ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

48ο Φεστιβάλ του ΚΚΕ στο Ρέθυμνο

0

Με το παραπάνω σύνθημα, το 48ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» συνεχίζει το μεγάλο του ταξίδι, στο οποίο αναμένεται να συναντήσει δεκάδες χιλιάδες νέους και νέες σε όλη την Ελλάδα, όπως σταθερά και με συνέπεια κάνει κάθε χρόνο, αποδεικνύοντας – για ακόμα μια φορά – την πολιτική και πολιτιστική του προσφορά στη νέα γενιά.

Ειδικότερα, σε εποχές που διψάμε για  μια σταγόνα πολιτιστικής ανάσας, το Φεστιβάλ της ΚΝΕ έρχεται να τη δώσει απλόχερα και να αναδείξει μία πρόταση μακριά από τη σαπίλα και την υποκουλτούρα που κυριαρχεί.

Με αυτά τα σπουδαία λόγια του Νίκου Μπελογιάννη, από τα οποία είναι εμπνευσμένο το σύνθημα του 48ου Φεστιβάλ, συμπυκνώνονται εύστοχα και αρμονικά τα δεκάδες συναισθήματα που γεννά η πάλη των κομμουνιστών για έναν κόσμο «στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων», τον σοσιαλισμό. 

Πώς αλλιώς θα μπορούσε να ήταν ένας αγώνας που είναι ποτισμένος με ανώτερες αξίες και ιδανικά, που διακατέχεται από την αυταπάρνηση και τη συνεχή πάλη ενάντια στην αδικία και στην εκμετάλλευση, που τον τροφοδοτεί με αστείρευτη δύναμη και αντοχή η σιγουριά ότι τελικά θα επικρατήσει το δίκιο, θα νικήσει η ζωή…

Σ’ αυτόν τον αγώνα είναι οι κομμουνιστές μπροστά κάθε μέρα. Σ’ αυτόν τον αγώνα καλούμε τη νέα γενιά να παλέψει και να βαδίσει. Να συμπορευτεί με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ για να βρουν συνέχεια τα μεγάλα αγωνιστικά στιγμιότυπα όλου του προηγούμενου διαστήματος, που σχημάτισαν το χαμόγελο στα χείλη μας, γέννησαν την ελπίδα, έσπασαν στερεότυπα και έβαλαν περισσότερους νέους ανθρώπους να «στήσουν αυτί», να εμπιστευτούν και να αναγνωρίσουν τη δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Τα παραδείγματα έρχονται από όλους τους χώρους που δραστηριοποιείται η Οργάνωσή μας και δείχνουν τον πρωτοπόρο ρόλο της. Σχολεία, Πανεπιστήμια, μαζικοί χώροι δουλειάς μπορούν να περηφανεύονται για τους αγώνες που έδωσαν.

Στο νομό μας στο Ρέθυμνο, το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί στις 18 Σεπτέμβρη στην Πλατεία Μικρασιατών με πλούσιο περιεχόμενο και καταξιωμένους καλλιτέχνες:

  • Συναυλία με μαθητικό συγκρότημα
  • Αφιέρωμα στο μικρασιάτικο τραγούδι από το σχήμα «Μεράκ»
  • Ροκ συναυλία με τους «Midnight Rockers»
  • Μεγάλη συναυλία με τα «ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ»
  • Πολιτική ομιλία από τον Τηλέμαχο Δημουλά, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ

Ώρα έναρξης 19:00

Πλατεία Μικρασιατων

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ