ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παρουσίαση Βιβλίου: "Δημοκρατία των Ονείρων" της Νίκης Τρουλλινού

0

Οι εκδόσεις Ποταμός και το Βιβλιοπωλείο το Πλαίσιο σας προσκαλούν στο Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών (Νικ. Φωκά 126-130, Παλιά Πόλη, Ρέθυμνο) την Τετάρτη 15 Μαρτίου στις 19:00, στην παρουσίαση του βιβλίου:

Δημοκρατία των Ονείρων

της Νίκης Τρουλλινού

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Δημήτρης Αλεξάκης, διδάσκων στο τμήμα Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης

Αντώνης Βαμιεδάκης, Δημοσιογράφος

και η συγγραφέας.

Όλοι ονειρευόμαστε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, εντελώς διαφορετικά ο καθένας πράγματα. Αυτή είναι η δημοκρατία των ονείρων· το προσωπικό ονειρολόγιο μιας γυναίκας που ανασύρει στο φως πρόσωπα και γεγονότα του παρελθόντος, προσδίδοντάς τους μια νέα, απρόσμενη κι ενίοτε αλλόκοτη λάμψη, καθώς σκαλίζει το παλίμψηστο των αισθημάτων της. Από κοντά οι αποσιωπήσεις αλλά και οι συμπτώσεις να ερμηνεύουν με τρόπο παράλογο, ή και μεταφυσικό, παλιές ιστορίες που έρχονται σαν όνειρα. Ή, γίνονται όνειρα; Κάποιες φορές μοιάζουν να αποδίδουν δικαιοσύνη, η συμπόνια την ακολουθεί στο πρωινό ξύπνημα. Χρήσιμη η ιχνηλασία, την παγίδα μόνο της εξιδανίκευσης φοβάται· τρόπος κι αυτός να θεραπεύει τις ενοχές. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Η Νίκη (Κουκουνάκη) Τρουλλινού γεννήθηκε το 1953 στα Χανιά. Από το 1979 ζει στο Ηράκλειο. Μικροί και μεγάλοι σταθμοί: Νομική Αθηνών στη Δικτατορία, μάχιμη δικηγορία, διδασκαλία (ΤΕΙ), ποίηση, θέατρο, ραδιόφωνο. Τα βιβλία και τα ταξίδια. Ήρθε κάποτε η γραφή. Και είναι ακόμη εδώ.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ