ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

“Στη σκιά των αλησμόνητων πατρίδων”

0

Με εξαιρετική επιτυχία από όλες τις απόψεις, κατά γενική ομολογία, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του φιλόλογου Γιώργου Φρυγανάκη με τίτλο: “Στη Σκιά των Αλησμόνητων Πατρίδων”, που αναφέρεται στη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922 και στα 100 χρόνια  που ακολούθησαν μέχρι σήμερα υπό τη «σκιά» αυτή.

Την εκδήλωση οργάνωσε ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης Ν. Ρεθύμνου  την Κυριακή 5 Μαρτίου 2023 και ώρα 5 μ.μ στην Ενοριακή Εστία του Ι.Μ. Ναού της Μεγάλης Παναγίας (Όπισθεν Ι.Ν. Αγίας Βαρβάρας).

Η παρουσίαση του πολυσέλιδου και πολύπτυχουημι-μυθιστορήματος έγινε με την πρωτότυπη μορφή της δραματοποιημένης συνέντευξης μεταξύ του συγγραφέα του βιβλίου και του Βαγγέλη Λινοξυλάκη, μουσικοπαιδαγωγού, που είχε και τη μουσική επιμέλεια της εκδήλωσης (:μουσικό «χαλί» προσωπικής δημιουργίας του).

     Αποσπάσματα του βιβλίου, εκτός από τους προαναφερόμενους, αποδόθηκαν και από τις Βαρδάκη Αργυρούλα, Μαρκατσέλη Μαρία και Φιλίππου Παναγιώτα, Πρόεδρο του Συνδέσμου, που είχε και το συντονισμό της εκδήλωσης.

          Η εν λόγω πολιτιστική εκδήλωση αποτελεί κάλλιστο… «ποδαρικό» μιας σειράς ανοιχτών εκδηλώσεων, ποικίλου ενδιαφέροντος, που έχει προγραμματίσει το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου και για τις οποίες θα ενημερώνει το κοινό εγκαίρως.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ