο, καθώς κορυφώνονται οι εκδηλώσεις του 8ου Φεστιβάλ Αντίβαρο, του μεγαλύτερου χειμερινού θεατρικού φεστιβάλ στην Κρήτη. Μετά τις τρεις παραστάσεις με την Βίκυ Βολιώτη (Ιζαμπέλ Ρεμπώ, Ο δικός μου Αρθούρος) η ομάδα τίμησε -σε συμπαραγωγή με την Περιφέρεια Κρήτης- την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου προσφέροντας τρεις βραδιές θέατρο υψηλής ποιότητας δωρεάν, με τον Αλκίνοο του Γιάννη Ευθυμιάδη, εκτελεσμένο από τον Βαγγέλη Παπαδάκη. Απόψε και αύριο, τις δυο τελευταίες βραδιές του Μαρτίου, η ομάδα Αντίβαρο επαναλαμβάνει την Άλκηστη του Ευριπίδη, κατ’ απαίτηση πολλών θεατών που δεν πρόλαβαν να τη δουν στις προγραμματισμένες παραστάσεις, απομένουν ωστόσο ελάχιστες θέσεις.

Το Σαββατοκύριακο το Φεστιβάλ Αντίβαρο φιλοξενεί τον θίασο «Ανάμεσα στο φως και τη σκιά» από τα Χανιά με τις Τρεις ψηλές γυναίκες του Έντουαρντ Άλμπυ (1928- 2016). Ο συγγραφέας, βραβευμένος με τρία βραβεία Πούλιτζερ στην καριέρα του- το τρίτο για τις Τρεις ψηλές γυναίκες (1990-1991), γράφει ένα έργο εμπνευσμένο απ’ την ίδια του τη ζωή, κυρίως απ’ την ακραία σχέση που είχε με τη μητέρα του αλλά από τη σχέση με την οικογένειά του που τον υιοθέτησε κι ύστερα τον αποκλήρωσε, όταν στα 18 του έφυγε από το σπίτι.

Τρεις γυναίκες- η Άλφα, η Βήτα, η Γάμα. Η 92 ετών- υπέργηρη, που κατοικεί στο σπίτι όπου διαδραματίζεται το έργο, η 52 ετών οικονόμος/ βοηθός της και η γραμματέας του δικηγόρου της, 26 ετών. Η αλληλεπίδραση αυτών των γυναικών στα διαφορετικά στάδια της ζωής τους είναι ο βασικός πυρήνας ενός έργου με έντονη αίσθηση χιούμορ αλλά και σκληρότητα, που κάνει κάθε θεατή να διερωτάται πού, άραγε, πηγαίνουν οι νεότεροι εαυτοί μας, καθώς μεγαλώνουμε.

Σκηνοθεσία: Ιώ Ασηθιανάκη

Παίζουν: Ρούσσα Μαρκάκη, Γεωργία Ξυλούρη, Γιώτα Παρασκευοπούλου, Βαγγέλης Τσουκάτος

Σκηνογραφία- ενδυματολογία: Μάγδα Δήμου

Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Δημήτρης Λώλης

Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Ρουμελιωτάκης

Bίντεο: Πάρης Χαμουρίκος

Παραστάσεις Σάββατο και Κυριακή 1 και 2 Απριλίου 2023, Θέατρο Αντίβαρο Κριτοβουλίδου 15-17

Τηλέφωνο κρατήσεων 6988399325 Εισιτήρια 10 και 8 Ευρώ

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ