ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μια βραδιά ποίησης στο Πέραμα

0

Μια όμορφη βραδιά γεμάτη ποίηση έζησαν όσοι βρέθηκαν την περασμένη Δευτέρα 20 Μαρτίου στο Στέκι της Νεολαίος στο Πέραμα Μυλοποτάμου, όπου παρουσιάστηκαν οι δύο ποιητικές Συλλογές της αρχαιολόγου και ποιήτριας Ειρήνης Γαβριλάκη, «Κήποι» και «Αισθήσεις κι ένας αφηγητής».

Η βιβλιοπαρουσίαση ξεκίνησε μ’ ένα νοσταλγικό βίντεο που ετοίμασε η δημοσιογράφος της εφημερίδας «Ρέθεμνος», Αθηνά Πετρακάκη με θέμα την ίδια την ποιήτρια, που περιείχε επιλεγμένα αποσπάσματα από το πρώτο βιβλίο της κ. Γαβριλάκη «Από το υλικό που φτιάχνονται οι κούκλες», δεμένα με εικόνες και μουσική.

Πρώτος εισηγητής ήταν ο εκπαιδευτικός Ηλίας Λουλούδης που μίλησε για το βιβλίο «Κήποι», κάνοντας μια περιήγηση στους κήπους που αναφέρει η ποιήτρια στο βιβλίο της, αλλά και στους κρυφούς συμβολισμούς που η Ειρήνη Γαβριλάκη είχε προσεκτικά τοποθετήσει πίσω από τις λέξεις.

Για το δεύτερο βιβλίο μίλησε ο διδάκτορας του Πάντειου Πανεπιστημίου και επικεφαλής δημοτικής παράταξης στο δήμο Μυλοποτάμου Γιώργος Παπακωνσταντής ανασύροντας εικόνες και αξιοποιώντας το σύνολο των αισθήσεων που υπάρχουν στο βιβλίο.

Μεταξύ των εισηγήσεων, μέλη της θεατρικής ομάδας Μυλοποτάμου και της θεατρικής ομάδας Αγιούτο, σε διδασκαλία Βασίλη Ξενικάκη, διάβασαν αποσπάσματα από τα βιβλία της κ. Γαβριλάκη, βοηθώντας στο να επικρατήσει μυσταγωγική ατμόσφαιρα σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Το συντονισμό της βραδιάς είχε ο συγγραφέας της σειράς «Ρέθυμνο - Σημεία των Καιρών», Μάνος Γοργοράπτης.           

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ